Könyvkiadás

A Kecskeméti Médiacentrum gondozásában számos kiadvány jelent már meg a legkülönbözőbb témákban, a történelmi olvasókönyvektől kezdve a középiskolai és felsőoktatási pályaválasztás területein át egészen a mesekönyvekig.

Utóbbiakra különösen büszkék vagyunk, nemcsak azért, mert a valódi, magasszínvonalú, tiszta gyermekirodalmat képviselik városunkban, hanem azért is mert kolléganőnk, Pásztor Andrea fantáziavilágából születtek – alkotótársa, Nagy-Bán Kitti illusztrációival. Gyönyörűen megírt és megrajzolt történeteiknek hol a természet- és környezetvédelem, hol a gyermeki félelmek feldolgozása áll középpontjában.

Első kötetünk, A platánfa álma 2018-ban került a standokra: egy kislány és egy öreg platán különleges kapcsolatába avatja be az olvasókat. Ez a kiadvány bekerült a Zöld könyvek közé, néhány iskolában beépítették a tanmenetbe is, tematikus környezetvédelmi programjuk részeként.

A második mesekönyvünk, a Gyógyító lámpamesék terápiás céllal készült 2021-ben, és segít eloszlatni a gyerekek kórházzal, az egészségügyi dolgozókkal kapcsolatos félelmeit. Ugyanakkor ebben is fontos szerepet játszik a természetvédelem, kiemelten az állatvédelem.

Ezt a tematikát kívánjuk folytatni tervezett következő mesekönyvünkkel is, amely egyrészt az ötvenéves kecskeméti Vadaskertet mutatja be, másrészt a beporzó rovarok fontosságára hívja fel majd a figyelmet.