CIKKARCHÍVUM
Keresés
Dátum választó
Rendezés
7599 találat
Kategória
 • Állatvilág (111)
 • Belföld (819)
 • Civil szféra (393)
 • Egészségügy (309)
 • Egyéb kategória (19)
 • Életmód (432)
 • Gyászhír (11)
 • Időjárás (116)
 • Jótékonyság (212)
 • Kecskemét (5290)
 • Közgyűlés (111)
 • Közlemények (1558)
 • Külföld (131)
 • Természetvédelem (86)
 • Térség (969)
2024.02.28

Ma este újra ÉlŐvíz!

Ma (szerda) este 20 órakor ismét várja nézőit az ÉlŐvíz, a Kecskeméti Televízió vallási magazinja. Az adásban elsőként Hatházi Róbert atyával, a Szentcsalád Plébánia plébánosával beszélgettünk a nagyböjtről és dr. Tóth Tamással, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkárával is láthatnak egy portrébeszélgetést.
2024.02.28

Változás a gépjárműadó megfizetésében

A korábbi évekkel ellentétben nem kettő, hanem egy részletben kell az idei évtől megfizetnünk a gépjárműadót – írja cikkében az Agroinform.hu
2024.02.28

Balogh Levente és mentoráltja, Keserű Balázs volt a Neumann Klub vendége

Balogh Levente üzletember, televíziós személyiség, a Szentkirályi Magyarország alapító tulajdonosa, valamint mentoráltja, Keserű Balázs volt a Neumann Klub vendége kedd délután. Keserű Balázs tavaly tavasszal nyerte meg Az álommeló című műsor első évadát, ezzel ő lett Balogh Levente elnöki asszisztense.
2024.02.28

Múzsa: jön az utolsó Bohém Fesztivál

Az idei, sorrendben 33. Bohém Ragtime & Jazz Fesztivál lesz az utolsó. Erről beszélt a KTV Múzsa magazinjában Ittzés Tamás fesztiváligazgató. Mint a műsorból kiderült, a fesztivál befejezésének gondolta már több alkalommal felmerült, de a mostani döntés végleges. A már szintén hagyományossá vált nyári fesztivál azonban folytatódik.
2024.02.28

Hason szúrta ismerősét

Kecskeméten, a Batthyány utcában korábbi nézeteltérésük miatt hason szúrta ismerősét egy férfi 2024. február 26-án. A megsérült férfi ezután bement a kórházba, és mivel életveszélyes volt a sérülése, azonnal megműtötték.
2024.02.28

Árokba hajtott Kecskemétnél az M5-ösön egy üzemanyag-szállító kamion

Egy üzemanyagot szállító kamion hajtott árokba az M5-ös autópályán Kecskemétnél, hajnalban. Szeged felé haladt 35 ezer liter üzemanyaggal a kamion, amikor vezetője valószínű elaludhatott, letért a sztrádáról, az útszéli árokba hajtott és a fák között állt meg.
2024.02.28

Kecskeméti TE: a Veszprémet kell legyőzni a nyolc közé jutásért

Szerdán 17:00-kor a MOL Magyar Kupa 5. fordulójában lép pályára csapatunk, ellenfelünk a VSC 2015 Veszprém lesz Ajkán.
2024.02.28

Pirkadatkor kivágta, reggelre tűzifának eladta az erdőt

A Bajai Járási Ügyészség lopás, hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki a környékbeli erdőkből hajnalonta kivágott akác- és nyárfát a helyszínen felaprítva tűzifának rögtön eladott, ezzel néhány hónap alatt komoly bevételre szert téve. A tanyás ingatlanában engedély nélkül felhalmozott 1 tonnányi roncsautó miatt is felelnie kell.
2024.02.28

Fenntarthatósági szakemberképzés indít az Iparkamara

A Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara fenntarthatósági szakemberképzést indít minden olyan, a környezetét és szakmáját tudatosan építő vállalkozónak, aki a már érzékelt klímaváltozást figyelembe véve tervezi végezni tevékenységét, jövőbeni fejlesztéseit és beruházásait.
2024.02.27

