Egy defekt miatt ütközött két jármű az M5-ösön

2024. 09. 08., 16:30
Ketten sérültek meg, amikor egy defekt miatt ütközött össze egy kisteherautó és egy személygépkocsi az M5-ös autópályán Csengele határában. A személykocsi két vendégmunkással a belső sávban haladt Budapest felé, amikor a hátsó kereke defektet kapott. A kocsi ettől irányíthatatlanná vált, megpördült, majd a külső szalagkorlátnak csapódott, utána a belső sávba sodródott, közben egy utánfutót húzó kisteherautóval ütközött, végül menetiránnyal szemben, a belső sávban állt meg.
Fotó: Donka Ferenc
A galéria 35 képet tartalmaz

A helyszínre két mentőautó is érkezett, úgy tudjuk, hogy a személygépkocsiban vendégmunkások ültek, az autót vezető nőt és férfi utasát kórházba szállították, míg a kisteherautóban senki nem sérült meg.

A kisteleki tűzoltók vettek részt a műszaki mentésben, a járművet áramtalanították. Úgy tudjuk, hogy egy időre teljesen lezárták az M5-ös ezen szakaszát a Budapest felé vezető oldalon, majd csak később, egy külső sávban indulhatott meg a forgalom. Emiatt több kilométeres kocsisor torlódott fel, információnk szerint ettől a helyszíntől mintegy 3 kilométerre újabb baleset történt a feltorlódott járművek között, de ott személyi sérülés nem történt.