Kategória: Honvédség
Keresés
Dátum választó
Rendezés
3 találat
2022.12.20

Ők az év katonái a Repülőbázison

Odaítélték az Év katonája címeket a Repülőbázison. Minden év végén a főnökségek és zászlóaljak jelölteket állítanak, akikből a parancsnokság és a vezető állomány választja ki az aktuális győzteseket. Mutatjuk az idei díjazottakat.
2022.12.14

Sikeres az egységes katonai alapkiképzés rendszer

Sikeres volt az átállás az egységes alapkiképzésre a Magyar Honvédségnél. Az országosan összevont és egységesített kiképzésnek köszönhetően a katonák nem csak biztos tudásra tehetnek szert, de olyan alapokra is, amely segíti a honvédelmi szervezeten belüli előrejutásukat.
2022.12.12

Visszafogadó ünnepséget tartottak a baltikumi misszió állományának

Ünnepélyes keretek között fogadták a balti misszió állományát az MH 559. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison. A négy hónapig a litván repülőbázison állomásozó 77 magyar katona körülbelül egy hete tért haza. A mai rendezvényen dr. Koller József dandártábornok, az MH Légierő Parancsnokság megbízott parancsnoka azt mondta, ez a misszió volt eddig a legveszélyesebb.
2022.12.04

Hazatért a balti misszió

A balti misszió szinte teljes magyar állománya hazaérkezett Litvániából szombat este az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisra. Közel 80 katona teljesítette a baltikumi szolgálatot a NATO kötelékében, a legtöbbjük már itthon van. Tegnap 70-en landoltak a kecskeméti bázison.
2022.12.01

Véget ért a Magyar Honvédség baltikumi missziója

Négy hónap után véget ért a Magyar Honvédség baltikumi missziója. Litvániában közel 80 magyar védte Észtország, Litvánia és Lettország légterét. A mieink immáron harmadik alkalommal teljesítettek szolgálatot a Baltikumban. A 123 nap alatt 300 órányit repültek a pilóták, akik 62 gyakorló repülést hajtottak végre, és 19 éles riasztásban vettek részt. A mai napon hazatértek a Gripenek, a teljes állomány pedig szombaton érkezik a Kecskeméti Repülőbázisra.
2022.11.25

Magyar vadászpilótákat mentettek a Balti-tengerből

A kimentés, része volt annak a többnemzeti kutató-mentő gyakorlatnak, amelyet a litván légierő és haditengerészet koordinált és szervezett: a gyakorlaton a balti légtérrendészeti misszióban vezető nemzetként szolgáló magyarok és a magyar nemzetet december 1-jén váltó lengyelek vettek részt. Főszereplő mindkét nemzettől 2-2 vadászpilóta volt, őket kísérte a saját megfigyelő csapatuk - olvasható a MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis facebook oldalán.