Kategória: Térség
Keresés
Dátum választó
Rendezés
2 találat
2023.01.26

A csomagtartón keresztül zuhant az úttestre a drogosan balesetet okozó sofőr utasa

A Kecskeméti Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat abban az ügyben, amelyben a kábítószer hatása alatt álló sofőr egy előzési manővert követően autójával egy villanyoszlopnak ütközött. Utasa a csomagtartón keresztül kizuhant a járműből és súlyos, maradandó sérüléseket szenvedett.
2023.01.25

Tetszik, nem tetszik, de még több és tovább tartó víz kell a szikes élőhelyeknek

Örülnek a szakemberek a pusztában megcsillanó belvízfoltoknak. Azért, mert a természetes füves élőhelyeink közül a láprétek, mocsárrétek és a szikesek fennmaradásának egyik előfeltétele az időszakos vízborítás. Az utóbbi hetek csapadékhozama bizakodásra adhat okot, ám még ennél is több és továbbtartó vízfelületekre lenne szüksége a szikes élőhelyeknek.
2023.01.25

Kecskemétieket is megkárosított az internetes csaló páros

A Kecskeméti Járási Ügyészség bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalás miatt vádat emelt két férfival szemben, akik 71 vevőt károsítottak meg azzal, hogy interneten kedvező áron kínáltak előre fizetéssel elektronikai készülékeket úgy, hogy a kifizetett termékek leszállítása eszük ágában sem volt.
2023.01.24

Stúdióbeszélgetés a Raoul Wallenberg-díjas Szabó Gábor református lelkésszel

Átadták az idei Raoul Wallenberg-díjakat január 17-én Budapesten, a Mazsihisz székházának Goldmark termében. Az ünnepségen a Raoul Wallenberg Egyesület 15. alkalommal díjazta azoknak a civileknek a munkáját, akik a hátrányos helyzetben élők érdekében tevékenykednek. Az elismerést ezúttal egy szervezetnek és hat magánszemélynek, köztük Szabó Gábor nagykőrösi református lelkésznek ítélték oda. A méltatás szerint Szabó Gábor kiemelkedő szerepet tölt be a vallásközi párbeszéd elősegítésében, sokat tett a helyi református és zsidó közösség együttműködéséért. Vele beszélgettünk a KTV Kiemelő című műsorának kedd esti adásában.
2023.01.24

Székkel verte fejbe a féltestvérét

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki egy fából készült székkel olyan nagy erővel ütötte meg a féltestvérét, hogy az életveszélyes sérüléseket szenvedett.
2023.01.22

Két kocsi ütközött Dabason

Két személygépkocsi ütközött össze szombaton a kora délutáni órákban Dabason az Attila király útján. Az ütközés következtében az egyik autó egy kerítésnek csapódott, az összetört gépkocsik forgalmi akadályt okoztak.
2023.01.21

Emu-simogató Felsőlajoson

Felsőlajoson egy igazán különleges hely várja a látogatókat. A Bogdán Emufarm maradandó élményt tud nyújtani mindazoknak, akik szeretik az egyedi állatokat. Ezeket a madarakat meg lehet simogat, de ha valaki szeretne, vásárolhat is emucsibét.
2023.01.21

A négyfokos vízben csobbantak Tőserdőn

Hatan - öt férfi és egy "hölgy" - csobbant szombat délelőtt a négyfokos holt-Tiszában Tőserdőn. A Trizoli Jótifuti Egyesület által szervezett 2. Rozmár csobbanáson szép számú drukker, barát, családtag is megjelent. Jég ugyan nem volt, de legalább eső sem. A csobbanás után halászléebédre várták a résztvevőket.
2023.01.20

Bács-Kiskun vármegye valamennyi járásában csökken a munkanélküliség

Tavaly novemberben a 15–64 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 706 ezer fő volt az országban, 29 ezerrel több, mint egy éve. 187 ezren voltak munkanélküliek 2022 novemberében, a munkanélküliségi ráta 3,8 százalék volt – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal jelentéséből. Bács-Kiskun vármegye valamennyi járásában csökken a munkanélküliség a 2022. decemberi adatok szerint.