Kategória: Energiaszektor
Keresés
Dátum választó
Rendezés
2 találat
2023.11.23

Lantos Csaba Kecskeméten: tovább csökkentjük hazánk energiafüggőségét  

Bács-Kiskun, Békés és Csongrád-Csanád vármegyék közép- és nagyvállalati vezetői előtt tartott előadást ma (csütörtökön) Lantos Csaba, energiaügyi miniszter a Brill Kft.-nél tartott Joint Venture Szövetség rendezvényén. A tárcavezető előadásában Kecskemét figyelmébe ajánlotta a 10 éven belül már elérhető mini atomerőműveket, a Mercedes-gyárnak pedig a hamarosan könnyebben telepíthető szélerőműveket.
2023.10.31

Ellátásbiztonság és fogyasztói kedvezmények –Üzembe állt a TERMOSTAR Biomassza Fűtőmű

A biomassza technológia költségcsökkentő hatását már az idei fűtési szezonban érezhetik a távhőszolgáltatásban érintett fogyasztók. A TERMOSTAR Kft. lakossági ügyfelei egyszeri, 10.000 Ft-os kedvezményt vehetnek igénybe, az intézmények és egyéb felhasználók pedig közel 50%-os kedvezménnyel juthatnak a fűtési és melegvíz szolgáltatáshoz október 1-jéig visszamenőleg.
2023.10.22

Mit kell tudni a hamarosan startoló palackvisszaváltásról?

Januárban indul itthon is az italcsomagolásokra vonatkozó kötelező visszaváltási rendszer, mely hatalmas változást hoz a hazai hulladékgazdálkodásban. A MOHU szerint az új rendszerben reális cél lehet a PET-palackok és az alumíniumdobozok 90%-os újrahasznosítása is. A legnagyobb újdonság, hogy hasonlóan a jelenleg is használatban lévő többutas palackokhoz, ezentúl az egyszer használatos italcsomagolások visszaváltása is pénzt ér, palackonként 50 forintot kapunk majd értük.
2023.10.16

Több órás áramszünet jön Kadafalván

Több órás áramszüneteket jelentett be az áramszolgáltató, erre a hétre főképp Kadafalvára. Amennyiben az esti órákra sem áll helyre az áramszolgáltatás, akkor a fogyasztóknak az e-vonalat vagyis a 62/565-600-as telefonszámot kell hívniuk. Mutatjuk az érintett utcákat és időpontokat.
2023.09.27

Decemberben kezdi meg működését a 9,7 milliárdos kecskeméti naperőmű

A tervek szerint decemberben kezdi meg működését Kecskemét Borbás városrészében egy 23,8 MWp beépített teljesítményű napelemes erőmű. A 9.7 milliárdos beruházás, amelynek több mint 40 százalékát az Európai Unió finanszírozza, 12 000 háztartás éves elektromos energiaellátást fedezi majd. A mai (szerda) projektnyitón elhangzott az is, hogy egy hasonló teljesítményű másik erőmű létesítése is tervek között szerepel a megyeszékhelyen, amelynek egy energiaközösség is része lesz.
2023.09.26

Mi az az EPR? Kiket érint?

2023 júliusától egyes termékek körforgásos hulladékkezelésének költségeiért a gyártók, termelők, a termék első forgalomba hozói lesznek felelősek. A szakértők szerint mintegy 50 ezer piaci szereplőt érinthet az új szabályozás. A téma fontosságát jól mutatja, hogy a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara EPR-bevallásról szóló online szakmai napjára 183-an jelentkeztek.
2023.08.01

Túlfogyasztás napja: ennyire környezettudatosak a magyarok

A fiatal felnőtt generáció a klímaváltozás és természetpusztítás elleni küzdelem élharcosai közé tartozik, ám a WWF Magyarország reprezentatív felmérése szerint az előző évekhez képest ez a tendencia jelentősen romlott. Pedig globálisan és hazánkban is van mit tenni a fenntarthatóság terén: idén augusztus 2-ára esik a túlfogyasztás napja – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a WWF Magyarország közleményéből.
2023.07.18

A BÁCSVÍZ Zrt. elnyerte az Energiatudatos Intézmény díjat

A napokban érkezett meg a BÁCSVÍZ Zrt.-hez az a dokumentum, amely hivatalosan is igazolja, hogy a cég sikeresen zárta le az európai uniós forrásból támogatott szemléletformáló projektjét az ivóvízhasználat és a szennyvízkezelés témakörében. A közel kétéves program magas színvonalú és eredményes végrehajtásáért a BÁCSVÍZ elnyerte a Virtuális Erőmű Program (VEP) Energiatudatos Intézmény díját is. Az elismerést az Országházban megtartott ünnepségen Szili Katalin, a VEP örökös fővédnöke és Molnár Ferenc, a Virtuális Erőmű Program jogtulajdonosa adták át Borbély Zita HR és kommunikációs vezetőnek valamint Keliger Dóra projektfelelősnek.
2023.06.17

A Munkáspárt támogatja a kormány háborúellenes erőfeszítéseit

„Mi nem akarunk háborút, halált, pusztítást, gazdasági csődöt, nem akarjuk azt, hogy Magyarország még nagyobb részt veszítsen el a területéből.” Ezt Thürmer Gyula mondta ma délelőtt a főtéren. A Munkáspárt elnöke „Fegyverszünetet és békét! Le a háborúpárti ellenzékkel! Megegyezést Oroszországgal!” címmel tartotta meg országjáró turnéját, melynek egyik állomása volt Kecskemét.
2023.06.01

2300 háztartásban okozott áramszünetet Tiszakécskén az ittas sofőr

A Kecskeméti Járási Ügyészség jármű önkényes elvétele, ittas járművezetés és közérdekű üzem működésének gondatlan megzavarása miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy utcán parkoló autót elkötve, ittasan nekiütközött egy villamos felsővezetéket tartó oszlopnak és emiatt 2300 fogyasztó másfél órán át áram nélkül maradt.
2023.05.23

Bizottsági támogatás a Green & Cool Kecskemét fejlesztési koncepciónak

Egyhangúlag támogatta a városi közgyűlés környezetvédelmi bizottsága keddi ülésén a Green & Cool Kecskemét fejlesztési koncepciót, mely további hazai és uniós források elnyerése esetén fellendítheti Homokbánya városrész, majd potenciálisan más kecskeméti városrészek fenntartható fejlesztését.
2023.05.11

Pörgessük fel együtt a hazai KKV szektort!

Kecskemét, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székháza adott otthont ma a Portfolio online gazdasági újság, valamint a KAVOSZ Zrt. országos gazdaságélénkítő road showjának. A rendezvény középpontjában ezúttal a mikro-, kis- és középvállalkozások álltak. A szakemberek arra keresték a választ, hogy az ágazatra milyen hatással lesznek a világgazdasági folyamatok, és hogyan tudja őket támogatni a kormányzat.