Kategória: Ingatlan
Keresés
Dátum választó
Rendezés
727 találat
2024.03.01

Folytatódhat a főtér revitalizációja

A külső városrészek fejlesztése mellett nem állhat meg a városközpont, közelebbről a főtér revitalizációja sem. Boros Pál építész jóvoltából nemrég áttekintés készült a még felújításra váró jelentősebb épületekről, a következő hónapokban pedig megkezdődhet a tervek, és esetenként a funkcióbővítés részletesebb kidolgozása a KIK-FOR bevonásával. A megvalósítás az elkövetkező években történhet meg önkormányzati, állami és uniós források igénybevételével, az egyházak közreműködésével, továbbá a minőségi szemléletet képviselő privát partnerek bevonásával. A nagyszabású tervekről Öveges Lászlóval, Kecskemét főépítészével beszélgettünk.
2024.02.26

Kecskeméten is megkezdődik a konyhai zöld- és élelmiszerhulladékok házhoz menő gyűjtése

2024. március 4-étől Kecskeméten is megkezdődik a konyhai zöld- és élelmiszerhulladékok házhoz menő gyűjtése. Magyarország 14 városának meghatározott részein induló rendszert a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. (MOHU) és szerződéses partnerei működtetik. Az új rendszer részeként Kecskeméten elsőként a társasházi övezetekben, 900 társasházban 25 000 lakást érintve indul el a konyhai zöld- és élelmiszerhulladék házhoz menő gyűjtése.
2024.01.22

Sikeresen szeretne pályázni? - Hasznos szakértői tanácsok a Napenergia Plusz Programhoz

Az első 24 órában már több mint 17 ezer előregisztrációs kérelem érkezett be a Napenergia Plusz Programra. Az új pályázattal akár 5 millió forint támogatást nyerhetnek el a családok ingatlanonként a modern napelemes rendszerek telepítéséhez. Közel 600 kivitelező kapott jóváhagyást a regisztrációhoz. Szakemberek azonban azt ajánlják, hogy még a pályázat benyújtása előtt keressünk vállalkozókat. Szakértőnk tanácsait foglaltuk össze a következő összeállításunkban!
2023.12.07

Közgyűlés – Akár havi 50 ezer forintos támogatást is kaphatnak albérletre a fiatalok

A csütörtöki városi közgyűlés egyhangú döntése értelmében akár havi 50 ezer forintos önkormányzati támogatást is kaphatnak lakbérre azok a 24 és 35 év közötti fiatalok, akik Kecskeméten helyezkednek el. A támogatást nem szociális alapon nyújtják. Feltétele a legalább középfokú végzettség, és előnyt élveznek azok, akik a hiányszakmákban dolgoznak.
2023.11.22

Elindult a Kadafalvi Közösségi Ház építésének előkészítése

Tavaszra elkészülhetnek a Kadafalvára tervezett közöségi ház tervei. A projekt a napokban startolt el. Az elsődleges információk szerint a több mint 500 négyzetméteresre tervezett létesítmény a városrészi napoknak helyet biztosító területen fog megépülni, amely idén került teljes egészében önkormányzati tulajdonba. Az elképzelések szerint az épületben a közösségi terek mellett helyet kap majd többek között a felnőtt és gyermek háziorvosi rendelő és egy PostaPont is. A Közösségi Ház köré pedig parkot, játszóteret és focipályát is terveznek.
2023.11.15

Fellendülést hozhat a CSOK Plusz

Bár a CSOK Plusz részletszabályozása lapzártánk idején még nem jelent meg, az eddig napvilágot látott információk alapján is élén érdeklődés mutatkozik az újabb otthonteremtési támogatás iránt.
2023.10.20

Régi városrészi elnevezések kerülnek a térképre

A csütörtöki közgyűlés a közterületi elnevezések és házszámok szabályozásával is foglalkozott. A grémium megalkotta a szabályokat tartalmazó rendeletet. Ennek értelmében számos olyan név kerülhet térképre, amit eddig is használt a város, de ezek most a gyakorlatban is megjelennek.
2023.09.01

Folytatódik a Rudolf-laktanya és környékének újjászületése Kecskeméten

A korábban a szovjetek által leharcolt laktanyában a Lecpes Kft. munkájával létrejött családsegítő központról és a Horváth Építőmester kivitelezésében már jelenleg is zajló gimnáziumépítkezésről már beszámoltunk. 2024-ben többek között a három legénységi laktanya felújításával és összekapcsolásával fogják folytatni a munkálatokat.
2023.07.26

Jelentős drágulás ment végbe Bács-Kiskun vármegye lakáspiacán 

A vármegyében a lakosok száma 2011-hez képest 5 százalékkal 495 ezer főre csökkent - derül ki az ingatlan.com új elemzéséből, amely a friss népszámlálási adatok alapján mutatja be a Bács-Kiskun vármegyei lakáspiacon bekövetkezett változásokat. Az elemzésből kiderül, hogy a nagyvárosok vonzáskörzetei az évtized nyertesei.
2023.06.08

Ilyen volt, ilyen lett a Városházánk

A Kecskeméti Médiacentrum bő két perces kisfilmben sűrítette össze a kecskeméti Városháza megújulásának folyamatát. Banczik Róbert és Gyenes Kata fotói alapján Hájas Barnabás szerkesztő és Muresán András vágó alkotása bemutatja az épület felújításának folyamatát. A képek mellett érdemes figyelni a filmben megjelenő és a beruházáshoz szorosan kapcsolódó adatokra, érdekességekre is. A Kecskeméti Médiacentrum így köszönti a Városháza újjászületését.
2023.06.01

Ilyen lesz az ingatlan-ügyintézés februártól

Gyorsabb és hatékonyabb ügyintézést hoz jövő év február 1-től az E-ingatlan Nyilvántartás felülete. Az oldallal bármilyen földügyi eljárás intézhetővé válik elektronikusan. Ráadásul az E-ingatlan Nyilvántartás bevezetésével az ország bármely földhivatalában vagy kormányablakában intézhetjük majd a személyes ügyeket.