Kategória: Térség
Keresés
Dátum választó
Rendezés
30 találat
2024.04.16

Burkolatfelújítás az M5-ösön Lajosmizse térségében

Az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán a 59-es és a 60-as kilométerszelvények között Lajosmizse térségében 2024. április 12-től várhatóan 2024. április 27-ig burkolatfelújítási munkálatokat végeznek. A burkolatfelújítás ideje alatt forgalomterelés zajlik az 57-es és a 64-es kilométerszelvényeknél található műszaki átjárók között. Irányonként kétszer két sáv áll a közlekedők rendelkezésére, kivéve a terelés kiépítésének és elbontásának idejét. Az AKA Zrt. a munkálatok okozta forgalomkorlátozások miatt a közlekedők szíves türelmét kéri.
2024.04.14

Kecskeméti diákok készítettek fészekalapokat a gólyáknak

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság és az MVM Démász Áramhálózati Kft. többéves együttműködésének köszönhetően 2024-ben is számos biztonságossá tett fészek várja a hazatérő fehér gólyákat. Idén a kecskeméti Piarista Gimnázium közösségi szolgálatos diákjai készítettek fészekalapokat a gólyakosarak állványaira.
2024.04.13

Brian Kobilka Nobel-díjas tudós járt ma Kecskeméten

A 2012-ben Nobel-díjat kapott Brian Kobilka amerikai fiziológus látogatott ma (szombaton) Kecskemétre. A tudós elsőként a Kecskeméti Református Gimnáziumban fogadták, ahol megtekintett egy laboratóriumi gyakorlatot, majd a díszteremben válaszolt a diákok kérdéseire. Brian Kobilkát ezt követően a Városházán Szemereyné Pataki Klaudia polgármester fogadta, és közös sajtótájékoztatót tartottak. A városvezető új ösztöndíjprogramot jelentett be, amelynek célja, hogy a fiatalok orvosi tevékenységüket itt a városban végezzék, vagyis jöjjenek vissza tanulmányaik befejeztével.
2024.04.13

Folytatódnak a fejlesztések Bács-Kiskunban 

Csaknem félszáz fejlesztési beruházás támogatói szerződését írták alá 12 milliárd forint értékben csütörtökön Kiskunmajsán, a Bács-Kiskun Vármegyei Polgármesterek Szakmai Fórumának keretében. Az eseményen elhangzott: a napokban döntés született arról, hogy újabb 8,5 milliárd forint pályázati forrás érkezik a vármegyébe.
2024.04.10

Futári fizetését kábítószer-kereskedelemmel egészítette ki

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség kábítószer-kereskedelem bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki Kiskunfélegyházán több személy részére is rendszeresen értékesített marihuánát, valamint exstasy tablettákat. A vádlott az értékesítés céljából megvásárolt kábítószereket egy városszéli erdőben kialakított veremben tárolta, illetve annak közelében kannabisz palántákat is nevelt.
2024.04.08

Százezer forintot is kaphat készpénzben az új plazmaadó a Plazma Centernél

100 000 Ft-ot kaphatnak az új plazmaadók készpénzben a Plazma Centernél! Tavaszi lendületet vett a központ, mely időszak alatt nem feledkeznek meg a jubiláló plazmaadóikról sem, akik között három darab 100 000 Ft-os ALDI vásárlási utalványt sorsolnak ki! Azonban itt még nincs vége a dömpingnek, mert értékes nyeremények és plusz juttatások is várják a segíteni vágyókat!
2024.04.07

Négy új helyszínen mutatják be a vizes élőhelyek természeti értékeit

A Kolon-tónál oktatóközpont, a szegedi Fehér-tónál és a Vörös-mocsárnál bemutatóhelyek, a Nagyszéksós-tónál információs pont jött lére a vizes élőhelyek természeti értékeinek bemutatására - közölte a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság Ökoturisztikai és Környezeti Nevelési Osztályának vezetője az MTI-vel.