Kategória: Humánerő
Keresés
Dátum választó
Rendezés
5851 találat
2024.04.13

Brian Kobilka Nobel-díjas tudós járt ma Kecskeméten

A 2012-ben Nobel-díjat kapott Brian Kobilka amerikai fiziológus látogatott ma (szombaton) Kecskemétre. A tudós elsőként a Kecskeméti Református Gimnáziumban fogadták, ahol megtekintett egy laboratóriumi gyakorlatot, majd a díszteremben válaszolt a diákok kérdéseire. Brian Kobilkát ezt követően a Városházán Szemereyné Pataki Klaudia polgármester fogadta, és közös sajtótájékoztatót tartottak. A városvezető új ösztöndíjprogramot jelentett be, amelynek célja, hogy a fiatalok orvosi tevékenységüket itt a városban végezzék, vagyis jöjjenek vissza tanulmányaik befejeztével.
2024.04.04

Hatvan év hat barát?!

Hatvan év hat barát?!című előadással folytatódott a Hírös Szenior Egyetem. Szerda este dr. Dávid Beáta szociológus, a Semmelweis Egyetem professzora a társas kapcsolatok és a közösségi élet fenntartásának, ápolásának fontosságáról beszélt a Neumann János Egyetemen.
2024.03.28

Tervezhetőséget biztosít a két évre szóló bérfejlesztés a kecskeméti Mercedes-Benz gyár dolgozóinak

Több mint öt hónap és a szakszervezetekkel lefolytatott tizenöt tárgyalási forduló után egyoldalú bérfejlesztésről döntött a kecskeméti Mercedes-Benz gyár vezetősége. A csomag 2024. április 1-jétől 8 százalékos, 2025. április 1-jétől pedig további 5 százalékos alapbéremelés mellett további juttatási elemeket is tartalmaz.
2024.03.18

Közel 100 százalékos hulladékhasznosítási arány a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban

2018 óta március 18. az újrahasznosítás világnapja. A kecskeméti Mercedes gyár nemcsak ekkor, hanem az év minden napján kiemelt figyelmet fordít a hulladék kezelésére. A tudatos hulladékgazdálkodásnak köszönhetően a vállalat tavaly a hulladékának 99,7 százalékát újrahasznosította, amely önmagában és európai összehasonlításban is kiemelkedő eredmény.
2024.03.01

41 fiatal kap lakhatási támogatást Kecskeméten

A Kecskeméti Kreatív Tudásközpont Közalapítvány csütörtöki döntése alapján 50 kérelmezőből 41 fog kapni lakhatási támogatást Kecskeméten. A közgyűlés még decemberben döntött arról, hogy támogatja a helyben munkát vállaló fiatalok havi albérleti díjának 50 százalékát, pályázat útján, legfeljebb 50 ezer forint vissza nem térítendő támogatás formájában. Az önkormányzat elégedett az első akció eredményével és azt ígéri lesz folytatása.
2024.01.26

Elindult a Pannónia Program

A nemzetközi együttműködések erősítésére útjára indult a diákok nemzetközi csereprogramja, a Pannónia Program, valamint a nemzetközi kutatásokat támogató Hu-rizont program - erről Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára beszélt az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.
2023.12.12

Negyven új mestert avatott a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

Negyven kiváló szakember vehette át mesterlevelét december 12-én, kedden a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon tükörtermében. Az ünnepi eseményen Gaál József, a mesterképzéseket szervező Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke hangsúlyozta: a mesterlevél a „szakmák diplomája”, az elérhető legmagasabb végzettség, amely stabil egzisztenciát biztosít, egyúttal hozzájárul a térség gazdasági fejlődéséhez és a munkahelyteremtéshez.