Kategória: Zene
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1 találat
2024.07.26

A Holland Ifjúsági Vegyeskar és a De Tuin adott koncertet a piarista templomban

A Kodály Művészeti Fesztivál keretében csütörtök este a Holland Ifjúsági Vegyeskar (Netherlands Mixed Youth Choir) és a De Tuin adott koncertet a kecskeméti piarista templomban Irene Verburg és Nemes László Norbert vezényletével. A műsorban mások mellett Kodály, Schubert és Mendelssohn művei hangzottak el, de a Lennon-McCartney szerzőpáros két dala is felcsendült énekkari átdolgozásban.
2024.07.25

Ez történt a Kodály Fesztivál 3. napján

A város emblematikus kulturális helyszínein és közterein zajló Kodály Művészeti Fesztivál egy héten át 9 helyszínen, 11 fő programelemmel és 7 kísérőprogrammal várja az érdeklődőket. A fesztivál programjában a változatos stílusokat képviselő hazai és külföldi együttesek koncertjei mellett képzőművészeti és fotókiállítás, valamint koncertfilm vetítések is szerepelnek.
2024.07.24

Keleti kórus Kecskeméten

Európai turnéja során hazánkba is ellátogat a Good Hope School Choir (Hong Kong). Az ifjú énekeseket a kecskeméti Aurin Leánykar tagjai látják vendégül a hét végén. Közös koncertjükre július 28-án, vasárnap kerül sor a Szentcsalád Plébánia és Közösségi Ház (Kecskemét, Irinyi J. u. 62.) nagytermében. A 19.30-kor kezdő ingyenes programra szeretettel várják az érdeklődőket.
2024.07.23

Ilyen volt a Kodály Fesztivál első napja

Hétfőn rajtolt el a Kodály Művészeti Fesztivál Kecskeméten Csurka Eszter Munkácsy-díjas képzőművész SHIFT című tárlatának megnyitójával. Ezután a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar ütőstriója adott rövid koncertet a Deák téri Kodály Ponton, majd este a Rákóczi úti KultKaszinó nagytermében a Kodály Vonósnégyes hangversenyével zárult az első fesztiválnap. Nézze meg videós összeállításunkat az első nap eseményeiről!
2024.07.22

Csurka Eszter kiállításával kezdetét vette a Kodály Művészeti Fesztivál

Csurka Eszter Munkácsy Mihály-díjas képzőművész SHIFT című tárlatával vette kezdetét a Kodály Művészeti Fesztivál. Egy ízig-vérig összművész alkotó kiállítása igazán nemes kezdete a fesztivál gazdag és vonzó kulturális, lelki töltekezést nyújtó és tartalmas kikapcsolódást ígérő programjainak. Kecskemét egyik legrangosabb nyári rendezvénysorozata immár mintegy félévszázados múltra tekint vissza, miközben nemzetközi hírre és rangra tett szert.
2024.07.21

Visszatér az élő cigányzene jó néhány étterembe

Újra hallgathatunk élő cigányzenét a Bugaci Karikás Csárdában. A tradíciót a kormány „Muzsikáló Magyarország 2024” elnevezésű programjának köszönhetően tudják újraéleszteni. Radics Sándor és zenekara heti négy alkalommal 3 órán keresztül lép fel a csárdában. Július 19-én stábunk is meglátogatta a zenészeket Bugacon.
2024.07.19

Befejeződött a VI. Tőserdei Népzenei Tábor

Ismét megrendezték a Tőserdei Népzenei Tábort, Lakiteleken július 15-e és 19-e között. Az ötletgazda a Kossuth-díjas Csík János, és zenésztanár kollégái vezették be a fiatalokat a népzene rejtelmeibe. A választható hangszerek között szerepelt a hegedű, a citera, a furulya, a bőgő és a népi ének. A táborban 62 általános és középiskolás vett részt, többen a határon túlról érkeztek.
2024.07.17

Ismét Kodály Művészeti Fesztivál Kecskeméten - Egy héten keresztül 9 helyszínen 11 főesemény, 7 kísérőprogram

