Kategória: Beruházás
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1 találat
2023.01.30

Alapkőletétel az ABRAZIV Kft-nél

Újabb magyar tulajdonú csarnokokkal gazdagodik Kecskemét Déli Iparterülete. A mai napon az ABRAZIV Kft. két 1000 m2-es gyártó és szervizüzem alapkövét helyezték el a beruházási területen. Az egy milliárdos beruházásra a cég mintegy 300 millió forintos támogatást nyert el a Magyar Multi Programon keresztül.
2023.01.27

Közel 300 milliós útfejlesztés Városföldön

Közel 300 millió forint értékű útfejlesztés valósult meg Városföldön. A településhez tartozó Dózsa lakótelepen összesen több mint 4 km utat újítottak fel. A projektben egy földút stabilizálása is szerepelt, így nemcsak a lakosság, hanem a külterületi gazdálkodók is gyorsabban érhetnek célba.
2023.01.10

Fejlesztések a Széktói Stadionban

A KTE történetének legsikeresebb évét tudhatja maga mögött. A csapatunk újoncként feljutott az élvonalba, majd az NB I-ben is kitűnő eredményeket elérve, féltávnál a második helyen áll. Az eredményekről és a fejlesztésekről dr. Filus Andor, a klub ügyvezetője számolt be.
2022.12.22

Új tűzoltóeszközöket és -felszereléseket adtak át megyénkben

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Magyar Tűzoltó Szövetség közreműködésével közösen kiírt pályázatán Bács-Kiskun megyéből harmincnyolc önkéntes tűzoltó egyesület pályázott sikeresen, és mind a kilenc önkormányzati tűzoltóság élt a pályázat kínálta lehetőséggel. Az egyesületek több mint 30 millió, az önkormányzati tűzoltóságok pedig közel 34 millió forint összegű támogatásban részesülnek.
2022.12.20

Zajszintmérő készüléket kapott a kecskeméti koraszülött részleg

A TE-DI Trade Kft. 1.000.000 forintos felajánlásának köszönhetően a Hírös Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány két zajszintmérő eszközt vásárolt a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Koraszülött Részlege számára. A korszerű betegellátásához nélkülözhetetlen adományt hétfőn délután adta át a cég tulajdonos-ügyvezetője Pásztor András és Herpainé Tamás Klára kereskedelmi és értékesítési igazgató, melyeket a kórház és a PIC nevében Dr. Gondos Miklós főigazgató és Dr. Kelemen Edit, a Koraszülött Részleg vezető főorvosa köszönt meg.
2022.12.19

Lakó-pihenő övezet lesz Kadafalva jelentős része

Rendkívüli ülésen döntött ma (hétfő) reggel a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság Kadafalva jelentős részén lakó-pihenő övezet kijelöléséről. A tervet lakossági jelzések nyomán Leviczky Cirill önkormányzati képviselő kezdeményezte még a nyáron. A Darázs utca ugyan nem tartozik majd az övezetbe, de ott 30 km/h sebességkorlátozást vezetnek be március 1-től.
2022.12.18

Megújult a nyárlőrinci iskola tetőszerkezete és villamoshálózata

Az átadási ünnepségen Pénzváltó István, Nyárlőrinc polgármestere köszönetet mondott Lezsák Sándor országgyűlési képviselő támogató figyelméért, ami révén a Kormány 97 millió forinttal járult hozzá az iskolaépület legszükségesebb felújítási munkáinak elvégzéséhez. "Az iskola öreg falainak romantikája, a külcsíny és a belbecs egyensúlya, a folytonos, gyorsuló változás igénye és a régi megszokott biztonsága kell, hogy jelen legyen […]
2022.12.17

Lezárult a Károly Róbert krt. II. ütemének megvalósítása

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel konzorciumban 3,322 milliárd Ft összegű vissza nem térítendő európai uniós, illetve hazai támogatást nyert a TOP-6.1.5-16-KE1-2018-00005 azonosító számú „Károly Róbert krt. II. ütemének megvalósítása” című projekt keretében a Károly Róbert krt. hiányzó szakaszának megépülésére, mely a Margaréta utcai csomóponttól az 5. sz. főúti csomópontig húzódó útszakaszt foglalja magába.
2022.12.16

Évet zárt a Lakitelek Népfőiskola

Évzárót tartott pénteken a Lakitelek Népfőiskola munkatársainak. A Hungarikum Ligetben Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Népfőiskola Alapítvány kuratóriumának elnöke értékelte az idei munkát. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a rendezvényen elmondta: a Lakitelek Népfőiskola most és még hosszú időn keresztül szolgálja azokat a közös célokat, amelyeknek köszönhetően Magyarország Európán belül kisebbségi álláspontot képviselve meg tud maradni.
2022.12.08

45 millió eurós beruházást valósít meg a Nissin Foods Kecskeméten

Bővíti gyártási kapacitását a Nissin Foods. Az instant tésztaételeket gyártó japán cég Kecskeméten 45 millió eurós, azaz 18 milliárd forintos beruházást hajt végre – jelentették be ma (csütörtökön) a Külgazdasági és Külügyminisztériumban tartott sajtótájékoztatón. A beruházás keretében új gyártósor, új raktárépület létesül a kecskeméti gyárban, új munkahelyeket teremtve.
2022.12.06

Fejlesztési forrásokról és a 2023-as költségvetésről tárgyalt a városüzemeltetési bizottság

Több nagyobb, az önkormányzat által is támogatott fejlesztés is elindul jövőre Kecskeméten – hangzott el a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság hétfő délutáni ülésén. A testület foglalkozott a város jövő évi költségvetésével is, mint elhangzott a városüzemeltetés 320 millióval nagyobb forrással gazdálkodhat majd 2023-ban.