Kategória: Beruházás
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1 találat
2024.02.20

Navracsics Tibor: Kecskemét az alföldi régió gazdasági központjává vált

Kecskemét mára a magyar nemzetgazdaság és az alföldi régió központjává vált – mondta kedd délután Kecskeméten dr. Navracsics Tibor, miután Bács-Kiskun vármegyei vezetőkkel egyeztetett. A közigazgatási és területfejlesztési miniszter kifejtette, hogy míg 2014 előtt a vármegye településeinek 70 százaléka kimaradt az uniós források elosztásából, addig a 2014 és 2020 közötti időszakban már a legeredményesebben használták fel a rendelkezésére álló pénzeket.
2024.02.18

Töretlen fejlődést ígért az ünnepelt – 30 éves a Bagoly Egészségház

Generációkon át! mottót választotta 30 éves jubileumi gálavacsorájának a Bagoly Egészségház. Célkitűzésük továbbra is az erős hagyományokra, tiszta szellemiségre, fiatalos lendületre, innovációkra és a páciensek iránti elkötelezettségre épül. Február 17-én, szombaton a Neumann János Egyetem Campus Oktatási Épületében rendezték meg munkatársaiknak és együttműködő partnereiknek a színvonalas megemlékező és egyben jövőbe mutató estjüket.
2024.02.13

Átadták a kibővített bölcsődét Nagykőrösön

Két, egyenként 14 fős csoportszobával, valamint a kapcsolódó előtérrel, öltözővel, mosdóval és egyéb kiszolgáló helyiségekkel bővült a nagykőrösi bölcsőde. A bővítés mellett átalakították többek között a már meglévő épületrészt is. A projektnek köszönhetően 8 új munkahely is létesült, a bölcsődei dolgozók két nap múlva kezdik a munkát. A beruházást ma (kedden) ünnepélyes keretek között adták át.
2024.01.31

Tavasszal befejeződik az Izsáki út felújítása

„Szinte már teljes egészében járható a négysávos útszakasz az Izsáki úton.” Ezt Szemereyné Pataki Klaudia mondta tegnap (kedd) a Rádió1 Gongban. A polgármester arról is beszélt, hogy van egy kisebb fennakadás a Katona Gimnáziumnál található csomópontnál, ugyanis egy olyan elektromos kábelt ástak ki a földből, ami nem szerepelt a közműtérképen.
2024.01.31

34 ezer háztartás energiafelhasználását fedezi az új kiskunhalasi naperőmű

Átadták kedden a 100 hektáron elterülő kiskunhalasi naperőműparkot. A beruházás közel 23 milliárd forintból valósult meg és 34 ezer háztartás éves energiafelhasználását fedezi. A tegnapi átadón Lantos Csaba energiaügyi miniszter elmondta, Magyarország a nukleáris és a megújuló energiára alapozza jövőjét, ugyanis a pandémia és a háború megmutatta, hogy az eddiginél nagyobb energiaszuverenitást kell elérnünk.
2024.01.24

Kétszázötven munkahelyet teremt Kecskeméten a német ZF új autóipari üzeme

Kétszázötven munkahelyet teremt Kecskeméten a német ZF technológiai cégcsoporthoz tartozó ZF Chassis Modules Hungary Kft. új autóipari üzeme, mely a Déli Iparterületen idén ősszel kezdheti meg tevékenységét. A beruházást bejelentő szerdai kecskeméti sajtótájékoztatón Szemereyné Pataki Klaudia polgármester üdvözölte az újabb betelepülő iparcéget, biztosítva őket a város támogatásáról az infrastruktúra, az oktatás és az engedélyeztetés terén.
2024.01.11

Lezárult a nagy projekt, két kecskeméti óvoda és egy bölcsőde újult meg

Az egyik megújult épületben, a Kálmán Lajos Óvoda Lánchíd Utcai Óvodájában rendezték csütörtökön meg annak a nagyszabású projektnek a záróeseményét, mely során három kecskeméti köznevelési intézmény is teljesen megújult és korszerűsödött, főként energetikailag. A rendezvényen Kecskemét polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia és a Polgármesteri Hivatal Fejlesztéspolitikai Irodájának vezetője, Balogh Zoltán mondott beszédet.
2024.01.11

Befejeződött az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Kecskeméten” című európai uniós projekt

Kecskeméten a Széchenyi 2020 program keretén belül az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Kecskeméten” című projekt kapcsán, az Európai Regionális Fejlesztési Alap által finanszírozott 523,47 millió forintos vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően, köznevelési és gyermekjóléti feladatokat ellátó önkormányzati tulajdonú intézmények energetikai korszerűsítése valósult meg. A projekt célja az épületek hőveszteségeinek csökkentése volt, növelve ezzel az intézményekben tartózkodó gyermekek és dolgozók komfortérzetét. A korszerűsítéssel elősegíthető a közintézmények hatékonyabb energiahasználata és a működtetési költségek csökkentése.
2023.12.29

Kecskemétet is érintik a 2024-es áramhálózati fejlesztések

Már idén is számos helyen valósultak meg korszerűsítések a magyarországi villamos energia hálózaton. Jövőre azonban tömegessé válnak az ellátásbiztonságot új alállomások építésével, a meglévők felújításával, bővítésével, távvezetéki fejlesztésekkel megerősítő beruházások. A hazai és uniós forrásokból támogatott projektek további zöldenergia-termelő kapacitások kiegyensúlyozott hálózatba kapcsolását is megalapozzák - írta az Energiaügyi Minisztérium (EM) az MTI-nek csütörtökön eljuttatott közleményében.