Kategória: Zene
Keresés
Dátum választó
Rendezés
104 találat
2024.02.28

Múzsa: jön az utolsó Bohém Fesztivál

Az idei, sorrendben 33. Bohém Ragtime & Jazz Fesztivál lesz az utolsó. Erről beszélt a KTV Múzsa magazinjában Ittzés Tamás fesztiváligazgató. Mint a műsorból kiderült, a fesztivál befejezésének gondolta már több alkalommal felmerült, de a mostani döntés végleges. A már szintén hagyományossá vált nyári fesztivál azonban folytatódik.
2024.02.25

Ismét fergeteges sikert hozott a Kórusok Téli Éjszakája

A kórusmuzsikát kedvelők egyik legnagyobb zarándokünnepét, az immár több éves hagyománnyal bíró Kórusok Téli Éjszakáját szombat este rendezték meg Budapesten. Az elmúlt évhez hasonlóan ezúttal is a Magyar Zene Háza adott otthont a különleges programnak. S mint tavaly, úgy idén is nagy ünneplésben részesültek a kórusünnep kecskeméti résztvevői. A Kecskeméti Cantus Nobilis Kórus és a Kodály Intézet kamaraformációja, a Tulipán együttes minikoncertjeit óriási érdeklődés kísérte, az énekesek valamennyi fellépésük után vastapsot kaptak.
2024.02.24

Öröménekléssel ünnepelte jubileumát a tízéves MEDrigál Kórus

Megalakulásuk 10. évfordulója alkalmából péntek este az evangélikus templomban ünnepi koncertet rendezett a MEDrigál Kórus. Az együttes 2014 februárjában tartotta meg első közös próbáját, azóta Szabó Sándor vezetésével számos kórházi rendezvényen léptek már fel, emellett Gödtől Ballószögön és Kecskeméten át Jánoshalmáig több településen is szerepeltek. A jubileumi hangversenyen – amelyen zongorakísérőként Szűcsné Sátorhegyi Erzsébet volt a segítőjük – a tagok legkedveltebb kórusműveit szólaltatták meg. A szép számban megjelent zeneszeretők igazi öröméneklésnek lehettek tanúi, a MEDrigál Kórus és vendégeik, a Berta István vezette Lajosmizsei Városi Kamarakórus énekeikkel bizonyították Kodály Zoltán szavainak igazságát: „A zene tápláló, vigasztaló elixír, és az élet szépségét, s ami benne érték, azt mind meghatványozza.”
2024.02.20

Áriaest és nemzetközi kurzus a Kodály Iskolában

Neves horvát operaénekes vendégeskedik ezekben a napokban Kecskeméten. Dr. Berislav Jerković, az eszéki Josip Juraj Strossmayer Egyetem professzora hétfő este a Kodály Iskola dísztermében hangulatos áriaestet adott, míg kedden kurzust tartott az intézmény magánének szakos növendékeinek.
2024.02.19

Májusban újra CityRocks Kecskeméten, ezúttal fesztivállá bővülve

Ismét lesz CityRocks idén Kecskeméten. Míg 2019-ben egy óriás flashmob keretében zenélt Közép-Európa legnagyobb rockzenekara, addig most egy háromnapos fesztiválon tombolhatunk, melynek része lesz természetesen a 12 dalból álló közös fellépés is. Május 16. és 18. között vendég lesz a Tankcsapda, a Fish!, a Depresszió és a Mobilmánia Vikidál Gyulával. Egy mozgó kamiont is bevetnek a szervezők, amelyen mintegy hatvanan zenélnek majd, és Kecskemét ikonikus helyszínein megállva mini koncertet adnak.
2024.02.13

Kecskemét ismét kiállította civil tehetségeit

Az elmúlt évek sikerei után a Városi Civil Kerekasztal idén is megrendezte a civil szervezetek nagyszabású bemutatkozását. A „Kecskemét is kiállítja” című városi kulturális gálaestet harmadik alkalommal szervezték meg a Hírös Agórában. A díszvendégi felkérést Szilágyi Áron dorombművész, a Kecskeméti Fesztivál Kórus, valamint Csík János és a Mezzo is elfogadta.
2024.02.09

