CIKKARCHÍVUM
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1179 találat
Kategória
 • Állatvilág (5)
 • Belföld (202)
 • Civil szféra (2)
 • Egészségügy (43)
 • Egyéb kategória (1)
 • Életmód (44)
 • Időjárás (20)
 • Jótékonyság (34)
 • Kecskemét (802)
 • Közgyűlés (15)
 • Közlemények (195)
 • Külföld (10)
2023.01.31

Jön az az Első Új Kecskeméti Hanglemezbörze!

Szombaton vagyis február 4-én rendezik meg az Első Új Kecskeméti Hanglemezbörzét a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központban. Az esemény tavaly osztozkodott a hifik szerelmeseivel, de idén csak a hanglemezeké lesz a főszerep. A rendezvény újdonságáról és a hanglemezek népszerűségéről Kőrös Tamás, hanglemezgyűjtővel, a börze szervezőjével beszélgetünk.
2023.01.31

Jótékonysági koncert a Kodály Iskola ütőhangszeres tanszaka javára

Február 9-én 17 órai kezdettel Karnevál címmel jótékonysági hangversenyt szervez a Kodály Iskola az ütőhangszeres tanszak javára. Ennek részleteiről nyilatkozott Palotás Gábor művésztanár, a tanszak vezetője a KTV esti Múzsa magazinjának.
2023.01.31

Esti gyors - A nap hírei 1 percben

Tekintse meg itt a nap híreit röviden!
2023.01.31

Nyit a Cifrapalota és a Szórakaténusz

A téli bezárás után újranyitnak Kecskemét nagy kulturális intézményei. Február 1-jén a Cifrapalota, február 7-én pedig a Szórakaténusz tárja ki kapuit a látogatók előtt, programokból pedig nem lesz hiány.
2023.01.31

A jövő közlekedése volt a téma a Campuson

A jövő közlekedése címmel szerveztek ma (kedd) kerekasztal beszélgetést a Neumann János Egyetem Campusán. A hallgatóknak és középiskolásoknak szóló esemény célja, hogy szakmai oldalról is megismerkedjenek a fiatalok a jövőbeni közlekedési tervekkel és megismerhessék a jelenlegi fejlesztéseket.
2023.01.31

Jó állást szeretne? Raktáros-áruátvevő munkatársat keres a TERMOSTAR Kft.!

Bővíti csapatát a TERMOSTAR Kft. A hazai távhőszektor legnagyobb fejlesztését megvalósító kecskeméti szolgáltató raktáros-áruátvevő kollégát keres.
2023.01.31

Különleges leletekre bukkantak a régészek Hetényegyházán

Zajlanak a próbaásatások Hetényegyházánál, az északi elkerülő kialakításának nyomvonalán. A Kecskeméti Katona József Múzeum régészei három különböző kor településeire, egy karperecre és egy fiatal személy csontvázára bukkantak.
2023.01.31

A jövő egészségügyi dolgozói versenyeztek a megyei kórházban

Kecskemét adott otthont ma a Kossuth Zsuzsanna Nemzeti Egészségügyi Szakképzési Verseny középdöntőjének a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórházban. Az országos versenyt a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara hirdette meg.
2023.01.31

Kézilabda: két pontot szerezne Ózdon a KTE-Piroska Szörp

A tavaszi hadjárat első összecsapásán a KTE-Piroska Szörp visszavágna az Ózdnak az őszi első fordulóban elszenvedett egygólos vereségért. Két hasonló képességű gárda csap össze Borsod vármegyében, nüanszok dönthetnek a két bajnoki egység sorsáról.
2023.01.31

A kommunikáció és a közös gondolkodás utakat és ráncokat simíthat el

Megemelkedett a beérkező lakossági panaszok száma az extrém csapadékos időszak után. Leginkább az alsó- és felsőszéktóiaktól, valamint a Máriahegyben élőktől érkeznek jelzések, mivel az eső megáll a környező utakon. A külterületre költözött lakosok problémáját az önkormányzat igyekszik megoldani, de nagyobb gondot az okoz, hogy ezeken a területeken nem lehet vízelvezető árkokat kiépíteni, mivel a burkolatlan úthálózat nagyon keskeny. Falu György alpolgármesterrel beszélgettünk erről a sokakat érintő témáról.
2023.01.31

Gőzerővel folyik az idei KAFF szervezése

Már javában folynak a 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) előkészületei. A részletekről Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm Kft. vezetője számolt be a KTV Kiemelő című műsorának hétfő esti adásában. Magyarország legnagyobb animációs seregszemléje idén több mint 600 szakmai vendéggel, ingyenes vetítésekkel, kiállításokkal, koncertekkel, könyvbemutatókkal, interaktív gyerekprogramokkal várja a látogatókat június 21. és 25. között.
2023.01.31

Futva menekült az embercsempész az autópályán

Az életveszélyes mutatványt a Bács-Kiskun Vármegyei rendőrök szakították meg, akik pár másodperc alatt elfogták a pályatesten futó román férfit.
2023.01.31

Karbantartás a DIGI-nél

Több órára leáll a DIGI szerdán. Előreláthatóan a vállalat semelyik szolgáltatása sem működik majd. A karbantartás a KTV kábeles műsorát is érinti, amely így nem lesz elérhető. A leállás a DIGI-hez tartozó Duna-Táv Kft. hálózatát -például Kadafalván- csak részben érinti, ugyanis ott az internet folyamatosan működik majd.
2023.01.31

Elvira megszólal

Lényegesen gyorsul az utasok kiszolgálása a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatán: teljesen magyar fejlesztésű robotasszisztenssel újul meg az Elvira menetrendi szolgáltatás.
2023.01.31

1 év 6 hónap börtönre ítélték a lengyel embercsempészt

A Kiskunhalasi Járásbíróság gyorsított eljárás keretében 1 év 6 hónap börtönre és 3 év kiutasításra ítélt egy 21 éves lengyel férfit, akit a Kiskunhalasi Járási Ügyészség állított bíróság elé.
2023.01.31

2023/ 4. hetének anyakönyvi hírei

2023/ 4. hetének anyakönyvi hírei
2023.01.31

A tanyagondnok talált rá a félholtra vert asszonyra

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy vita során olyan súlyosan bántalmazta a nehezen mozgó, leromlott egészségi állapotú feleségét, hogy 11 bordája eltört. A tanyagondnok talált rá az ágyban fekvő, elhanyagolt, kiszáradt és zavart állapotban lévő asszonyra.
2023.01.31

Scoregoal: mesterhármas és első NBI-es gólok az MFA ellen

Hétfőn a Magyar Futsal Akadémia ellen játszotta soros bajnoki találkozóját az SG Kecskemét Futsal alakulata az NBI-ben. A kék oroszlánok érvényesítették a papírformát, és mondhatni egy félidő alatt eldöntötték a három pont sorsát.
2023.01.30

Nagy Krisztiánt lepték meg a drukkerek

Nagy Krisztián nem kis elismerésben részesült, hiszen a Lila Köd bloggal közösen indított szurkolói szavazásan a 2022-es esztendő legjobbjának választották meg a drukkerek.
2023.01.30

Hírek 1 percben

Nézze meg a nap legfontosabb kecskeméti híreit itt, 1 percben