Kategória: Egyéb
Keresés
Dátum választó
Rendezés
158 találat
2023.09.27

Dr. Piros István Attilával, a Számítógépes Tervezés Tudományos Műhely vezetőjével beszélgettünk

Idén is csatlakozik a Neumann János Egyetem a Kutatók Éjszakája programsorozathoz. Az eseményt szeptember 29-én rendezik meg, amikor is az egyetem több területére is bepillantást nyerhetnek a résztvevők. Emellett kiemelt program lesz az újranyitott HoloVizió is. Ezzel kapcsolatban beszélgetünk most Dr. Piros István Attilával, a Neumann János Egyetem Számítógépes Tervezés Tudományos Műhely vezetőjével.
2023.06.24

Folyamatos a viharkárok felszámolása Bács-Kiskunban

Bács-Kiskun Vármegye is nagyot kapott a péntek esti viharból. Reggel 9 óráig több mint 250 állampolgári bejelentés érkezett a katasztrófavédelemhez, ebből eddig több közel 200 káreseményt számoltak fel a tűzoltók. Kecskemét vonatkozásában több mint 30 felszámolt káreseményről számoltak be a tűzoltók, de még több van hátra.
2023.06.17

A Munkáspárt támogatja a kormány háborúellenes erőfeszítéseit

„Mi nem akarunk háborút, halált, pusztítást, gazdasági csődöt, nem akarjuk azt, hogy Magyarország még nagyobb részt veszítsen el a területéből.” Ezt Thürmer Gyula mondta ma délelőtt a főtéren. A Munkáspárt elnöke „Fegyverszünetet és békét! Le a háborúpárti ellenzékkel! Megegyezést Oroszországgal!” címmel tartotta meg országjáró turnéját, melynek egyik állomása volt Kecskemét.
2023.05.03

Hogyan találjuk meg a legolcsóbb repülőjegyeket?

Nyaralást vagy városlátogatást tervezel, de nem szeretnél egy vagyont költeni? Biztosan azon töprengsz, hogyan találhatsz olcsó repülőjegyeket. Ez egy nagyszerű és megfizethető nyaralás kiindulópontja. Van is egy tuti első tippünk: töltsd le a legjobbra értékelt utazási alkalmazást, az eSky.hu-t, és tervezd meg kalandodat a lehető leggazdaságosabb ár-érték aránnyal!
2023.02.03

A sporttámogatások elszámolásának szigorú rendje van

A Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. 2018-as megalakulása óta dr. Lajtai Virág a sportszervezet gazdasági igazgatója. A tősgyökeres kecskeméti, jogász és közgazdász végzettségű szakember a Neumann János Egyetemen és elődjénél tanított 17 éven keresztül, majd elfogadta Ivkovicné Béres Tímea felkérését és a két divíziót- a Kecskeméti Sportiskolát és a Kosárlabda Akadémiát - működtető gazdasági társasághoz jött. Az interjúban beszélt a sporthoz kötődéséről, a sportfinanszírozás összetett rendszeréről és a szigorú kontrollról.
2023.01.25

Nem lehet Kolbász, de még Poca sem a születendő gyermekünk

Kolbászka nem játszhat majd Mauglival és Pocával az óvodában. Különleges nevek iránti szülői igényből nem volt hiány 2022-ben sem. Számos izgalmas nevet lehet felfedezni a tavaly született babák születési anyakönyvi kivonataiban. A Kecskeméten született gyermekek esetében nem kellett egyetlen nevet sem elutasítani, országosan azonban születtek olyan igények, amiket a hatóság nem támogatott.