Kategória: Honvédség
Keresés
Dátum választó
Rendezés
6 találat
2024.02.29

Ohióba készülnek a magyar elit járőrök

Március végén indul útnak egy magyar küldöttség Ohióba, a Best Warrior járőrversenyre. Mivel Magyarország ismét meghívást kapott a megmérettetésre, ezért el is kezdődött egy 5 hetes felkészülési időszak a kecskeméti repülőbázison, melynek végén kiválasztják azt a négy önkéntes tartalékos katonát, akik képviselhetik hazánkat Amerikában.
2024.02.27

Tatárszentgyörgyön is gyakorlatoznak a Lynx-szel

A világon először a Magyar Honvédség rendszeresít Lynx típusú páncélozott gyalogsági harcjárműveket - erről a honvédelmi miniszter beszélt egy tatárszentgyörgyi gyakorlaton ma délelőtt. Szalay-Bobrovniczky Kristóf hangsúlyozta: az a tudás, amit a magyar katonák megszereztek, nemcsak a magyar honvédségben, de a NATO-ban is egyedülálló.
2024.02.27

Ismét lehet felvételi pontokat szerezni a Magyar Honvédségnél

Ismét lehet jelentkezni az Önkéntes Katonai Szolgálat kiképzésére. Ennek teljesítésével a résztvevők akár 64 pluszpontot is szerezhetnek a jövő évi felsőoktatási felvételi eljárásban, közben akár a harckocsizóknál is kipróbálhatják magukat, sőt még pénzt is keresnek. Jelentkezni március 5-én éjfélig lehet az iranyasereg.hu oldalon, valamint az ország bármelyik toborzó irodájában.
2024.02.23

Négy újabb Gripennel erősít a Magyar Honvédség

Hazánk megnövekedett külföldi szerepvállalása és a megváltozott biztonsági környezet miatt szükségessé vált a légierő harcászati repülő képességének továbbfejlesztése. A meglévő 14 darab JAS-39 Gripen többcélú harcászati repülőgép mellé ezért a magyar kormány további négy darab JAS-39C beszerzéséről döntött – jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
2024.02.17

Este is gyakorlatoznak jövő héten a Gripenek, a megszokottnál nagyobb hanghatás várható Kecskeméten

Délutáni és esti repüléseket hajtanak végre 2024. február 19-22. 14:00 és 22:00 óra között a Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár Gripen pilótái. A megszokottól nagyobb zaj- és hanghatás várható Kecskemét, Eger, Mezőkövesd, Tiszafüred, Tiszaújváros, Orosháza, Békéscsaba, Szigetvár, Nagyatád, Kadarkút, valamint Kaposvár térségében.
2024.02.06

Tüzérnek lenni életre szóló élmény

Mi az? High-tech, 55 tonna és 1 perc alatt 10 lövést ad le? Nem más, mint a PzH 2000 önjáró löveg. Ugye milyen menő? Jelentkezz te is a tatai tüzérekhez, hogy részese lehess a 21. századi csúcstechnológiának – hangzott el Kecskeméten, ahol az „Embert a vasra!” kampány részeként az érdeklődők testközelből is megcsodálhatták a Magyar Honvédség legmodernebb tüzéreszközét.
2024.02.05

A honvédség legmodernebb harci járműve volt látható Kecskemét főterén

A Magyar Honvédség legmodernebb harcjárművét, a PzH2000-es önjáró löveget láthatták a kecskemétiek hétfő reggeltől a Városháza előtti téren. A látványos harckocsi egy országos toborzó roadshow keretében 18 óráig volt látható Kecskeméten egy Gidrán páncélozott harci járművel együtt – tájékoztatta szerkesztőségünket Gáldonyi Sándor őrnagy, a Kecskeméti 13. Hadkiegészítő Toborzó Iroda vezetője.
2024.01.07

Idén újra megrendezhetik a Kecskeméti Repülőnapot

A Honvédelmi Közlöny szerint idén augusztusban pótolhatják a tavaly elmaradt repülőnapot. Ebben ugyanis a honvédelmi miniszter utasítást adott az esemény megszervezésének és végrehajtásának előkészítésével összefüggő feladatokról. A tervek szerint a 2024-es Kecskeméti Repülőnap és Haditechnikai Bemutatót augusztus 24-én és 25-én rendezik meg.
2023.12.29

Eredményes évet zárt a kecskeméti toborzó iroda

Számos sikeres eseményen, programon van túl a kecskeméti 13. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda. Az Országos Haditorna Versenyen és az Országos Fekvenyomó Bajnokságon rengeteg fiatal vett részt. Mindezek mellett az országban elsőként Bács-Kiskun vármegyében köszöntötték az ezredik területvédelmi tartalékos katonát is idén.
2023.12.13

Nagy siker volt az első honvéd adventi koncert

Első alkalommal rendezte meg a 13. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda a honvéd adventi koncertet a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskolában. Az MH Hódmezővásárhely Helyőrségi Zenekar több mint egyórás műsort adott. Az esemény végén Durgó Tamás alezredes, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnoka elismeréseket adott át, elsőként kollégánknak, Molnár H. Boglárkának, aki évek óta mind a helyi, mind az országos sajtóban kiemelten népszerűsíti a toborzást és a kecskeméti katonák munkáját.
2023.11.22

Figyelemfelhívás - Három év börtön is járhat a lézeres zavarásért

Hazánk légterének védelme közös érdekünk, amit a legjobb tudásuk szerint látnak el pilótáink éles helyzetben, illetve arra felkészülve a kiképzési repülések során. Az utóbbi időben sajnálatos módon ismét előfordultak katonai repülőgépek ellen irányuló lézeres zavarások. A kiskereskedelmi forgalomban is kapható, kézben hordozható lézerekkel akár több kilométerről is meg lehet zavarni a pilótákat - olvasható a MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár facebook oldalán.
2023.11.14

ADHU23: Gripenek idegenben

A Hévíz-Balaton Repülőtéren a vadászgépek fogadása, felvezetése, végezetül pedig éjszakai letároláshoz történő felkészítése olyan gördülékenyen zajlott, mintha csak a kecskeméti katonai bázisukon járnánk. Ebből pedig az következik, hogy a légierő szakmailag felkészült katonái bárhol, bármikor képesek garantálni a precíz csapatmunkát, így szavatolva hazánk légterének biztonságát.
2023.09.26

Bemutatták a NATO Tiger Meet gyakorlatra küldött dekorált Gripent

Az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár 1. Harcászati "PUMA" Repülőszázada is részt vesz szeptember 29. és október 14. között az Olaszországban megrendezésre kerülő NATO Tiger Meet nemzetközi gyakorlaton. Az eseményre kitelepülő Gripenek egyike speciális dekorációt kapott, melynek bemutatójára ma került sor Kecskeméten.
2023.09.13

Dandárlátogatáson a török légierő parancsnoka

Az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál tett hivatalos szakmai látogatást szeptember 12-én Ziya Cemal Kadioglu vezérezredes, a török légierő parancsnoka és delegációja. Magyar részről a meghívottakat többek között Dr. Koller József dandártábornok, a Magyar Honvédség Légierő Parancsnokság megbízott parancsnoka kísérte el.