Rólunk

Patinás városi sajtóorgánumok egyesítésével, s több új – azóta már mérvadóvá növekedett – médiatermék létrehozásával 2015-ben alakult meg a Kecskeméti Médiacentrum.

Komoly előzményekre épített: a Kecskeméti Lapokat 150 éves történelmével Magyarország legrégebben alapított vidéki újságjaként vitte tovább; a Kecskeméti Televízió pedig 1986 óta töretlen működésével erős alapot képezett az induláshoz.

Fentiekhez társult harmadik erőként a hírportálszegmens a Hírös.hu-val, mely az alapítást követően hamar a leglátogatottabb kecskeméti online hírcsatornává avanzsált.

Hamar „csatasorba álltak” továbbá új alapítású tematikus magazinjaink is: a Hírös Históriákkal és a Hírös Gazdasággal kiegészülve vált teljessé a Kecskeméti Médiacentrum.

A megalakulást követő hetedik évben teljes arculatváltást hajtottunk végre. 2022-re ugyanis teljesen letisztult, egységbe forrott a portfolió több mint százéves és többévtizedes tagjaival az újonnan létrehozott szegmens.

Az új arculat több nemzetközi elismerést is begyűjtött azóta. Először, közvetlenül a 2022 decemberi dizájn-átállást követően 33 ország pályázói közül válogató, német WOLDA ezüstérmét nyertük el, majd 2023-ban a neves amerikai Graphis Competitions nemzetközi merítésű ezüstérmét gyűjtöttük be.

A WOLDA díját lásd az alábbi képen, illetve ide kattintva, a GRAPHIS-nál elért eredmény pedig ide klikkelve tekinthető meg.

A Kecskeméti Médiacentrum új logói és a német WOLDA tervezőgrafikai verseny ezüstmedálja

Innentől mondhatjuk el igazából, hogy megjelenésében is egységes médiacentrumként funkcionálunk, s végezzük vállalt tevékenységünket, mely szerint a legfrissebb hírekkel, információkkal és érdekességekkel látjuk el a kecskemétieket, valamint a város környékén élőket.

Cikkeket, fotókat, videókat, podcastokat készítünk különleges emberekről, eseményekről. Közélet, kultúra, gazdaság, sport, életmód – minden területet lefedünk, és törekszünk mindent a lehető legszínesebben és legszínvonalasabban tálalni.

S mivel a trendek, a technika és a technológia fejlődnek, az igények, az olvasói szokások is változnak, mi igyekszünk mindezt lekövetni. Ezért aztán a megújult arculat részeként felfrissült, összes platformunkra kiterjedő weboldalcsaláddal szolgáljuk ki a város hír- és információigényét. Valljuk, hogy a megújulás sikerének kulcsa, hogy gyökereinkből táplálkozzunk, tiszteljük hagyományainkat, de haladjunk együtt a modern irányzatokkal, a nézői, olvasói igényekkel.

Hiszen tudjuk, hogy továbbra is a tartalom mindennek az alapja, így kollégáinkkal együtt azon dolgozunk, hogy médiafelületeinket minél frissebb, színesebb és érdekesebb témákkal töltsük meg.

Jó olvasgatást, tévézést, böngészést kívánunk; reméljük, minél többször találkozunk majd valamelyik termékünk olvasója-, nézőjeként!