Kategória: Kereskedelem
Keresés
Dátum választó
Rendezés
3 találat
2023.01.25

Kecskemétieket is megkárosított az internetes csaló páros

A Kecskeméti Járási Ügyészség bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalás miatt vádat emelt két férfival szemben, akik 71 vevőt károsítottak meg azzal, hogy interneten kedvező áron kínáltak előre fizetéssel elektronikai készülékeket úgy, hogy a kifizetett termékek leszállítása eszük ágában sem volt.
2023.01.24

Újabb lépés a csalók kiszűrésére - Erdőgazdálkodók is lekérdezhetők az EUTR keresőben

A Nébih EUTR keresőjének funkcióbővítése révén ezentúl, a regisztrált faanyag kereskedelmi lánc szereplők mellett, már az erdőgazdálkodók jogosultságai is lekérdezhetők a rendszerből. A fejlesztés lehetővé teszi az illegális forgalmazók hatékonyabb kiszűrését, ezáltal a csalások megelőzését.
Ne rendeljenek fát a tuzifanagyker.hu oldalon!
2023.01.11

Ne rendeljenek fát a tuzifanagyker.hu oldalon!

Hatósági áron kínálnak Erdélyből származó tűzifát a tuzifanagyker.hu oldalon, az alacsony árért cserébe azonban előre utalást kérnek a vásárlóktól. A gondosan felépített, tartalmában is megnyerő oldal hiteles felület látszatát kelti, azon többek között ügyfélszolgálati idő, hírblokk, valamint részletes leírás is megtalálható. Gyanúra adhat azonban okot, hogy az EUTR nyilvántartási szám hiányzik.
2023.01.05

Kamillateát hívott vissza a Penny

Filteres kamillateát hívott vissza a forgalomból a Penny-Market Kft., mert a termék több tételében túllépték a megengedett legmagasabb értéket egyes vegyületek (pirrolizidin alkaloidok és klórpirifosz peszticid) - tájékoztatta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán az MTI-t.
2022.12.29

Hogyan cseréljük ki a karácsonyi ajándékot?

A karácsony utáni napokban általában sok vásárló jelenik meg az üzletekben azért, hogy a kapott ajándékot visszaváltsa, kicserélje. A hibás termékeket a kereskedőknek meg kell javíttatni vagy ki kell cserélni, azonban a hibátlan, rosszul választott ajándékokat nem kötelesek visszavenni. A helyzet az internetes vásárlás esetén lehet a legegyszerűbb.
2022.12.18

Hogyan (ne) vásároljunk karácsony előtt

A karácsony előtti rohanásban könnyű megfeledkezni a tudatos vásárlásról. Holott pont ebben az időszakban érdemes leginkább figyelni arra, hogyan és hol vásároljuk meg a termékeket. Ugyanis egy esetleges helytelen méretnél, vagy rossz szín kiválasztása után nagyot nézhetünk a boltokban, ha kicserélnénk a hibátlan ajándékot.
2022.12.04

Fenyővásárlás - Megéri hamar venni?

Elkezdődött a fenyőfaszezon Kecskeméten is. Idén is széles a választék a földlabdás és a vágott fenyők esetében egyaránt. Mire számítson, aki vásárol? Egyáltalán megéri hamar elmenni válogatni? És mennyivel lesz idén drágább a karácsonyfa? Stábunk ezeknek a kérdéseknek is igyekezett utánajárni Jávorka Endre, a Jávor Fenyő tulajdonosa segítségével.