Kategória: Kecskemét
Keresés
Dátum választó
Rendezés
5 találat
2023.01.31

Jön az az Első Új Kecskeméti Hanglemezbörze!

Szombaton vagyis február 4-én rendezik meg az Első Új Kecskeméti Hanglemezbörzét a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központban. Az esemény tavaly osztozkodott a hifik szerelmeseivel, de idén csak a hanglemezeké lesz a főszerep. A rendezvény újdonságáról és a hanglemezek népszerűségéről Kőrös Tamás, hanglemezgyűjtővel, a börze szervezőjével beszélgetünk.
2023.01.31

Nyit a Cifrapalota és a Szórakaténusz

A téli bezárás után újranyitnak Kecskemét nagy kulturális intézményei. Február 1-jén a Cifrapalota, február 7-én pedig a Szórakaténusz tárja ki kapuit a látogatók előtt, programokból pedig nem lesz hiány.
2023.01.31

A jövő közlekedése volt a téma a Campuson

A jövő közlekedése címmel szerveztek ma (kedd) kerekasztal beszélgetést a Neumann János Egyetem Campusán. A hallgatóknak és középiskolásoknak szóló esemény célja, hogy szakmai oldalról is megismerkedjenek a fiatalok a jövőbeni közlekedési tervekkel és megismerhessék a jelenlegi fejlesztéseket.
2023.01.31

A kommunikáció és a közös gondolkodás utakat és ráncokat simíthat el

Megemelkedett a beérkező lakossági panaszok száma az extrém csapadékos időszak után. Leginkább az alsó- és felsőszéktóiaktól, valamint a Máriahegyben élőktől érkeznek jelzések, mivel az eső megáll a környező utakon. A külterületre költözött lakosok problémáját az önkormányzat igyekszik megoldani, de nagyobb gondot az okoz, hogy ezeken a területeken nem lehet vízelvezető árkokat kiépíteni, mivel a burkolatlan úthálózat nagyon keskeny. Falu György alpolgármesterrel beszélgettünk erről a sokakat érintő témáról.
2023.01.31

Gőzerővel folyik az idei KAFF szervezése

Már javában folynak a 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) előkészületei. A részletekről Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm Kft. vezetője számolt be a KTV Kiemelő című műsorának hétfő esti adásában. Magyarország legnagyobb animációs seregszemléje idén több mint 600 szakmai vendéggel, ingyenes vetítésekkel, kiállításokkal, koncertekkel, könyvbemutatókkal, interaktív gyerekprogramokkal várja a látogatókat június 21. és 25. között.
2023.01.31

Karbantartás a DIGI-nél

Több órára leáll a DIGI szerdán. Előreláthatóan a vállalat semelyik szolgáltatása sem működik majd. A karbantartás a KTV kábeles műsorát is érinti, amely így nem lesz elérhető. A leállás a DIGI-hez tartozó Duna-Táv Kft. hálózatát -például Kadafalván- csak részben érinti, ugyanis ott az internet folyamatosan működik majd.