Scoregoal: csütörtökön az MVFC otthonában kell bizonyítani

A DEAC elleni győzelem fontos volt a felsőházi rajtot illetően az SG Kecskemét Futsal számára. Csütörtökön már a döntőre is jó esélyekkel pályázó MVFC Berettyóújfalu ellen kell bizonyítani az ezer sebből vérző kék oroszlánoknak.
2024.02.27

Esti gyors - A nap hírei 1 percben

Tekintse meg itt a nap híreit röviden!
2024.02.27

Hírös kecskemétiek: dr. Rigó Róbert történész és Sipos Gábor Gergő gordonkaművész a pódiumon

Hétfő este megtartották a híres kecskeméti személyiségeket bemutató pódiumbeszélgetés soron következő részét a Kelemen László Kamaraszínházban. A nyolcadik évada futó sorozatnak ezúttal két férfi vendége volt, dr. Rigó Róbert történész és Sipos Gábor Gergő gordonkaművész.
2024.02.27

Tatárszentgyörgyön is gyakorlatoznak a Lynx-szel

A világon először a Magyar Honvédség rendszeresít Lynx típusú páncélozott gyalogsági harcjárműveket - erről a honvédelmi miniszter beszélt egy tatárszentgyörgyi gyakorlaton ma délelőtt. Szalay-Bobrovniczky Kristóf hangsúlyozta: az a tudás, amit a magyar katonák megszereztek, nemcsak a magyar honvédségben, de a NATO-ban is egyedülálló.
2024.02.27

Első szezonjában bronzéremmel zárt az SG Scoregoal II. csapata

Túl van első szezonján az SG Kecskemét Futsal csapat frissen alakult NB III-as gárdája. Az SG Scoregoal II. bronzéremmel zárt, amellyel a vezetőség is elégedett. A jelenleg 14-15 főt számláló csapat létrejöttének elsődleges célja a scoregoal sportágat egyelőre amatőr szinten űző, kecskeméti sportolók összefogása, összetartása. A KTV Sportmagazinjában Móra Viktor vezetőedző elmondta azt is, hogy folyamatosan várják a jelentkezőket a csapat soraiba.
2024.02.27

A Luca kút után megújul a Hírös forrás szökőkút is

A múlt héten rövid ideig a Luca kút esett át karbantartáson, ma pedig a Hírös forrás szökőkutat paravánozták körbe a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. szakemberei.
2024.02.27

Művésztanári hangverseny a Kodály Iskolában

Hétfőn este ismét művésztanári hangversenyt tartottak a Kodály Iskolában. A koncerten megemlékeztek az iskola közelmúltban elhunyt két tanáráról is.
2024.02.27

105 km/órával száguldott Kecskemét belterületén

Az egyik múlt heti top-gyorshajtót Kecskeméten mérték be a rendőrök: a sofőr az 5-ös számú főút belterületi részén 105 km/h-val autózott, így neki 117.000 forintos bírságot kell megfizetnie.  
2024.02.27

Magához csalta a kóbor kutyát, majd egy karddal lecsapott a nyakára

Magához csalogatta a barátságosan csaholó kutyát egy ceglédi férfi, majd amikor az állat a hátára feküdt, hogy megsimogassák a hasát, akkor leguggolt és egy karddal átvágta a kutya torkát. A Ceglédi Járási Ügyészség állatkínzás és más bűncselekmények miatt állítja bíróság elé a férfit.
2024.02.27

Kecskeméti TE: már lehet kapni az FTC elleni bajnokira belépőket

Csapatunk a szerdai kupameccset követően a bajnoki címvédő Ferencváros otthonában folytatja szereplését az OTP Bank Ligában vassárnap 16:30-kor. A találkozóra már online elővételben zajlik a jegyértékesítés.
2024.02.27

Ismét lehet felvételi pontokat szerezni a Magyar Honvédségnél

Ismét lehet jelentkezni az Önkéntes Katonai Szolgálat kiképzésére. Ennek teljesítésével a résztvevők akár 64 pluszpontot is szerezhetnek a jövő évi felsőoktatási felvételi eljárásban, közben akár a harckocsizóknál is kipróbálhatják magukat, sőt még pénzt is keresnek. Jelentkezni március 5-én éjfélig lehet az iranyasereg.hu oldalon, valamint az ország bármelyik toborzó irodájában.