április 12. péntek, Gyula

Hol nézhetnek

Hogyan foghatja Ön a Kecskeméti Televíziót?
Segítünk!

1.) Ha Ön kábeltelevíziós előfizető, akkor:

Kábelen keresztül a különböző kábeltelevíziós szolgáltatók segítségével minden gond nélkül nézheti adásunkat. Ebbe a kategóriába tartozik a DIGI kábeles csomagja, a Hírös Net, a Duna KTV és egyéb kábeles szolgáltatók és 2014 májusától a T-Home IPTV-s platformja is.

2.) Amennyiben Ön olyan szolgáltatónál van, amely műholdon keresztül sugároz: (pl. UPC, DIGI szolgáltatása stb.)

Ebben az esetben teendője a következő:

Érdemes antennaszerelő segítségét kérni, ugyanis a műsorok jelentős részét az eddigi DVB-T helyett, DVB-T2 szabvány szerint műsorunkat földi sugárzással láthatják.

3.) Amennyiben Ön a digitális átállás előtt antennával fogta a KTV-t:

A digitális átállással az analóg földi sugárzás megszűnt. Így a következő módosításokra lehet szükség:

a.) Amennyiben Önnek új típusú, digitális tunerrel felszerelt készüléke van, akkor a készülék áthangolásával megtalálhatja a Kecskeméti Televízió adását, ilyen esetben tehát frekvencia beállításra van szükség, és megoldódik a gond. A KTV az eddig megszokott UHF-51-es csatornáról az UHF-21 -es csatornára (474 Mhz) költözik. Ha Ön távolabb él az adóberendezéstől, akkor előfordulhat, hogy ez az intézkedés nem elegendő, erősítőre is szüksége lehet, ebben az esetben antennás szakember segítségét kell kérnie.

b.) Ha Önnek régi típusú készüléke van, akkor egy set top box elhelyezésére van szükség, hogy ismét elérhető legyen az Ön számára is a KTV adása.

4.) Full HD felbontásban sugároz a KTV

2021. július 27-től a jelenlegi SD-ről full HD sugárzásra áll át a Kecskeméti Televízió. Így a KTV földi sugárzású adása a következő paraméterekkel lesz elérhető: UHF-21 -es csatorna (474 Mhz), full HD (1920x1080i)

A változások a kábeltelevízió vagy IPTV előfizetőket is érinteni fogja majd, de erről a szolgáltatók adnak részletesebb felvilágosítást.

Ha további kérdése merül fel, keressen bennünket bizalommal a [email protected] e-mail címen vagy a 0676570440 telefonszámon.