Kategória: Bíróság
Keresés
Dátum választó
Rendezés
3 találat
2023.01.26

A csomagtartón keresztül zuhant az úttestre a drogosan balesetet okozó sofőr utasa

A Kecskeméti Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat abban az ügyben, amelyben a kábítószer hatása alatt álló sofőr egy előzési manővert követően autójával egy villanyoszlopnak ütközött. Utasa a csomagtartón keresztül kizuhant a járműből és súlyos, maradandó sérüléseket szenvedett.
2023.01.25

Kecskemétieket is megkárosított az internetes csaló páros

A Kecskeméti Járási Ügyészség bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalás miatt vádat emelt két férfival szemben, akik 71 vevőt károsítottak meg azzal, hogy interneten kedvező áron kínáltak előre fizetéssel elektronikai készülékeket úgy, hogy a kifizetett termékek leszállítása eszük ágában sem volt.
2023.01.24

Székkel verte fejbe a féltestvérét

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki egy fából készült székkel olyan nagy erővel ütötte meg a féltestvérét, hogy az életveszélyes sérüléseket szenvedett.
2023.01.19

Fékezés nélkül ütötte el a kerékpárost

A Kecskeméti Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt azzal a fiatal férfival szemben, aki 2021 nyarán a Kalocsa és Kiskőrös közötti úton gépjárművével fékezés nélkül elütötte az előtte szabályosan kerékpározó sértettet, aki az ütközés miatt a helyszínen életét vesztette.
2023.01.18

A pótkeréken ült a hároméves gyermek, miközben bedrogozott szülei a rendőrök elől menekültek autójukkal

A Kecskeméti Járásbíróság 1 év börtönbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra, valamint 3 év járművezetéstől eltiltásra ítélt egy 34 éves csongrádi férfit, akivel szemben a Kecskeméti Járási Ügyészség pszichoaktív anyaggal való visszaélés, kábítószer birtoklása, továbbá bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt emelt vádat.
2023.01.17

Szerencsejáték-adóssága miatt lett heroincsempész

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy albán férfival szemben, aki személyautójában több mint 10 kg heroint, morfint és kodeint tartalmazó kábítószer csomaggal bukott le a tompai határátkelőhelyen.
2023.01.12

Mobilgarázsok építésével hitegette áldozatait a sorozatcsaló

A Kecskeméti Járási Ügyészség 41 rendbeli csalás bűntette és sikkasztás bűntette miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki mobilgarázsok adásvételére, valamint -összeszerelésére három hónap alatt, 39 sértettől csalt ki, összesen több mint 14 millió forint előleget a sorozatcsaló. További három sértett részére gépjárművek javítását vállalta, de ezeket sem végezte el.
2023.01.04

Kis híján megölte egykori barátját

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki kölcsönös szóváltást és lökdösődést követően előbb ellökte, majd egy konyhakéssel, többször megszúrta egykori barátját, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett.