Kategória: Közgyűlés
Keresés
Dátum választó
Rendezés
190 találat
2023.09.16

Gyermekeink a kincseink: babakocsik és kismotorok felvonulása Kecskeméten

Szombaton megrendezte hagyományos, Gyermekeink a kincseink elnevezésű programsorozatát a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület. Az eseményt ezúttal a Budapesti Demográfiai Csúcs kísérőrendezvényeként és támogatásával valósult meg. A Családi napon közel 100-an vonultak fel babakocsikkal, kismotorokkal. Az eseményhez kapcsolódva Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület huszadik alkalommal ajándékozott meg tíz kecskeméti újszülöttet és családját egy-egy mózeskosárral, a hozzá tartozó babakelengyével és vásárlási utalvánnyal.
2023.07.04

A kommunista diktatúra áldozatai és hősei: ők kapnak idén Szobonya-emléklapot

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2016 óta fejezi ki elismerését és megbecsülését a kommunista diktatúra 1945 és 1961 közötti időszaka áldozatainak és hőseinek, melynek jeléül döntött a Dr. Szobonya Zoltán Megyei Emléknap alapításáról. Az emléknap névadója dr. Szobonya Zoltán, Jánoshalma egykori jegyzője, aki az 1956-os vidéki forradalom egyik legnagyobb mártírjává, emblematikus alakjává vált Bács-Kiskun megyében.
2023.06.29

A minisztérium képviselőit kérdezték az Izsáki úti munkálatokról

Informális ülést tartott ma délelőtt a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság a Városházán az Izsáki út lezárásával kapcsolatban. A tanácskozáson jelen volt Povázsai Pál, az Építési és Közlekedési Minisztérium osztályvezetője és Bíró Judit kormánytisztviselő. A felvetett problémák között szerepelt a munka haladásának üteme, valamint a terelőutakként használt kis utcák burkolatának helyrehozatala. Az ülésen elhangzott, hogy szeptembertől már 2x2 sávon járhatunk az Izsáki út egyenes szakaszain - a csomópontokban maradhatnak még korlátozások. Kiemelték azt is, hogy ez a beruházás mind összegében jelentős, mind pedig jellegében - ideértve a közműveket érintő részét - nagyon bonyolult, összetett feladat.
2023.06.23

Ingyenesen fedezhetjük fel a Múzéjen a Városháza Látogatóközpontot

A lakossági visszajelzések alapján elismerően beszéltek a képviselők a napokban megnyílt Városháza Látogatóközpontról a csütörtöki közgyűlésen. A napirend kapcsán kiderült az is, hogy az újabb ingyenes látogatási időpontok is szinte beteltek. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester bejelentette, hogy szeptembertől rendkívüli történelem órákat is szerveznek a létesítményben.
2023.06.22

Hidrogén meghajtású buszokat is tesztelhetnek Kecskeméten

Modern, alacsony károsanyag kibocsátású dízel buszok beszerzését, valamint hidrogén meghajtású csuklósbuszok tesztelést tervezi Kecskemét önkormányzata. Az újabb járművek beszerzésére a meglévő, üzemidejük végén járó Mercedes hibrid buszok cseréje miatt van szükség. A ma elfogadott szakmai előkészítő anyag nem egy végleges döntést jelent, és egyelőre a korábban tervezett elektromos járművek beszerzését sem vette le napirendről az önkormányzat.
2023.06.22

Új köztisztasági rendeletet fogadott el a közgyűlés

Új köztisztasági rendeletet fogadott el csütörtökön a városi közgyűlés. A rendelet az eddigi szabályozáshoz képest egyértelműbben kimondja az ingatlantulajdonosok kötelezettségét a környező járda, kerékpárút tisztántartására, valamint új elemként bevezeti a kereskedelmi és vendéglátóhelyek kötelezettségét hulladékgyűjtők és csikktartók kihelyezésére. A rendelet a továbbiakban is fenntartja a szociálisan rászorulók 90, illetve 100 százalékos támogatását a hulladékszállítási díj kifizetésében.
2023.06.22

Forrást rendelt a város a felújítandó Helikon utca víziközmű-rekonstrukciójához

Biztosítja a város a Helikon utcai útfejlesztést megelőző víziközmű-rekonstrukcióhoz szükséges forrásokat, döntött a kecskeméti közgyűlés. A 450 milliós beruházáshoz 128 millió forintot saját forrásból, a fennmaradó 322 milliót pedig a víziközmű-rendszer 15 éves fejlesztéséhez rendelt, úgynevezett gördülő fejlesztési terv forrásából szabadít fel a város.
2023.05.25

Közgyűlés - Egyhangú támogatás a Tehetségsegítő Tanács megújításának

Egyhangú döntéssel támogatta csütörtökön a városi közgyűlés a Kecskeméti Tehetségsegítő Tanács megújítását. A képviselők szintén egyhangúlag támogatták, hogy a város kössön együttműködési megállapodást a Nemzeti Orvosbiológiai Alapítvánnyal, melynek Nemzeti Tudósképző Akadémiáján jelenleg 170 kecskeméti középiskolás pallérozza tudását a természettudományok terén.
2023.05.25

194 milliós sportfejlesztés Katonatelepen

A képviselők döntése értelmében Kecskemét Önkormányzata hozzájárult ahhoz, hogy a Katonatelepi Sportegyesület 194 millió forint értékű, sportcélú ingatlanfejlesztési beruházást hajtson végre a Katonai Sporttelep területén. A beruházás keretében új öltöző és klubhelyiség jöhet létre.