Kategória: Térség
Keresés
Dátum választó
Rendezés
4 találat
2024.02.23

Ismét lesz Kolbásztöltő Versenyen Ballószögön

Kolbász, hurka, töpörtyű és sok más finomság várja a vendégeket szombaton a hetedik alkalommal megrendezett ballószögi Kolbásztöltő Versenyre. A rendezvény a hagyományaink felélesztését, a népszokások bemutatását célozza meg, emellett azonban a jó hangulatú baráti találkozásokról is szól.
2024.02.22

Megrázó, gondolatébresztő tárlat nyílt a Malomban a Bűncselekmények Áldozatainak Napján

Az emberkereskedelem, a prostitúció, a családon belüli erőszak áldozataira és a bűncselekmények megelőzésére hívja fel a figyelmet a Malom Központ második emeletén csütörtökön megnyílt kiállítás. Február 22-e, a Bűncselekmények Áldozatainak Napja alkalmából megrázó és elgondolkodtató performanszt is bemutatott a Malomban Sebők Maja és társulata. Az esemény kapcsán szakembereket kérdeztünk az aktuális magyarországi és kecskeméti helyzetről.
2024.02.22

Szalmabálákat szállító kamion szakította át a szalagkorlátot, majd borult fel az M5-ösön

A belső szalagkorlátot átszakítva borult fel egy szalmabálákat szállító kamion az M5-ös autópályán, Kiskunfélegyháza közelében. A kamion Budapest irányába haladt, amikor eddig ismeretlen ok miatt a belső szalagkorlátnak csapódott, azt átszakította, majd áttért a pálya szemközti oldalára, ahol a járműszerelvény felborult, a szalmabálák pedig az autópálya mindkét oldalán szétszóródtak.
2024.02.20

Navracsics Tibor: Kecskemét az alföldi régió gazdasági központjává vált

Kecskemét mára a magyar nemzetgazdaság és az alföldi régió központjává vált – mondta kedd délután Kecskeméten dr. Navracsics Tibor, miután Bács-Kiskun vármegyei vezetőkkel egyeztetett. A közigazgatási és területfejlesztési miniszter kifejtette, hogy míg 2014 előtt a vármegye településeinek 70 százaléka kimaradt az uniós források elosztásából, addig a 2014 és 2020 közötti időszakban már a legeredményesebben használták fel a rendelkezésére álló pénzeket.
2024.02.17

Árokba csapódott egy autó Tiszaugon

Egy személy súlyosan megsérült, amikor árokba hajtott egy személyautó Tiszaugon. A Rákóczi Ferenc úton haladt a személyautó, amikor egy balra ívelő kanyarban letért, majd az árokba hajtott, ahol betonnak ütközött.
2024.02.13

Átadták a kibővített bölcsődét Nagykőrösön

Két, egyenként 14 fős csoportszobával, valamint a kapcsolódó előtérrel, öltözővel, mosdóval és egyéb kiszolgáló helyiségekkel bővült a nagykőrösi bölcsőde. A bővítés mellett átalakították többek között a már meglévő épületrészt is. A projektnek köszönhetően 8 új munkahely is létesült, a bölcsődei dolgozók két nap múlva kezdik a munkát. A beruházást ma (kedden) ünnepélyes keretek között adták át.
2024.02.12

Jól van az inkubátorban hagyott baba

Péntek hajnalban találtak rá, innen kapta a vezetéknevét, míg a keresztnevét a portás adta annak az újszülöttnek, akit a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház babamentő inkubátorába tettek. A kislány így Péntek Zita lett, egészséges, de jelenleg még fénykezelést kap a sárgasága miatt. Az anyának hat hétig van ideje meggondolnia magát, ha mégis fel akarja nevelni. A kórházban 2018 óta van inkubátor, de most először találtak benne csecsemőt.
2024.02.10

Mesés helyszínen a legszebb borok: 2024-ben is Cifra Borséta Kecskeméten

Az ország egyik legkülönlegesebb helyszínén egy méltóképp különleges borkóstoló; séta egy mesés szecessziós épületben, patinás miliő, ismerős arcok, kedves borászok és szép borok az ország minden pontjáról. Ez a Cifra Borséta, melyet 2024-ben harmadik alkalommal rendeznek meg Kecskeméten. Az eseményt a Cifrapalotában tartják, melynek központi terét, a Pávás termet már több mint 100 évvel ezelőtt is közösségi rendezvények színterének álmodták meg. A március 22-én, pénteken tartandó borkóstoló és gasztrokulturális esemény immár a Cifrapalota két szintjén zajlik majd, lehetőséget adva arra, hogy bővítsék a programok és szolgáltatások sorát.