Kategória: Kereskedelem
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1 találat
2024.01.17

Más nevével és profilképével hirdetett a netes csaló, 60 embert vert át

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás, személyes adattal visszaélés és pénzmosás miatt emelt vádat abban az ügyben, amelyben egy férfi a közösségi oldal piacterén más nevét és profilképét felhasználva 60 embert csapott be úgy, hogy előre fizetéssel műszaki cikkeket hirdetett meg eladásra. A kicsalt pénz elrejtésében élettársa is segített.
2023.12.28

Tele volt a bevásárlóközpont az első munkanapon

Ruhákat, cipőket, sőt, ékszereket is visszavittek az üzletekbe karácsony után. Leggyakrabban a méretprobléma miatt szerették volna kicserélni az ajándékot a vásárlók. A bevásárlóközpontokba sokan ezért érkeztek 27-én. Az üzletek általában egy hónapot adnak a cserelehetőségre.
2023.12.18

17 vádlott, 13 cég, 1,7 milliárdos vagyoni hátrány-Vádemelés

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat abban az ügyben, amelyben a szervező-irányító szerepet betöltő, alkoholtermékek forgalmazásával foglalkozó vádlottak a külföldről beszerzett áru értékesítését terhelő ÁFA fizetést több éven át fiktív számlákkal kerülték el.
2023.12.15

Nápolyit kapott a játékkonzol helyett-Vádemelés

A Kecskeméti Járási Ügyészség többrendbeli üzletszerűen elkövetett csalás miatt vádat emelt egy férfival és egy nővel szemben, akik internetes hirdetési oldalon álnéven regisztráltak és a vételárat előre elkérve olyan műszaki cikkeket hirdettek eladásra, amikkel ténylegesen nem rendelkeztek. Másfél év alatt 102 sértettnek közel 5 millió forint kárt okoztak.
2023.12.14

Bemutatta TOP 100-as kiadványát a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

Bemutatta a vármegye legnagyobb vállalkozásait bemutató TOP 100 - Bács-Kiskun Vármegye Gazdasága 2023 című kiadványát a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara csütörtök délután a kecskeméti Városházán. Gaál József kamarai elnök köszöntőjében kiemelte: a vármegye gazdasága egészségesen működik, és jó összetételű az ágazatok, a vállalkozásméretek és a tulajdonosi szerkezet szempontjából is.
2023.12.14

A vármegye legjobbjait díjazta a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara

A vármegye legsikeresebb vállalkozásait és vállalkozóit díjazta a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara csütörtökön a kecskeméti Városházán tartott évzáró küldöttgyűlésén. Az ünnepi alkalmon az arra érdemes diákoknak támogatást adtak át a kamara által szervezett 15. Hírös Vacsorán összegyűlt adományokból. Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere köszöntőjében hangsúlyozta: városunk mindent megtesz azért, hogy az infrastruktúra fejlesztésével lekövesse és tovább ösztönözze az elmúlt évek robbanásszerű gazdasági fejlődését.
2023.12.01

A Neumann János Egyetem egyedüli magyar kiállítóként van jelen az ENSZ COP 28 klímavédelmi csúcstalálkozóján

Az ENSZ legnagyobb klímavédelmi konferenciájának a COP28-nak résztvevő kiállítója a kecskeméti Neumann János Egyetem. A 12 napos konferencia egyben a világ vezetőinek a csúcstalálkozója is, melyen Magyarországot Novák Katalin köztársasági elnök képviseli. Az Egyesült Arab Emírségekben november 30. és december 12. között zajló rendezvényen több mint 70.000 küldött vesz részt, köztük a kecskeméti felsőoktatási intézmény, mint egyedüli magyar kiállító.
2023.10.31

Ünnepi nyitvatartás

November 1-je, azaz a mindenszentek munkaszüneti nap, amely idén szerdára esik. Ezen a napon a boltok többsége, a bevásárlóközpontok és a plázák zárva maradnak, ennek megfelelően érdemes intézni a bevásárlást.
2023.10.22

Mit kell tudni a hamarosan startoló palackvisszaváltásról?

Januárban indul itthon is az italcsomagolásokra vonatkozó kötelező visszaváltási rendszer, mely hatalmas változást hoz a hazai hulladékgazdálkodásban. A MOHU szerint az új rendszerben reális cél lehet a PET-palackok és az alumíniumdobozok 90%-os újrahasznosítása is. A legnagyobb újdonság, hogy hasonlóan a jelenleg is használatban lévő többutas palackokhoz, ezentúl az egyszer használatos italcsomagolások visszaváltása is pénzt ér, palackonként 50 forintot kapunk majd értük.