Kategória: Turizmus
Keresés
Dátum választó
Rendezés
7 találat
2024.02.28

Juszkó Anita volt a Kiemelő vendége

2023-ban a turisztikai térségek 2,8 milliós nemzetközi forgalma 3 százalékkal múlta felül a 2019. évit, míg a 19,3 millió belföldi éjszakával gyakorlatilag megismételte azt – összegzett közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség. A jelentős üzleti turizmussal rendelkező Kecskemét negyedmillió vendégéjszakát mondhat magáénak – derült ki a jelentésből. Ezzel kapcsolatban kérdeztük Juszkó Anitát, a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferencia Központ igazgatóját.
2024.02.09

Tízből hét éjszakát vidéken - köztük Kecskeméten - töltöttek tavaly a vendégek

Tavaly a turisztikai térségek 2,8 milliós nemzetközi forgalma 3 százalékkal múlta felül a 2019. évi értéket, míg a 19,3 millió belföldi éjszakával gyakorlatilag megismételte azt - összegezte pénteki közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ). Negyedmillió vendégéjszakát a jelentős üzleti turizmussal rendelkező Kecskemét mondhatta magáénak 2023-ban
2024.01.22

Turistaút jelzéseinek rongálása a Tőserdőben

A közelmúltban az ÉDOSZ-Kinizsi Természetbarát Sportegyesület tagjai értesítették a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság munkatársait, hogy az egyesület által létesített túraútvonal jelzéseit ismeretlen személyek átfestették piros X-jelekkel. Mindez egy jelentéktelen rongálásnak tűnhet, ha nem vennénk figyelembe néhány tényezőt, amelyek a jelzett turistautak kialakításának körülményeire vonatkoznak.
2023.12.27

Kisvasúti járműbemutató és nosztalgiavonatok a két ünnep között

Csütörtökön és pénteken kisvasúti járműbemutatóra várja a Gyermekvasút a családokat Széchenyihegy állomásra, mindkét nap 10-től 16 óráig fogadja a látogatókat a rendezvény, a belépés díjtalan. A gőzmozdonyok szerelmeseinek örömére nosztalgiavonatok ingáznak Széchenyihegy és Virágvölgy között, de forgalomba áll a Gyermekvasút legújabb felújított járműve, a C50-es típusú zöld dízelmozdony is. A téli szünetben mindennap feldíszített kocsikkal járnak a vonatok, érdemes egy kisvasutazással egybekötött kirándulást tervezni a budai hegyekbe – akár a fényvonattal útra kelve.
2023.11.21

Kerékpárral Lisszabonba-Szépné Panda Tímea volt a KTV vendége

2023 nyarán néhány egyetemista - köztük kecskeméti gyökerekkel rendelkező - fiatal úgy döntött, nekivág a nagyvilágnak. Az úti cél az Ifjúsági Világtalálkozó volt, amit Lisszabonban rendeztek. A nem mindennapi út sok érdekes találkozást, váratlan helyzetet tartogatott, ezekről is beszélt a KTV keddi Kiemelő magazinjában Szépné Panda Tímea, a a kihívás marketing felelőse.
2023.10.10

Nemzeti Vágta győzteseinek bemutatkozása a kecskeméti XVIII. Őszi Helyi Termék Ünnepen

Az idén október 20 - 23. között rendezi meg az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a XVIII. Őszi Helyi Termék Ünnepet és Aranyhomok Portéka Vásárt Kecskemét főterén. Idei év újdonságaként szombat, vasárnap bemutatkozik a 16. Nemzeti Vágta bajnoka, Kecskemét város győztes lovasa és csapata. A rendezvényre kilátogató közönség találkozhat 2023 leg-gyorsabb lovasa címet elnyerő Tóth Tamarával, felkészítőjével, Molnár Gyöngyivel és a tu-lajdonossal Balogh Leventével a Szentkirályi Magyarország alapító tulajdonosával. A résztvevők között köszönthetjük a Kishuszár Vágta szentkirályi lovasát Rozs Anna Júliát, a helvéciai lovas Nagy Gábort, valamint a szentkirályi lo-vast Csíki Árpádot.
2023.10.08

Izrael - Nagyon sok ember meghalt, sok embert elraboltak

Több Izraelben élő magyarral is sikerült felvennünk a kapcsolatot. Köztük olyanokkal is, akik közvetlenül a gázai övezet mellett élnek, ahova a rakéták becsapódtak. Azt mondták: jól vannak, de borzalmas állapotok uralkodnak és nagyon megijedtek. Ha megszólalnak a szirénák, azonnal óvóhelyre kell menekülniük.