CIKKARCHÍVUM
Keresés
Dátum választó
Rendezés
3493 találat
Kategória
 • Állatvilág (41)
 • Belföld (435)
 • Civil szféra (83)
 • Egészségügy (122)
 • Egyéb kategória (4)
 • Életmód (174)
 • Gyászhír (5)
 • Időjárás (37)
 • Jótékonyság (85)
 • Kecskemét (2455)
 • Közgyűlés (61)
 • Közlemények (708)
 • Külföld (61)
2023.06.10

Kamionnak csapódott egy autó Kiskunhalason, az utasok elszaladtak a helyszínről

Összeütközött egy személyautó és egy szerb rendszámú kamion Kiskunhalason, az 53-as főút belterületi szakaszán, a Fejérföld utcában. Az autó utasai, bár egyikük megsérülhetett, elhagyták a helyszínt, mire a mentők és a rendőrök kiértek.
2023.06.10

Már 18,4 millió négyzetméteren kaszált megyénkben a Magyar Közút

A tavalyi év azonos időszakához viszonyítva országosan idén mostanáig mintegy 50 százalékkal nagyobb volumenben végeztek kaszálási munkákat a Magyar Közút szakemberei. Bács-Kiskun vármegyében összesen 2200 kilométernyi országos közút tartozik a társaság kezelésébe, melyek mentén idén már 18,4 millió négyzetméternyi felületen végeztek kaszálási tevékenységet a helyi mérnökségek. Az utóbbi hét jelentős csapadékmennyisége után ismét nagyobb fokozatra kapcsolnak a szakemberek.
2023.06.09

Szecessziós kincsekből nyílik kiállítás a Szórakaténuszban

A Szórakaténusz Játékmúzeumban és Műhely is csatlakozott "AZ ÉN VÁROSHÁZÁM. A TIÉD. A MIÉNK." című programsorozathoz. A szecesszió világnapja alkalmából június 10-én megnyílik a „Grabóka – Szecessziós kincsek Grabowieczky Leon játékműhelyéből” című időszaki kiállítás az intézményben. Ezzel kapcsolatban beszélgetünk Bognár Gabriellával a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely osztályvezetőjével.
2023.06.09

A jövő példaképeit ismerték el a kecskeméti Tehetségnapon

Kitűntették Kecskemét legkiválóbb tehetségeit és három új Tehetség Nagykövetet is választottak. A mai (péntek) Tehetségnap díjátadó ünnepséget a kecskeméti Városháza dísztermében rendezték meg.
2023.06.09

Kada Elek és Lestár Péter nevét viselik a tanácstermek a megújult Városházán

Az önkormányzat legutóbbi közgyűlésén jelentette be Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, hogy a frissen felújított Városháza két tanácskozó terme Kada Elek és Lestár Péter nevét viseli a jövőben. A teremjelző táblákat a Nemzetközi Kerámia Stúdió készítette el.
2023.06.09

Esti gyors - A nap hírei 1 percben

Tekintse meg itt a nap híreit röviden!
2023.06.09

Spanyol pedagógusok szakmai látogatása a Mátyás Iskolában

Spanyol pedagógusok töltöttek 5 napot a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskolában az Erasmus + Program keretében, hogy megismerkedjenek a magyar oktatási rendszerrel, elsősorban a két tannyelvű oktatással. Az iskolában a két tanítási nyelvű forma működését tanulmányozták, emellett a magyar kultúrával is megismerkedhettek.
2023.06.09

Középpontban a koraszülöttek

Az ország minden pontjáról érkezett mintegy 400 gyermekgyógyász szakorvos Kecskemétre. A Magyar Neonatológiai Társaság IV. Kongresszusának a Four Points by Sheraton Hotel ad otthont június 8. és 10. között, amely egyben a Fiatal Neonatológusok 8. találkozója is. A kongresszus fő témája az újszülött ellátás.
2023.06.09

A linómetszést lehetett kipróbálni a Cifrapalotában

A linómetszést próbálhatták ki az érdeklődők tegnap (csütörtök) délután a Cifrapalotában. A vendégek szecessziós mintákat vágtak ki, majd a nyomatokat textil, például kenyeres vagy ékszeres zsákokra nyomták.
2023.06.09

Elhunyt dr. Gyulai Ildikó főorvosnő

Életének 66. évében hosszan tartó betegség után elhunyt dr. Gyulai Ildikó főorvosnő, a Kecskeméti Területi Vérellátó vezetője, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház korábbi munkatársa, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház osztályvezető főorvosa. Kollégái többek között e szavakkal méltatták: „Ő nem tündökölt a betegellátás kirakatában. Csendesen, kiváló munkát végzett [...] a háttérből biztosította sok ezer beteg biztonságos ellátását.”
2023.06.09

