Kategória: Hagyomány
Keresés
Dátum választó
Rendezés
11 találat
2024.04.12

Keresztszentelést tartottak a Mezei utcában

Szenteléssel ünnepelték 125. évfordulóját a Mezei utcai keresztnek. A Bencsik Magdolna által állítatott szobrot legutoljára 2005-ben a Wojtyla Közösség Ház újította fel és most Jánosi István tanácsnok kezdeményezésére az önkormányzat végeztette el a szobor renoválását, melyet pénteken délelőtt szentelt meg dr. Finta József érseki helynök.
2024.04.04

Hatvan év hat barát?!

Hatvan év hat barát?!című előadással folytatódott a Hírös Szenior Egyetem. Szerda este dr. Dávid Beáta szociológus, a Semmelweis Egyetem professzora a társas kapcsolatok és a közösségi élet fenntartásának, ápolásának fontosságáról beszélt a Neumann János Egyetemen.
2024.04.02

Zubor Melissza és Nemcsik Mátyás az Ifjúsági Otthonban tartandó zöld napról

Négy éves idén a Zöld Misszió Csomagolásmentes Bolt. Ennek apropóján termelői expóra és vásárra, közönségtalálkozóra, kóstolókra és tapasztalatcserére várják az érdeklődőket az Ifjúsági Otthonban április 6-án, szombaton. A zöld nap az önkormányzat segítségével valósul meg. A szombati rendezvényről és annak hátteréről beszélgettünk a KTV Kiemelő magazinjának kedd esti adásában Zubor Melisszával, a Zöld Misszió Csomagolásmentes Bolt alapítójával és Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselővel.
2024.03.28

Nagy sikert aratott az év első Értékjáró Sétája Nyárlőrincen

Március 23-án szombaton a gyönyörű tavaszi időben több mint 100 fő vett részt az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület által szervezett idei év első Értékjáró Sétáján Nyárlőrincen, az egykori Koháryszentlőrincen. Ezzel a létszámmal újabb rekord született, a szervezők és a vendéglátó települések nagy örömére egyre többen kíváncsiak Kecskemétről és a szomszédos településekről a közvetlen környezetünkben fellelhető értékekre, turisztikai attrakciókra, az Aranyhomok kincseire. Első alkalommal, a Iustitia Egyesülettel összefogva, nyolcan érkeztek kerékpárral Kecskemétről.
2024.03.27

Idegenvezetők jártak tanulmányúton Kecskeméten

Több mint 20 turistákat kalauzoló szakember látogatott el a napokban városunkba. A Magyarországi Idegenvezetők Szövetsége által tagjaik számára szervezett tanulmányút résztvevői megtekintették a főtér nevezetes épületeit, megcsodálták többek között a nemrég felújított Városházát és a Nagytemplomot is. A csoport tagjai, köztük a MISZ elnöke és alelnöke, jól érezték magukat. Ígérték, továbbviszik Kecskemét jó hírét.