Kategória: Film
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1 találat
2024.07.15

MetroPOLICE - Újra bűnügyi filmfesztivál a Hírös Agóra Otthon moziban

Hírös Agóra Otthon mozija újra megszervezi a MetroPOLICE Bűnügyi Filmfesztivált. Nevezni magyar vagy magyar koprodukcióban készült alkotásokkal lehet, nagyjátékfilm, dokumentumfilm és kisjátékfilm (élőszereplős vagy animáció) kategóriában 2024. augusztus 31-ig. Az alkotásokat 2024. szeptember 26-30. között láthatja a kecskeméti közönség, izgalmas programok kíséretében.
2024.05.15

Múzsa: túl van az 50. díjon a Café Marylin

13 magyar és még ennél is jóval több nemzetközi díjat kapott az elmúlt két évben a Aurorafilm Kecskemét Filmműhelyében készült Café Marylin. A nem mindennapi sikertörténet kapcsán volt a Kecskeméti Televízió Múzsa magazinjának vendége Farkas András Attila forgatókönyvíró, producer.
2024.05.15

Kecskeméten készült a Cannes-i Filmfesztiválon debütáló francia animációsfilm rajzi munkálatainak jelentős része

A Kecskemétfilm két éve kapcsolódott be az Oscar-díjas Michel Hazanavicius rendezésében készült La plus précieuse des marchandises (A legértékesebb áru) című egész estés animációs film munkálataiba, amely ott lesz a 77. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában. Az alkotás rajzi munkálatainak jelentős része a kecskeméti rajzfilmstúdióban készült.
2024.03.26

MAGÁNYOS KASTÉLY A TÜKÖRBEN – Ingyenes japán filmvetítés az Otthon moziban

2024. március 26-án ingyenes vetítésen láthatja az Otthon mozi közönsége a Magányos kastély a tükörben című japán animációs filmet. A neves rendező, Hara Keiichi alkotása a Japán Alapítvány és az Otthon mozi együttműködésének köszönhetően kerül műsorra, de csak egyetlen alkalommal. A vetítésen jelen lesz az alapítvány igazgatója Fujii Mami.
2024.03.14

Év végén kerülhet képernyőre a grandiózus Hunyadi-sorozat

Várhatóan az idei év vége felé kerülhet képernyőre a nemzetközi produkcióban és színészgárdával készülő grandiózus Hunyadi-tévésorozat tíz epizódja. Bán János – írói nevén Bán Mór –, a filmsorozat alapjául szolgáló könyvsorozat szerzője a nemzeti ünnep előestéjén tartott előadást Kecskeméten a Hunyadiak történelmi szerepéről, történelmi sikereink és tragédiáink ellentmondásos feldolgozásáról és az e téren fennálló adósságainkról.
2024.02.07

Múzsa: hétfőn ismét "Kecskemét is kiállítja" gála

Február 12-én a Hírös Agóra színházterme ad otthont a Kecskemét is kiállítja kulturális gálaműsornak. A rendezvény kezdeményezője három évvel ezelőtt a Városi Civil Kerekasztal volt, amely már akkor felkarolt a Kecskemét Kultúrájáért Alapítvány, a szervezet kuratóriumi elnőke beszélt a hétfő esti gálaműsor programjáról a KTV keddi Múzsa magazinjában. Bárdos Ferenc hangsúlyozta, hogy a műsorban ezúttal is lesznek színpadérett civil, amatőr fellépők mint például a Hírös Barackvirág Tánccsoport vagy Kovács János magyarnóta énekes, valamint lesznek díszvendégek is, mint például a Kecskeméti Fesztivál Kórus vagy Csík János és a Mezzo zenekar. Bárdos Ferenc a KTV-ben beszélt a Valentin napon induló 41. Médium Filmklub idei kínálatáról is.
2023.11.18

Hungarikumok a 22. Lakiteleki Filmszemlén

A magyar értékek és hungarikumok a Kárpát-medencében témakörben rendezték meg az idei, immár 22. Lakiteleki Filmszemlét. A megmérettetésre 118 alkotás érkezett. A határon túli filmek is nagy számban szerepeltek a szemlén, főleg Erdélyből, Délvidékről és Kárpátaljáról neveztek műveket.
2023.11.10

A romániai forradalom testközelből: Kecskemétre is jön a Libertate'89 –Nagyszeben

Az 1989-es romániai forradalom légkörét teszi átélhetővé, szinte tapinthatóvá a Libertate '89 – Nagyszeben című film, mely hamarosan Kecskemétre is megérkezik. A román-magyar koprodukcióban készült alkotás a romániai forradalom egy kevéssé ismert helyínén, a dél-erdélyi Nagyszebenben játszódik, az itteni kusza, olykor abszurdba hajló eseményeken keresztül mutatja be '89 decemberének fegyveres konfliktusait, emberi drámáit és morális dilemmáit.
2023.11.08

November 9-től mozikban a Mesterjátszma, Kecskeméten is lesz közönségtalálkozó

November 9-től Hajduk Károly, Mácsai Pál, Váradi Gergely, Péterfy Bori és Varga-Járó Sára főszereplésével kerül a hazai mozikba Tóth Barnabás új filmje, a Mesterjátszma. Az alkotók országszerte mesélnek a film kulisszatitkairól – Budapest és több vidéki nagyváros mellett Kecskeméten is közönségtalálkozóval várják a váratlan fordulatokkal teli mozifilm nézőit. Az Otthon Moziban november 14-én Tóth Barnabás és Varga-Járó Sára lesznek a vendégek.