Kecskemét TV Kecskemét TV Kecskeméti lapok Kecskeméti lapok Gong rádió Gong rádió Keol Keol MONTÁZS magazin MONTÁZS magazin
Regisztráció Regisztráció Regisztráció Kecskemét város Kecskemét város

Naptár 2021. Április 17. Szombat  Rudolf

EUR: --- Ft Árfolyam csökkenés

GBP: --- Ft Árfolyam növekedés

Hiros.hu Facebook YouTube csatorna
Hirdetés

Tömegeket mozgatott meg a Hírös Félmaraton

2016.09.25. 14:10

Fotó: Bogdándi Ferenc

Kitűnő idő fogadta a futás szerelmeseit vasárnap délelőtt a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban a Hírös Félmaratonon.

Az egészséges életmód népszerűsítése, a szabadidő hasznos eltöltéséhez lehetőség biztosítása, a futás örömeinek megismertetése korra, nemre tekintet nélkül volt most is a célja a X. Hírős Félmaraton rendezőinek. A IUSTITIA Sport és Kulturális Egyesület és a Kecskeméti Önkormányzati Dolgozók Szabadidő Sport Club mint a verseny rendezői meg is tettek mindent, hogy a sportolók, de a nézők és a szurkolók is jól érezzék magukat.

A különböző távokra kihirdetett versenyeken tömegek álltak a rajthoz, ami azt bizonyítja, hogy van igény a szabadidős tömegsportra. Nemcsak Kecskemétiek, hanem a környékbeli városokból, településekről is eljöttek a mozgás szerelmesei.

A versenyen indult Dr. Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere, aki 7 kilométeres távot teljesített.  Boronkay Péter a riói olimpiát is megjárt, kétszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok magyar paratriatlonista is rajhoz állt. Sportolók, baráti társaságok, iskolai csapatok, vagy egyszerűen, csak sportolni vágyó idősek és fiatalok is kihívásnak tekintették a Hírös Maratont.

A legkisebbeknek - óvodás kategóriában - 300 métert kellett teljesíteni.

Hirdetés

[ A cikk a hirdetés után folytatódik! ]

A támogatók is érezték, hogy érdemes e nemes cél mellé állni. Támogatók voltak többek között: Univer Produkt Zrt. Félegyházi Pékség.

A képgaléria végén a 7, 14, és a 21 kilométeres verseny eredményeit is meg lehet tekinteni.

 

(Légi fotó: Lipard Film, Gilly Áron, Hedrich Zoltán, eredmények fotói: Hársch Ferenc)