Kategória: Külföld
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1567 találat
2024.02.02

Töretlenül magyarok: több mint félmillió lehet Ukrajna vesztesége

Bár államtitkot képez Ukrajnában, hogy mennyien vesztették életüket a háborúban, a PestiSrácok számításait megerősítette a volt ukrán belügyminiszter. Eszerint Ukrajna veszteségei meghaladták a félmillió főt. Ebben a témában lesz vendége a mai Töretlenül magyarok magazinnak Kertész Dávid, a PestiSrácok újságírója, külpolitikai elemzője. Ezt követően a történelmi térképek hamisításával folytatódik az adás. Jeney János térképész beszél majd egy általa készített webes felületről, ahol megtalálhatóak ezek a dokumentumok.
2024.01.26

Elindult a Pannónia Program

A nemzetközi együttműködések erősítésére útjára indult a diákok nemzetközi csereprogramja, a Pannónia Program, valamint a nemzetközi kutatásokat támogató Hu-rizont program - erről Hankó Balázs, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára beszélt az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.
2024.01.14

Szilágyi Áron: az asztalon táncoltak a feröeri hölgyek és urak

A Feröer-szigeteken forgatta legújabb klipjét a Zoord együttes, ahol a zenészek 5 állomásos turné keretében be is mutatkoztak. Az idén 10 éves trió terveiről is beszélt a KTV Múzsa magazinjában Szilágyi Áron az együttes dorombjátékosa, a Leskowsky Hangszergyűjtemény vezetője. A műsorban szó volt többek között a december végi hagyományos dorombos találkozóról, valamint a gyűjtemény nyári táboráról is.
2023.12.24

Ferenc pápa emberséget szorgalmazott advent negyedik vasárnapján

Emberséget szorgalmazott Ferenc pápa advent negyedik vasárnapján a Szent Péter téren mondott beszédében. Az egyházfő közelségét hangsúlyozta a háborútól szenvedőkkel. Hozzátette, nem szabad megfeledkezni azokról sem, akik nyomorban, éhezésben, rabszolgaságban szenvednek. Istent kérte, hogy emberséget töltsön a szívekbe.
2023.12.11

Neumann János Egyetem: a klímacélok elérésben mi is szerepet vállalunk!

Az Egyesült Arab Emirátusokban szervezett COP 28 klímacsúcs második hétvégéjén is nagy érdeklődés övezte az Európából egyedüli felsőoktatási kiállítóként jelen lévő Neumann János Egyetemet. A kecskeméti egyetem standját meglátogatta Lantos Csaba energiaügyi miniszter és Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere is, akik szerint jövőbe mutató helyzet, ha egy nemzeti célkitűzésben Magyarország és a kormány, valamint az egyetemek képesek együttműködni.
2023.12.05

A Neumann János Egyetem a gazdasági növekedés motorja

Nagy érdeklődés övezi a COP 28 klímacsúcson egyedüli magyar kiállítóként jelen lévő Neumann János Egyetemet. Az Egyesült Arab Emírségekben december 12-ig tartó rendezvényen a világ szinte minden állama képviselteti magát a jövő fenntartható gazdasági szerkezetének kialakítása érdekében. A kecskeméti egyetem dubaji standját Varga Mihály pénzügyminiszter is felkereste, ahol bemutatkozik az egyetem legújabb járműipari innovációja a Neumann H2.
2023.12.01

A Neumann János Egyetem egyedüli magyar kiállítóként van jelen az ENSZ COP 28 klímavédelmi csúcstalálkozóján

Az ENSZ legnagyobb klímavédelmi konferenciájának a COP28-nak résztvevő kiállítója a kecskeméti Neumann János Egyetem. A 12 napos konferencia egyben a világ vezetőinek a csúcstalálkozója is, melyen Magyarországot Novák Katalin köztársasági elnök képviseli. Az Egyesült Arab Emírségekben november 30. és december 12. között zajló rendezvényen több mint 70.000 küldött vesz részt, köztük a kecskeméti felsőoktatási intézmény, mint egyedüli magyar kiállító.