Kategória: Belföld
Keresés
Dátum választó
Rendezés
727 találat
2024.03.02

Már most érdemes védekezni a mezei pocok ellen megyénkben is

Több vármegyében erősen elszaporodtak tél végére a mezei pockok. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a földhasználók figyelmét: kiemelten fontos, hogy késlekedés nélkül felmérjék a kártevő népességét a táblákon és azok környezetében. Az időben megtett védekezéssel csökkenthető a kártétel, melyhez többféle készítmény és felhasználási forma is a gazdák rendelkezésére áll.
2024.02.29

Ohióba készülnek a magyar elit járőrök

Március végén indul útnak egy magyar küldöttség Ohióba, a Best Warrior járőrversenyre. Mivel Magyarország ismét meghívást kapott a megmérettetésre, ezért el is kezdődött egy 5 hetes felkészülési időszak a kecskeméti repülőbázison, melynek végén kiválasztják azt a négy önkéntes tartalékos katonát, akik képviselhetik hazánkat Amerikában.
2024.02.27

Tatárszentgyörgyön is gyakorlatoznak a Lynx-szel

A világon először a Magyar Honvédség rendszeresít Lynx típusú páncélozott gyalogsági harcjárműveket - erről a honvédelmi miniszter beszélt egy tatárszentgyörgyi gyakorlaton ma délelőtt. Szalay-Bobrovniczky Kristóf hangsúlyozta: az a tudás, amit a magyar katonák megszereztek, nemcsak a magyar honvédségben, de a NATO-ban is egyedülálló.
2024.02.25

Ismét fergeteges sikert hozott a Kórusok Téli Éjszakája

A kórusmuzsikát kedvelők egyik legnagyobb zarándokünnepét, az immár több éves hagyománnyal bíró Kórusok Téli Éjszakáját szombat este rendezték meg Budapesten. Az elmúlt évhez hasonlóan ezúttal is a Magyar Zene Háza adott otthont a különleges programnak. S mint tavaly, úgy idén is nagy ünneplésben részesültek a kórusünnep kecskeméti résztvevői. A Kecskeméti Cantus Nobilis Kórus és a Kodály Intézet kamaraformációja, a Tulipán együttes minikoncertjeit óriási érdeklődés kísérte, az énekesek valamennyi fellépésük után vastapsot kaptak.
2024.02.19

Idén is pályázhatnak oltalomszerzési támogatásokra a vállalkozások

Idén legfeljebb 6 ezer euró (több mint 2 millió forint) támogatást kapatnak vállalkozások az Európai Bizottság kkv-alapjából szabadalmak, védjegy- és formatervezésiminta-oltalmak, illetve közösségi növényfajta oltalmak megszerzésére, emellett a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap is támogatja az oltalomszerzést - közölte hétfőn a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH).
2024.02.19

Nőtt a verseny a lakásbiztosítók között, jelentős összeget spórolhatnak a családok

2024. márciusában a kormány egy rendkívüli extra, a váltás költségeit tekintve ingyenes időszakot hozott létre a lakásbiztosítások megújítása érdekében, amelyről a biztosítók 2024. február 15-ig tájékoztatták ügyfeleiket. A piaci folyamatok már most azt mutatják, hogy a verseny jelentősen élénkült a lakásbiztosítások terén, így a családok jelentős kedvezményeket érhetnek el, ezzel is hozzájárulva a vagyoni biztonság megerősítéséhez - hívta fel a figyelmet hétfői közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).