Kategória: Kékfény
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1 találat
2024.02.23

Négy újabb Gripennel erősít a Magyar Honvédség

Hazánk megnövekedett külföldi szerepvállalása és a megváltozott biztonsági környezet miatt szükségessé vált a légierő harcászati repülő képességének továbbfejlesztése. A meglévő 14 darab JAS-39 Gripen többcélú harcászati repülőgép mellé ezért a magyar kormány további négy darab JAS-39C beszerzéséről döntött – jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
2024.02.23

Álcázott honlap! Ne dőljön be senki!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal új honlapjára hasonlító, minden bizonnyal adathalászatra létrehozott, csaló portálra hívja fel a figyelmet a hivatal. Az internetes felület a járványra és kitalált adóvisszatérítésre hivatkozva ígér pénzvisszatérítést.
2024.02.22

Megrázó, gondolatébresztő tárlat nyílt a Malomban a Bűncselekmények Áldozatainak Napján

Az emberkereskedelem, a prostitúció, a családon belüli erőszak áldozataira és a bűncselekmények megelőzésére hívja fel a figyelmet a Malom Központ második emeletén csütörtökön megnyílt kiállítás. Február 22-e, a Bűncselekmények Áldozatainak Napja alkalmából megrázó és elgondolkodtató performanszt is bemutatott a Malomban Sebők Maja és társulata. Az esemény kapcsán szakembereket kérdeztünk az aktuális magyarországi és kecskeméti helyzetről.
2024.02.22

Szalmabálákat szállító kamion szakította át a szalagkorlátot, majd borult fel az M5-ösön

A belső szalagkorlátot átszakítva borult fel egy szalmabálákat szállító kamion az M5-ös autópályán, Kiskunfélegyháza közelében. A kamion Budapest irányába haladt, amikor eddig ismeretlen ok miatt a belső szalagkorlátnak csapódott, azt átszakította, majd áttért a pálya szemközti oldalára, ahol a járműszerelvény felborult, a szalmabálák pedig az autópálya mindkét oldalán szétszóródtak.
2024.02.22

Több millió forint értékben lopott aranyérméket numizmatikai vásárokon

A Kecskeméti Járási Ügyészség 3 rendbeli nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki három numizmatikai vásáron is lopott a gyűjtőktől régi, nagy értékű aranyérméket. A férfi 12 darab, összesen közel két és fél millió forint értékű pénzérmét tulajdonított el a három sértettől.