Kategória: Váltóáram
Keresés
Dátum választó
Rendezés
624 találat
2024.04.24

Akikre büszkék vagyunk - Szöllősi Adrienn interjúja

Előző cikkünkben bemutattuk a Kecskeméti Médiacentrum Akikre büszkék vagyunk pályázatának 3. díjat elnyert alkotását. Ezúttal a második helyezett, Szöllősi Adrienn pályaműve következik, aki a színház kulisszái mögé kalauzol minket egy kettős interjú keretein belül. A Katona József Gimnázium 10. évfolyamos tanulója Tóth Katát, Nemzeti Színházunk 2023-ban Magyar Bronz Érdemkeresztet kiérdemelt dramaturgját és Szegvári Júlia Magyar Ezüst Érdemkeresztben részesült színésznőjét kérdezte. A díjkiosztó alkalmával a zsűri értékelte az interjú témaválasztását, a személyes hangvétele mellett is informatív és átfogó tartalmat, valamint a kérdező őszinte érdeklődését, mely fiatalos hangvételt, frissességet kölcsönöz munkájának.
2024.04.10

Akikre büszkék vagyunk I.

A Kecskeméti Médiacentrum 2023 decemberében hirdette meg Akikre büszkék vagyunk elnevezésű irodalmi és videós pályázatát, mely által többeket megismerhettünk az elmúlt év kiemelkedő, rangos elismerésben részesült kecskeméti kiválóságai közül éppúgy, mint városunk tehetséges fiataljait illetően. A beérkező, színvonalas munkákból most az irodalmi vonalon 3. helyezést elért Nagy Emese, a Kodály Iskola 10. osztályos tanulójának pályaművét mutatjuk be. Igen alapos, körültekintően, a szakmai részletekre kiterjedően megírt interjúja egy fontos témára, a pszichológiára és annak a hétköznapokban betöltött fontos szerepére mutat rá, s egyúttal megismerkedhetünk a szakma egy nemrégen díjazott kecskeméti képviselőjével.
2024.03.29

Barna Nóra: Szerelemre ítélve

Váltóáram rovatunk első megjelenésében a Házasság Hete programsorozat keretében meghirdetett Szerelemre ítélve elnevezésű novellapályázat díjnyertes fiatal tehetségeit mutatjuk be. A házasság, a gyermekvállalás témájában beérkezett pályaművek díjátadójára múlt hónapban került sor a Lechner Kávéházban. A háromtagú zsűri tagjai Weninger Erzsébet, a Montázsmagazin irodalmi folyóirat főszerkesztője, Stein Ildikó, a Hírös Fiatalok Egyesület elnöke, valamint dr. Turai Laura irodalomtörténész voltak. A pénzjutalommal is járó díjakat Szemereyné Pataki Klaudia polgármester adta át a nyerteseknek. Az alkalom egy új, fiatalokat verbuváló Irodalmi Műhely indulásának is bevezető állomása volt.