Július 22-én indul a Kodály Művészeti Fesztivál Kecskeméten. A rendezvénysorozat idén is gazdag programkínálattal várja az érdeklődőket. Egy hét leforgása alatt neves hazai és nemzetközi művészek adnak majd koncerteket a város több helyszínén. A Kodály Művészeti Fesztivál keretében a magyar és nemzetközi zenei élvonal és a kecskeméti művészeti élet legkiválóbbjaival találkozhatnak azok, akik maradandó élményt nyújtó szórakozásra vágynak. A részletekről nyilatkozott Barta Dóra a szervező Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. ügyvezető-igazgatója.
2024.07.12

10 nap múlva kezdődik a Kodály Művészeti Fesztivál

Kecskemét egyik legrangosabb nyári rendezvénysorozata július 22-én veszi kezdetét. A Kodály Művészeti Fesztivál számos programja között minden nap lesz komolyzenei esemény. A nyitónapon a KultKaszinóban az ország egyik legpatinásabb kvartettje, az 1966-ban alakult Kodály Vonósnégyes játékában gyönyörködhetnek majd a zeneszeretők. A Falvay Attila, Bangó Ferenc, Tuska Zoltán és Éder György alkotta kamaraegyüttes műsorán Mozart, Kodály és Mendelssohn művei szerepelnek.
2024.07.11

40 órányi jazz és swingtánc vár ránk a Domb Beachen

Vízpart, fülbemászó muzsika, hideg sör és finom falatok – kell-e ennél több egy szabadtéri családi fesztivál sikeréhez? Erre a receptre épült a BOHÉM JAZZFŐVÁROS fesztivál, amely már nyolcadik éve csábítja Kecskemétre a klasszikus jazz szerelmeseit. Az augusztus 1-jétől 4-ig tartó jazzünnepről Ittzés Tamás fesztiváligazgatót kérdeztük.
2024.07.10

Múzsa - Hollókői Huba a Panula-karmesterkurzusról

Hollókői Huba, a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője volt a KTV kulturális magazinja, a Múzsa legutóbbi adásának vendége. Kriskó János szerkesztő-műsorvezető a neves finn karmester, Jorma Panula Kecskeméten tartott karmesterkurzusáról beszélgetett Hollókői Hubával, aki maga is Panula mester tanítványa volt a helsinki Sibelius Akadémián és számos mesterkurzuson.
2024.07.04

Japán leghíresebb koncerttermében játszott zenekarával a Kecskemétről indult hegedűművész

Június 17-e óta Japánban koncertezik a MÁV Szimfonikus Zenekar. A háromhetes turné legutóbbi, 10. hangversenyét – ismét fergeteges sikert aratva – a felkelő nap országa legismertebb zenei központjában, a Suntory Hallban tartották meg. A Kobayashi Ken-Ichiro vezette együttes művészeként az ünneplés részese volt a Kecskeméti Kodály Iskola korábbi diákja, Czágler-Oberfrank Bernadett is. Az ifjú hegedűművész szerint „a zenekar teljes beleéléssel játszott, a kitörő tapsvihar, az éljenzés, az állótaps is azt jelezte felénk, hogy sikerült átadnunk a közönségnek azt az érzést, amiben léteztünk.”
2024.07.03

Amatőr zenészek világzenekarának munkáját segítette a volt kodályos diák

A napokban Budapesten, a Zeneakadémián adott koncertet a World Civic Orchestra. Az amatőr zenészekből álló együttes tagjai közös zenélésükkel tesznek bizonyságot arról, hogy a muzsika képes legyőzni a világunkban jelentkező, néha áthidalhatatlannak tűnő ellentéteket. A zenekart erősítette a kecskeméti zeneszeretők körében is jól ismert csellóművész, Balogh-Jámbor Janka. A zenei tanulmányait a Kodály Iskolában kezdő ifjú muzsikus személyre szóló meghívást kapott, hogy játékával segítse a civilek örömzenélését.
2024.07.01

Dunavecse ünnepét gazdagították a kecskeméti szimfonikusok

A hétvégén ünnepelte várossá válásának 20. évfordulóját Dunavecse. A Bács-Kiskun vármegyei település vezetői vasárnap este az eseményhez méltó, felemelő programot szerveztek. A református templomban megtartott rendezvény résztvevői az ünnepi műsor második részében a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar játékában gyönyörködhettek.