Kategória: Film
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1 találat
2024.03.14

Év végén kerülhet képernyőre a grandiózus Hunyadi-sorozat

Várhatóan az idei év vége felé kerülhet képernyőre a nemzetközi produkcióban és színészgárdával készülő grandiózus Hunyadi-tévésorozat tíz epizódja. Bán János – írói nevén Bán Mór –, a filmsorozat alapjául szolgáló könyvsorozat szerzője a nemzeti ünnep előestéjén tartott előadást Kecskeméten a Hunyadiak történelmi szerepéről, történelmi sikereink és tragédiáink ellentmondásos feldolgozásáról és az e téren fennálló adósságainkról.
2024.02.07

Múzsa: hétfőn ismét "Kecskemét is kiállítja" gála

Február 12-én a Hírös Agóra színházterme ad otthont a Kecskemét is kiállítja kulturális gálaműsornak. A rendezvény kezdeményezője három évvel ezelőtt a Városi Civil Kerekasztal volt, amely már akkor felkarolt a Kecskemét Kultúrájáért Alapítvány, a szervezet kuratóriumi elnőke beszélt a hétfő esti gálaműsor programjáról a KTV keddi Múzsa magazinjában. Bárdos Ferenc hangsúlyozta, hogy a műsorban ezúttal is lesznek színpadérett civil, amatőr fellépők mint például a Hírös Barackvirág Tánccsoport vagy Kovács János magyarnóta énekes, valamint lesznek díszvendégek is, mint például a Kecskeméti Fesztivál Kórus vagy Csík János és a Mezzo zenekar. Bárdos Ferenc a KTV-ben beszélt a Valentin napon induló 41. Médium Filmklub idei kínálatáról is.
2023.11.18

Hungarikumok a 22. Lakiteleki Filmszemlén

A magyar értékek és hungarikumok a Kárpát-medencében témakörben rendezték meg az idei, immár 22. Lakiteleki Filmszemlét. A megmérettetésre 118 alkotás érkezett. A határon túli filmek is nagy számban szerepeltek a szemlén, főleg Erdélyből, Délvidékről és Kárpátaljáról neveztek műveket.
2023.11.10

A romániai forradalom testközelből: Kecskemétre is jön a Libertate'89 –Nagyszeben

Az 1989-es romániai forradalom légkörét teszi átélhetővé, szinte tapinthatóvá a Libertate '89 – Nagyszeben című film, mely hamarosan Kecskemétre is megérkezik. A román-magyar koprodukcióban készült alkotás a romániai forradalom egy kevéssé ismert helyínén, a dél-erdélyi Nagyszebenben játszódik, az itteni kusza, olykor abszurdba hajló eseményeken keresztül mutatja be '89 decemberének fegyveres konfliktusait, emberi drámáit és morális dilemmáit.
2023.11.08

November 9-től mozikban a Mesterjátszma, Kecskeméten is lesz közönségtalálkozó

November 9-től Hajduk Károly, Mácsai Pál, Váradi Gergely, Péterfy Bori és Varga-Járó Sára főszereplésével kerül a hazai mozikba Tóth Barnabás új filmje, a Mesterjátszma. Az alkotók országszerte mesélnek a film kulisszatitkairól – Budapest és több vidéki nagyváros mellett Kecskeméten is közönségtalálkozóval várják a váratlan fordulatokkal teli mozifilm nézőit. Az Otthon Moziban november 14-én Tóth Barnabás és Varga-Járó Sára lesznek a vendégek.
2023.10.25

Múzsa: két Arany Mókus-díjat kapott Szoboszlay Eszter animációs filmrendező

A Cinemira Nemzetközi Gyerek és Ifjúsági Filmfesztivál keretében megrendezett Junior Pitch Fórumon két Arany Mókus-díjat is kapott Szoboszlay Eszter kecskeméti animációs filmrendező. A filmkészítő a Találkozások című film ötletével a szakmai, illetve a gyermek zsűri fődíját is kiérdemelte. Szoboszlay Eszter a KTV Múzsa magazinjában azt mondta, hogy animációs filmterve egy félreértés történetét dolgozza fel, az alkotás forgatókönyve is elkészült már, de a megvalósításhoz még nincs elegendő pénz.
2023.10.09

Magyarázat mindenre: teltház az Otthon moziban

Minden jegy elkelt, még pótszékek is kerültek a nézőtérre, annyian voltak kíváncsiak Reisz Gábor új filmjére. Hogy mi okozta ezt a nagy érdeklődést? Egy kiváló alkotás (2023-as Velencei Nemzetközi Filmfesztivál, legjobb film) egy remek rendező, egy lelkes és odaadó csapattal magyarázat lehet mindenre. És az, hogy eljött az Otthon moziba a rendező is, aki válaszolt mindenre.
2023.09.25

Az Éger és a Starter nyerte el a MetroPOLICE Filmfesztivál fődíját

Szeptember 21. és 24. között zajlott a MetroPOLICE Filmfesztivál a Hírös Agóra Otthon moziban, melynek díjátadóját vasárnap este tartották a filmszínházban. A háromtagú zsűri (Kriskó János, televíziós szerkesztő, Ulrich Gábor, Balázs Béla-díjas animációs filmrendező és Dezső András, író, újságíró) döntése alapján a legjobb nagyjátékfilm Nagy Borús Levente Éger című filmje, a legjobb rövidfilm pedig Dóczé Péter Starter című alkotása lett.
2023.09.22

Elindult a MetroPOLICE Filmfesztivál

Hazai filmpremierrel és közönségtalálkozóval kezdődött a MetroPOLICE Filmfesztivál tegnap este az Otthon moziban. A négynapos fesztiválra tíznél is több izgalmas és friss versenyfilm érkezett. A nyitónap vendége Nagy Borús Levente rendező, forgatókönyvíró és Szilágyi Csenge, a film egyik főszereplője voltak, akik az előadás végén hosszan beszélgettek a vendégekkel.
2023.09.20

Indul a Médium Filmklub - Bárdos Ferenc a Múzsában

Indul a sorrendben 40. Médium Filmklub, ebből az alkalomból volt a KTV Múzsa magazinjának vendége Bárdos Ferenc, aki elárulta milyen alkotások láthatóak majd szeptember 27-től a programban. Mint a műsorból kiderült, idén lesznek érdekességek és kuriózumok, vagyis nem fognak csalódni az érdeklődők.
2023.09.20

Hazai premierfilmmel indul csütörtökön a MetroPOLICE Filmfesztivál

Igazi csemegével, egy országos premierrel és közönségtalálkozóval nyit a Hírös Agóra Otthon mozi első filmfesztiválja. Az Éger című magyar bűnügyi filmet a kecskeméti közönség már szeptember 21-én láthatja. Ám nem ez lesz az egyetlen izgalmas versenyfilm a fesztivál 4 napja alatt. Mint ahogy kísérőprogramokból is igen színes kínálat ígérkezik.
2023.09.19

Best of KAFF a Cinema MOM-ban

Ingyenes mozivetítéseken mutatják be a 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál díjnyertes rövidfilmjeit szeptember 21-e és 27-e között a budapesti a Cinema MOM-ban. A vetítésekre a belépés díjtalan, regisztrálni a mozi honlapján lehet.