Kategória: Hitélet
Keresés
Dátum választó
Rendezés
4390 találat
2023.11.30

Krisztus a jövőnk! – Dr. Bábel Balázs tartott előadást Kecskeméten a KÉSZ szervezésében

Dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek tartott előadást szerda este Kecskeméten a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) szervezésében. Az Érseki Helynökség Lestár téri épületében tartott, Krisztus a jövőnk! című előadáson az érsek rámutatott: napjaink bizonytalanságai közepette egyre nagyobb szükség van a mindennapok „kis reményei” mellett a „nagy reményre”, azaz Krisztusra.
2023.11.28

Zirig Kristóf atya és dr. Berényi Tivadar orvos az ÉlŐvíz novemberi adásában

Szerda este 20 órakor újra várja nézőit az ÉlŐvíz. A KTV vallási magazinja holnap megújult főcímmel jelentkezik. A holnapi adásban két témát járunk körbe. November 1-je mindenszentek ünnepe, november 2-a halottak napja: az ünnepek kapcsán Zirig Kristóf atyával beszélgetünk. Az adás második felében pedig dr. Berényi Tivadar orvossal, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) helyi csoportjának vezetőjével, a Magyar Orvosi Kamara újonnan megválasztott megyei elnökével láthatnak beszélgetést.
2023.11.21

Magyarország Mária országa konferencia a KTV műsorán

Kecskemét önkormányzata és az Alföld Idegenforgalmáért Alapítvány városunkban 10. alkalommal szervezett egyházi emlékkonferenciát októberben. A jubileumi tanácskozás középpontjában a Magyarok Nagyasszonya, Mária állt. Az egyházi konferenciát teljes terjedelmében, két részben több alkalommal is sugározza a Kecskeméti Televízió.
2023.11.17

Idén is népszerű volt a bibliaismereti vetélkedő

A kecskeméti Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége az Idősügyi Tanáccsal karöltve idén is meghirdette a városi bibliaismereti vetélkedőt a kecskeméti egyházak támogatásával. A katolikus főplébánia Lestár téri konferenciatermében megrendezett vetélkedő évről-évre egyre népszerűbb.
2023.11.10

Szent Márton-napi ünnepség a Wojtyla Házban

A Wojtyla Barátság Központ idén is megrendezte Szent Márton-napi ünnepségét. A délelőtt megrendezett eseményt nóta- és citeraszó, két élő liba, valamint mézkóstoló színesítette. Az eseményen Lévai Jánosné önkormányzati képviselő és Jánosi István tanácsnok képviselte Kecskemét városát.
2023.11.09

Rézlemez borítást kap a Nagytemplom teteje

Újabb szakaszába lépett a kecskeméti Nagytemplom felújítása. A következő ütemben a tetőszerkezetet újítják fel, és hamarosan befejeződnek az épület homlokzatának munkálatai. A templom külső rekonstrukciója 300 millió forintos támogatásból folytatódik.
2023.11.02

Kelyhet formáztak a mécsesek a református temetőben

A keresztény liturgia egyik jelképe, a kehely ragyogott fel november 1-jén a kecskeméti református temetőben. Az ábrát közel 600 mécses formázta meg, amelyeket a látogatók segítettek meggyújtani 16 órától. A III. Országos Mindenszenteki Mécsesgyújtáshoz idén 45 település csatlakozott országszerte.
2023.10.26

A bugaci Aranymonostor kincseiről tartott előadást Rosta Szabolcs a KÉSZ tagjainak

Dr. Rosta Szabolcs régész, a Katona József Múzeum igazgatója tartott érdekfeszítő előadást szerda este a bugaci Aranymonostor elmúlt években feltárt kincseiről a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) szervezésében a Főplébánia Lestár téri közösségi termében. Rosta Szabolcs elmondta: 2024 tavaszán nagyszabású látogatóközpont nyílik az Árpád-kori monostor területén.
2023.10.05

Kölcsey Kör: Hittel, ésszel, erős kézzel!

Hol a helye az egyháznak a XXI. század társadalmában? Hasznos-e a hitre épülő oktatás, képes-e az egyház jól ellátni szociális feladatokat? Többek között ezekről a kérdésekről is beszélgetett dr. Salacz László országgyűlési képviselő Bese Gergő plébánossal, aki a Kölcsey Kör Kecskeméti Tagozatának mai (csütörtök) vendége volt.