Fergeteges koncert a megálmodott vibrafonért

Csaknem napra pontosan egy évvel a tavalyi, karneváli hangulatú jótékonysági hangverseny után csütörtök este ismét fergeteges ütőhangszeres koncertet rendeztek a Kodály Iskolában. Az intézmény ütőtanára, Palotás Gábor szervezésében ifjak és örökifjak, kezdő és már rutinos ütősök, fúvós, húros és billentyűs hangszereken játszó művészek és növendékek – összesen 25-en – ismét varázslatos estében részesítették az intézmény Nemesszeghy Márta-termében szép számban megjelent érdeklődőket. Céljuk a korábban indított adománygyűjtés folytatása volt, amelynek révén egy több ezer euróba kerülő vibrafont szeretnének beszerezni az ütős tanszék számára.
2024.02.08

In memoriam Rolla János - A Kossuth-díjas hegedűművészre emlékező koncertet rendeztek a Zeneakadémián

A nemrég elhunyt kiváló hegedűművész, a Zeneakadémia Kamarazene Tanszékének oktatója és korábbi tanszékvezetője, a Liszt Ferenc Kamarazenekar alapítója és koncertmestere, Rolla János emlékére hangversenyt rendeztek szerda este. A Zeneakadémia Nagytermében többek között a Kecskeméten született, zenei tanulmányait a hírös városban kezdő Liszt Ferenc-, Artisjus- és Junior Prima díjas zongoraművész, Fülei Balázs és a jelenleg a Zeneakadémia cselló szakán tanuló volt kodályos diák, Kis Sebestyén is színpadra lépett.
2024.02.07

Múzsa: hétfőn ismét "Kecskemét is kiállítja" gála

Február 12-én a Hírös Agóra színházterme ad otthont a Kecskemét is kiállítja kulturális gálaműsornak. A rendezvény kezdeményezője három évvel ezelőtt a Városi Civil Kerekasztal volt, amely már akkor felkarolt a Kecskemét Kultúrájáért Alapítvány, a szervezet kuratóriumi elnőke beszélt a hétfő esti gálaműsor programjáról a KTV keddi Múzsa magazinjában. Bárdos Ferenc hangsúlyozta, hogy a műsorban ezúttal is lesznek színpadérett civil, amatőr fellépők mint például a Hírös Barackvirág Tánccsoport vagy Kovács János magyarnóta énekes, valamint lesznek díszvendégek is, mint például a Kecskeméti Fesztivál Kórus vagy Csík János és a Mezzo zenekar. Bárdos Ferenc a KTV-ben beszélt a Valentin napon induló 41. Médium Filmklub idei kínálatáról is.
2024.02.06

Kodályos diák sikere a grazi Bartók-versenyen

Ausztriában, a grazi Nemzetközi Ifjúsági Bartók Béla Zongoraversenyen kategóriájában 2. díjat, a Bartók-mű legszebb előadásáért pedig különdíjat nyert a hétvégén Rain Yang Yuxuan, a Kecskeméti Kodály Iskola diákja. Radványi Mária zongoraművész-tanár növendéke emellett meghívást kapott egy spanyolországi nemzetközi zongoraversenyre is. Az ifjú tehetség zongorista pályáról álmodik, valamint arról, hogy játéka révén sokan megszeretik majd a klasszikus zenét.
2024.02.05

Kecskemétiek muzsikáltak a FUGÁ-ban

Pusker Imre, a Kodály Iskola tanára és kamarapartnerei barokk estjét rendezték meg a hétvégén a Budapesti Építészeti Központban, a FUGÁ-ban. A szombat esti hangversenyen – melyen Johann Sebastian Bach és Antonio Vivaldi művei csendültek fel – a Kecskeméti Kodály Zoltán Szakgimnázium vonósai is közreműködtek.