Megalázta, megpofozta és megrúgta társát egy diák az iskola előtt

Egy felvétel került a soltvadkerti rendőrök birtokába, amin az látszódott, hogy egy fiatal fiút bántalmaztak és megaláztak a társai.
2023.06.09

Aláírt az ezredik területvédelmi tartalékos a vármegyében

Átadták a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság toborzói az 1000. területvédelmi tartalékos katonát Bács-Kiskun vármegyének. A kadétképzésben tanuló fiatal ünnepélyes keretek között írta alá szerződését ma (péntek) délelőtt, a Megyeháza dísztermében.
2023.06.09

A Jazz Because koncertezett a Díszteremben

A felújított Városháza átadása alkalmából szervezett sokszínű ünnepi rendezvénysorozat keretében a jazz is szerepet kapott. Csütörtökön este a Jazz Because koncertezett a Díszteremben.
2023.06.09

A kecskeméti Mercedes-KA: sokéves munka gyümölcse a kadett lányok országos bronzérme

Szenzációs eredménnyel zárta az Országos Leány Kadett Bajnokság döntőjét a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia csapata, hiszen bronzérmes lett. Ritkán látott teljesítmény, hogy a torna legjobb ötösébe a harmadik helyezett hírös városiaktól több játékos került be, mint az arany- vagy az ezüstérmes csapatból. Interjú a büszke vezetőedzővel, Halmai Gáborral:
2023.06.09

„Nagyon büszke vagyok!” – Dusan Markovic, a kecskeméti juniorok országos döntős szerepléséről

Május utolsó hétvégéjén rendezték meg a fiú junior korosztály országos kosárlabda-döntőjét. A legjobb nyolc között a Kecskemét is ott volt, amely a hatodik helyen végzett. A csapat teljesítményét Dusan Markovic, a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia edzője értékelte.
2023.06.09

Egy győzelem felérne a világbajnoki címmel – Váradi Kornél az U19-es vb-ről

Már egy hónap sincs hátra az U19-es kosárlabda-világbajnokságig. A torna június 24. és július 2. között lesz Debrecenben. A magyar válogatott Törökországgal, Dél-Koreával és Argentínával került egy csoportba. A többhónapos felkészülés finisében a korosztályos csapat kapitányát, a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia edzőjét, Váradi Kornélt kérdeztük, aki beszélt a célokról, a magyar utánpótlás helyzetéről és arról is, hogy mit kérdezne Dirk Nowitzkitől.
2023.06.09

Személykocsinak csapódott egy kisteherautó Kunszentmártonnál

Hárman sérültek meg, amikor személykocsinak csapódott egy kisteherautó Kunszentmártonnál, a 442-es főúton. Tiszaföldvár felé haladt a személykocsi, amikor balra nagy ívben egy telephelyre akart bekanyarodni, a mögötte érkező kisteherautó vezetője ezt későn vette észre, fékezett, de a vizes úton megcsúszott és nekicsapódott az előtte álló autónak.
2023.06.09

Orosz István könyvbemutatója az Ünnepi Könyvhét alkalmából

A 94. Ünnepi Könyvhét hivatalos kecskeméti rendezvénysorozatán Orosz István édesapja memoárja és naplói alapján írott Apakönyvét mutatták be nagy érdeklődés mellett.
2023.06.09

Aknába zuhant a szilveszteri tolvaj-vádemelés

A Kecskeméti Járási Ügyészség lopás vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy kecskeméti ingatlanból ellopott láncfűrésszel együtt a szomszédos építkezésen egy három méter mély aknába zuhant.
2023.06.09

A SPAR szupermarketek már több mint 1200, az INTERSPAR hipermarketek több mint 1100 akciós ajánlattal várják vásárlóikat

Kormányrendelet kötelezi a 2021-ben egymilliárd forintot meghaladó árbevételt elérő élelmiszer-kiskereskedelmi üzleteket arra, hogy 2023. június 1. és 2023. szeptember 30. között húsz termékcsoportban, heti szinten 10%-os engedményt nyújtó akciót vezessenek be. A SPAR Magyarország azonban komplex akciós stratégiájának keretein belül ennél ezúttal is többet kínál: számos árucikk esetében 10-36 százalékos árkedvezményt biztosít. Az áruházlánc a SPAR szupermarketekben összességében több mint 1200, az INTERSPAR hipermarketekben több mint 1100 akciós ajánlattal várja vásárlóit a mai naptól.