Kategória: Mezőgazdaság
Keresés
Dátum választó
Rendezés
92 találat
2024.03.26

Helyzetjelentés a kajszi fagykár után

Kecskeméten országos viszonylatban is rendkívüli lehűléssel, mínusz 6,2 C-os faggyal kezdődött el a tavasz március 20-án hajnalban. Az azt megelőző, rendkívül hideg reggelek után, ez egy mélypont volt a már virágba borult kajszifáknak. Már akkor bizonyos volt, hogy a szakszerű védekezés ellenére is, jelentős károk keletkeztek egyes korai fajtáknál.
2024.03.19

Újabb kihívások előtt a magyar mezőgazdaság - Portfolio Agrárium 2024 Konferenciát rendeztek Kecskeméten

Kecskeméten tartotta meg Agrárium 2024 Konferenciáját a Portfolio Csoport ma a Four Points by Sheraton Hotel és Konferenciaközpontban. Az ország egyik legrangosabb szakmai eseményének célja, hogy információkat nyújtson minden olyan fontos változásról, amely meghatározza az agrárpiaci szereplők eredményes gazdálkodási-üzleti tevékenységeit. Az eseményen Nagy István agrárminiszter elmondta, a magyar gazdatársadalom révén a mezőgazdaság és élelmiszeripar az előtte álló kihívásoknak meg tud felelni.
2024.03.10

A tavasz közeledtével egyre több hazai zöldség kerül a boltokba

Szinte egész évben elérhető a hazai fejes saláta és az újhagyma a piacon, a nagyobb mennyiségek azonban a koratavaszi időszakban érhetők el, ekkor a legtöbb boltban az import árut felváltja a hazai termés – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség Gyümölcs Szakmaközi Szervezet körképéből. Hasonló a helyzet a hónapos retek esetében is, amely minden évben az első nagyobb bevételi forrást jelenti a fólia alatti termesztésben.
2024.03.06

Gazdafórumot tartottak Kerekegyházán

Országos fórumsorozatot szervez a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Az összes vármegyét érintő roadshow célja megismertetni a gazdálkodókkal az új Közös Agrárpolitika Stratégiai Terv keretében hamarosan megjelenő pályázatokat. Bács-Kiskunban három fórumot tartanak, az első kedden délután volt Kerekegyházán.
2024.03.02

Már most érdemes védekezni a mezei pocok ellen megyénkben is

Több vármegyében erősen elszaporodtak tél végére a mezei pockok. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a földhasználók figyelmét: kiemelten fontos, hogy késlekedés nélkül felmérjék a kártevő népességét a táblákon és azok környezetében. Az időben megtett védekezéssel csökkenthető a kártétel, melyhez többféle készítmény és felhasználási forma is a gazdák rendelkezésére áll.
2024.02.29

Jakabszálláson rendezték meg a 3. REL Expót

Jakabszálláson rendezte meg ma a Rövid Élelmiszer-ellátási Lánc Expót és Konferenciát a Kislépték Egyesület. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat társszervezésében megvalósuló kiállítás fókusza az ellátási láncokban rejlő együttműködésekre helyeződött, kiemelt szerepet kaptak a mézek, a méhészeti termékek és a gabona értéklánc fejlesztése.