Kategória: Kosárlabda
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1 találat
2024.07.01

Az Akadémiától a Coloradoi Egyetem kosárlabda csapatáig

Farkas Petra az első növendékek közé tartozott, amikor elballagott a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémiáról. Rövid kitérőt tett a Kecskeméti KC NB I/B-s csapatába, majd ösztöndíjjal a Colorado State University hallgatója lett. Az egyetem elvégzése után az elmúlt évben visszajött Magyarországra és a Cegléd NB I/A osztályú csapatához igazolt. Az Akadémia vezetője, Ivkovicné Béres Tímea a szezonzárón köszöntötte és vette át tőle azt a mezt, amelyben a Cegléd csapatában játszott. Az Akadémián ugyanis az a hagyomány, hogy a felnőtt bajnokságban pályára lépett játékosok uniformisa kikerül a létesítmény büszkeség falára és példaként szolgálnak a fiatalabbaknak. Petrát az amerikai sport élményeiről, további terveiről és az Akadémiához kötődéséről kérdeztem a játékost.
2024.06.26

A sport és a tanulás is egyformán fontos a Burján testvéreknek

Burján Laura és nővére Bianka a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémián kezdett kosárlabdázni, majd mindketten egyetemi diplomát szereztek, sőt mindketten másoddiplomás képzésen is részt vesznek. Laura egyetemi tanulmányai mellett a TFSE-MTK NBI/A osztályban játszó csapatában egyre több játéklehetőségez jut, Bianka pedig egykori alma máterében ősztől már két csapat mellett is dolgozik edzőként. A testvéreket a kecskeméti akadémiához való kötődésükről, terveikről kérdeztük.
2024.06.24

Sinka-Pálinkás Szofi: mindig tárt karokkal fogadnak az Akadémián

Sinka-Pálinkás Szofi az előző szezon végén, 2023 nyarán igazolt a Soproni Darazsak Akadémiára. Már túl van a felnőt bajnoki szereplésén is, Cegléden, győztes mérkőzésen bemutatkozott a Sopron felnőtt csapatában az NB I/A csoportjában. Szofi adottságai és hozzáállása miatt az egyik nagy reménysége a magyar kosárlabdázásnak. Az akadémia évzáró ünnepségén átadta bekeretezett mezét Ivkovicné Béres Tímeának, az utánpótlásnevelő intézmény vezetőjének. Az első soproni szezonjáról, Kecskeméthez kötődéséről kérdeztem.
2024.06.21

Gera Ferenc célja a felnőtt válogatottság

Gera Ferenc, a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémián nevelkedett játékos márciusban, a Szeged elleni győztes mérkőzésen mutatkozott be a Duna Aszfalt – DTKH Kecskemét NB I/A osztályú csapatában. A kecskeméti csapat kimagasló játékkal nagyon fontos győzelmet aratott a Szeged ellen. Gera Ferenc 2 büntető értékesítésével járult hozzá a győzelemhez. Június 12-én, a szezonzáró ünnepségen átadta bekeretezett mezét Ivkovicné Béres Tímeának, az Akadémia vezetőjének. A Mercedes-Benz Sport Akadémia előterében egyre gyűlnek azoknak az egykori fiataloknak a mezei, akik innen indulva felnőtt csapatokhoz kerültek ez elmúlt évtizedben.
2024.06.18

Gereben Lívia: nagyon jó érzés visszatérni az Akadémiára

Gereben Lívia a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémiáról Szekszárdra került, ahol több éven keresztül a város NB I/A osztályú csapatát erősítette, sőt a válogatottban is bemutatkozott. Súlyos betegségéből óriási akaraterővel felépült és vissza küzdötte magát az élvonalba. Pályafutását a román bajnok Sepsiszentgyörgy csapatában folytatta, ahol ismét kiemelkedően játszott. Az Akadémia szezonzáró ünnepségére idén is visszatért egy kis időre, ahol egykori edzői örömmel fogadták. Jelenlegi egyesületéről, jövőbeli terveiről kérdeztem Líviát.
2024.06.17

Adamik Csilla és Hegedűs Gergely voltak a vendégeink

A Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia szezonzáró ünnepségén adták át Adamik Csillának a 2024-es év Minőség Díját, aki több mint tíz éve leány szakágvezetőként összefogja az szakemberek munkáját, tanítja, neveli a következő generációt. Ezzel kapcsolatban volt vendégünk a KTV Kiemelő magazinjának hétfő esti adásában Adamik Csilla. A Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia U16-os fiú kadett csapata pedig harmadik helyezést ért el Budapesten a Zsíros Csarnokban rendezett országos B döntőben. Ezzel kapcsolatban pedig Hegedűs Gergely edzőt hívtuk meg a stúdióba.
2024.06.14

Adamik Csilla kapta a Kosárlabda Akadémia Minőségi Díját

A Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia szezonzáró ünnepségén adták át Adamik Csillának a 2024-es év Minőség Díját, aki több mint tíz éve leány szakágvezetőként összefogja az szakemberek munkáját, tanítja, neveli a következő generációt. Ikonikus személyiségét tisztelet övezi, edzőként most szögre akasztja a sípot, de szakágvezetőként továbbra is számítanak rá. A kecskeméti sportcsalád tagját, Adamik Ferenc egykori legendás edző leányát sportolói múltjáról, edzővé válásáról kérdeztem.
2024.06.12

Fazekas Mihály: a fiatalokkal kell hatékonyan dolgozni

A 13. helyen fejezte be a bajnokságot a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. Ez az eredmény elmaradt az előzetesen megfogalmazott várakozástól, ami egyébként nem volt más, mint a korábbi években mindig: a csapat harcoljon a 8 közé kerülésért. A mögöttünk hagyott szezonról és az előttünk álló hetekről Fazekas Mihály, a klubot működtető gazdasági társaság tulajdonosi tanácsának elnöke mondta el véleményét.
2024.06.11

Ivkovic Stojan a Sportmagazinban: keressük az új edzőt és az új játékosokat

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét továbbra is keresi az új edzőt és fiatal játékosok felkutatása is folyamatos, jelenleg egyedül Wittmann Krisztiánnak van szerződés. Többek között erről beszélt a KTV Sportmagazinjában Ivkovic Stojan. A szakmai igazgató bízik abban, hogy hamarosan megnyugtatóan rendeződik a csapat sorsa, és elindulhat az építkezés.
2024.06.07

Serdülő kosaras leányok sikerei a KTV-ben

A Mercedes-Benz Gyárt Nemzeti Kosárlabda Akadémia serdülő leány csapata a Nemzeti Leány Serdülő Bajnokságon vehetett részt, ahol a csapat, 3 győzelemmel és 2 vereséggel zárta a tornát. A döntő mérkőzéseit Budapesten, a Gabányi László Sportcsarnokban rendezték meg június 1-én és 2-án. Az eredményekkel kapcsolatban volt a KTV vendége a csapat két edzője, Csomor Flóra és Hegedűsné Pogány Vivien.
2024.05.23

Ivkovic Milán: nekem saját utam van

A Morgen Ferdinánd Emlékbajnokságon, a magyar U20-as bajnoki döntő nyolccsapatos mezőnyében ott van a KTE-Neumann János Egyetem csapata, és a hétvégi, pécsi döntőre utazó kecskeméti keret névsorában ott van Ivkovic Milán neve is. A 20 éves játékos a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét tagjaként rendkívül kemény, nehéz és sok tapasztalattal járó bajnoki szezonon van túl, zárásként jön az U20-as döntő.