Kategória: Pénzügy
Keresés
Dátum választó
Rendezés
20 találat
2024.04.18

Szemereyné Pataki Klaudia a zárszámadásról: 30 százalékkal emelkedett tavaly Kecskemét adóbevétele

Kecskemét 2023-as gazdálkodásáról, vagyis a zárszámadásról szóló rendeletről tárgyalt ma (csütörtök) a közgyűlés. Az előterjesztés kapcsán elhangzott, hogy tavaly közel 30 százalékkal emelkedtek a helyi adóbevételek, legnagyobb mértékben az iparűzési adó növekedett, amely a helyi vállalkozások adóerő képességének erősödését is jelzi. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester szerint a város addig nyújtózkodott ameddig a takarója ért, vagyis bölcsen döntött és jó célokat szolgáltak a bevételek.
2024.04.16

Zárszámadás - Napirenden Kecskemét tavalyi gazdálkodása

A csütörtöki közgyűlésre készülve ma (kedd) tárgyalta a Városstratégiai és Pénzügyi Bizottság Kecskemét 2023-as gazdálkodását. Mint az ülésen elhangzott, a tavalyi költségvetés összeállítása és annak most tárgyalt végrehajtása azt tükrözi, hogy az önkormányzat azon dolgozott, hogy az itt lakók életszínvonala ne csökkenjen, hanem emelkedjen.
2024.04.13

Folytatódnak a fejlesztések Bács-Kiskunban 

Csaknem félszáz fejlesztési beruházás támogatói szerződését írták alá 12 milliárd forint értékben csütörtökön Kiskunmajsán, a Bács-Kiskun Vármegyei Polgármesterek Szakmai Fórumának keretében. Az eseményen elhangzott: a napokban döntés született arról, hogy újabb 8,5 milliárd forint pályázati forrás érkezik a vármegyébe.
2024.03.17

Érkeznek a gépjárműadós iratok

Folyamatosan érkeznek a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) a gépjárműadóval kapcsolatos határozatok. Idén egy hónapot nyernek a gépjárművek tulajdonosai, üzembentartói, ugyanis a több mint ötmillió jármű után március 15-e helyett elegendő április 15-ig befizetni az adót.
2024.03.12

Jelentős érdeklődés mellett zajlik a lakásbiztosítási kampány

2024. márciusában a kormány a családok védelme és a biztosításpiaci verseny fokozása érdekében egy rendkívüli extra, a váltás költségeit tekintve ingyenes időszakot hozott létre a lakásbiztosítások megújítása érdekében. Ebben az időszakban a lakásbiztosítással rendelkezők térítésmentesen felülvizsgálhatják és újraköthetik szerződéseiket - hívta fel a figyelmet keddi közleményében Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter.
2024.03.05

Márciusban rendkívüli lehetőség a lakásbiztosítások újrakötésére

Idén márciusban – ha úgy döntünk – egy hónapig soron kívül újraköthetjük lakásbiztosításunkat. Átköthetővé válnak a lakásbiztosítások. Érdemes minden ügyfélnek átnéznie meglévő szerződését és összehasonlítani az új ajánlatokkal. Jó választás lehet az MNB védjegyével ellátott Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás.
2024.03.01

41 fiatal kap lakhatási támogatást Kecskeméten

A Kecskeméti Kreatív Tudásközpont Közalapítvány csütörtöki döntése alapján 50 kérelmezőből 41 fog kapni lakhatási támogatást Kecskeméten. A közgyűlés még decemberben döntött arról, hogy támogatja a helyben munkát vállaló fiatalok havi albérleti díjának 50 százalékát, pályázat útján, legfeljebb 50 ezer forint vissza nem térítendő támogatás formájában. Az önkormányzat elégedett az első akció eredményével és azt ígéri lesz folytatása.
2024.02.21

Új ügyfélszolgálati pontot nyitott Kecskeméten a Groupama Biztosító

A Kisfaludy-ház egykori Domus áruház felőli oldalán megnyitotta második kecskeméti ügyfélszolgálati irodáját a Groupama Biztosító. Alexandre Jeanjean, a biztosító vezérigazgatója a Lechner Kávéházban tartott szerdai megnyitóeseményen kiemelte: a digitalizáció és a mesterséges intelligencia korában is kulcsfontosságúnak tartják az ügyfelekkel való személyes kapcsolattartást. Gaál József, Kecskemét alpolgármestere üdvözölte az új ügyfélszolgálati pont megnyitását, hiszen mint mondta, a pénzügyi szolgáltatások fejlesztése is hozzátartozik a város élhetőségének további emeléséhez.
2024.02.19

Nőtt a verseny a lakásbiztosítók között, jelentős összeget spórolhatnak a családok

2024. márciusában a kormány egy rendkívüli extra, a váltás költségeit tekintve ingyenes időszakot hozott létre a lakásbiztosítások megújítása érdekében, amelyről a biztosítók 2024. február 15-ig tájékoztatták ügyfeleiket. A piaci folyamatok már most azt mutatják, hogy a verseny jelentősen élénkült a lakásbiztosítások terén, így a családok jelentős kedvezményeket érhetnek el, ezzel is hozzájárulva a vagyoni biztonság megerősítéséhez - hívta fel a figyelmet hétfői közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
2024.01.10

Negyvenketten akartak hamis papírokkal kölcsönhöz jutni a kecskeméti hitelponton

A Kecskeméti Járási Ügyészség csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt 42 kölcsönigénylővel szemben emelt vádat, akik a pozitív elbírálás érdekében hamis munkáltatói igazolásokat, valamint bankszámla kivonatokat nyújtottak be a pénzügyi vállalkozásnak, ráadásul a kölcsönök visszafizetésére sem szándékuk, sem lehetőségük nem volt.