Kategória: Életmód
Keresés
Dátum választó
Rendezés
104 találat
2024.02.24

Falusi vendégasztal összeállításában is versengtek a 7. Ballószögi Kolbásztöltőn

Disznólkodással indult a reggel Ballószögön, csak éppen a disznók nem örültek ennek annyira. Jól sikerült az idei kolbásztöltő verseny a településen. Kolbász, hurka, töpörtyű, háztáji és finom italok várták a vendégeket szombaton a hetedik alkalommal megrendezett Ballószögi Kolbásztöltő Versenyen. A kolbásztöltésen kívül töpörtyűsütésben, forraltborkészítésben és falusi vendégasztal összeállításában versengtek a csapatok.
2024.02.19

Májusban újra CityRocks Kecskeméten, ezúttal fesztivállá bővülve

Ismét lesz CityRocks idén Kecskeméten. Míg 2019-ben egy óriás flashmob keretében zenélt Közép-Európa legnagyobb rockzenekara, addig most egy háromnapos fesztiválon tombolhatunk, melynek része lesz természetesen a 12 dalból álló közös fellépés is. Május 16. és 18. között vendég lesz a Tankcsapda, a Fish!, a Depresszió és a Mobilmánia Vikidál Gyulával. Egy mozgó kamiont is bevetnek a szervezők, amelyen mintegy hatvanan zenélnek majd, és Kecskemét ikonikus helyszínein megállva mini koncertet adnak.
2024.02.16

Házasság Hete - Fodorné dr. Ablonczy Margit lelkésszel beszélgettünk

A Házasság Hete programsorozatán belül péntek délután érdekes előadást hallhattak az érdeklődők Családvédelem címmel. Az előadásról és a házasságról Fodorné dr. Ablonczy Margit családpasztorációért felelős lelkésszel, a Károli Gáspár Református Egyetem adjunktusával beszélgettünk a KTV Kiemelő magazinjának péntek esti adásában.
2024.02.14

Egyre kedveltebb a Valentin-nap

Még mindig a vörös rózsa a szerelem jelképe, ezért Valentin napon is ez a legkeresettebb virág. A szerelmesek ünnepén megrohamozták a virágárusokat és az éttermeket egyaránt. A virágok a tavalyi árakhoz képest 5-10%-kal emelkedett, viszont tavaly óta mégis többen ünneplik a Valentin napot!
2024.02.13

„Jöhetnek nehézségek, akkor is egymás mellett, a szeretet mellett döntünk”

Jövőre lesz 40 éve, hogy összekötötte az életét dr. Mohos Andrea tüdőgyógyász főorvos és dr. Király Csaba belgyógyász-kardiológus főorvos. Mindketten a kecskeméti kórházban dolgoznak, négy gyermeket neveltek fel, akik négy unokával ajándékozták meg őket. A házasság hete alkalmából őket kérdeztük kapcsolatukról. Miközben olyan dolgokról beszéltek nekünk, amiről talán a legnehezebb beszélni, minden rezdülésükön érződött az egymás iránti tisztelet, a kölcsönös szeretet.
2024.02.10

Mesés helyszínen a legszebb borok: 2024-ben is Cifra Borséta Kecskeméten

Az ország egyik legkülönlegesebb helyszínén egy méltóképp különleges borkóstoló; séta egy mesés szecessziós épületben, patinás miliő, ismerős arcok, kedves borászok és szép borok az ország minden pontjáról. Ez a Cifra Borséta, melyet 2024-ben harmadik alkalommal rendeznek meg Kecskeméten. Az eseményt a Cifrapalotában tartják, melynek központi terét, a Pávás termet már több mint 100 évvel ezelőtt is közösségi rendezvények színterének álmodták meg. A március 22-én, pénteken tartandó borkóstoló és gasztrokulturális esemény immár a Cifrapalota két szintjén zajlik majd, lehetőséget adva arra, hogy bővítsék a programok és szolgáltatások sorát.
2024.02.07

Némáné Ella a Házasság Hete kecskeméti programjairól

Némáné Ellával, a Parázs Pasztorális Központ munkatársával beszélgettünk a szombaton rajtoló Házasság Hete kecskeméti programjairól a KTV Kiemelő magazinjának szerda esti adásában. A beszélgetésben többek között szó esik a népszerű szerelmi kalandtúráról, a párkapcsolati műhelyről és a Városházán tartandó két látványos programról is.
2024.02.06

Hamarosan indul a Házasság Hete Kecskeméten is!

Magyarországon 17. alkalommal, Kecskeméten 12. éve rendezik meg a Házasság Hete programsorozatot civil szervezetek és keresztény egyházak összefogásával. Az idei programok sora a hírös városban szombaton veszi kezdetét. Közös ünnepség keretében köszöntik azokat a párokat, akik szeretnék házasságkötésüket megerősíteni. Lehetőséget biztosítanak romantikus lánykérésre is a Városháza erkélyén. A Házasság Hete idei mottója: "Állandó megújulásban".