Kategória: Oktatás
Keresés
Dátum választó
Rendezés
39 találat
2024.04.26

Hatvani Mónika igazgatóhelyettes a Vásárhelyi Erasmus+ programjáról

Megvalósult a Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában az Erasmus+ program, aminek köszönhetően számos tevékenységben vehettek részt az oktatók, valamint a diákok is. Ezzel kapcsolatban beszélgettünk Hatvani Mónikával, az intézmény igazgatóhelyettesével a KTV Kiemelő magazinjának péntek esti adásában.
2024.04.26

Tehetségeit díjazta a város a Kecskeméti Ifjúsági Fesztivál gáláján

Az első Kecskeméti Ifjúsági Fesztivál egyik kiemelt eseménye volt az a tehetséggála, amelyre péntek délután került sor a Városháza díszteremében. A rendezvényen az önkormányzat az adott tanév legsikeresebb, kimagasló eredményeket elért általános és középiskolás kiválóságait és a jövő nemzedéke előtt példaként szolgáló felnőtt közéleti személyeit köszöntötte, valamint kihirdették a "tehetség nagyköveteit" is. A gálaműsort tehetséges diákok produkciói is színesítették.
2024.04.25

Lányok Napja a Neumann János Egyetemen

Tartalmas kerekasztal-beszélgetéssel és izgalmas bemutatókkal várta a középiskolás lányokat a Neumann János Egyetem április 25-én a Lányok Napja elnevezésű program keretében, melyet kilencedik alkalommal rendezett meg az intézmény. A rendezvény célja, hogy a lányok körében is népszerűsítsék a mérnöki és informatikai szakokat. Idén 31 középiskolás diák vett részt a témanapon, akik az ország különböző pontjairól érkeztek az eseményre.
2024.04.22

Bolyais diákok sikere a Tudományos Diákkörök XXIV. Kárpát- medencei Konferenciáján

A hétvégén zajlott a Kutató Diákok Országos Szövetsége által szervezett Tudományos Diákkörök XXIV. Kárpát- medencei Konferenciája Kaposváron. Az idei tanévben a konferenciasorozat döntőjében 114 kutató diák mutatta be tudományos munkáját. A versenyen Flóring Balázs és Csíkos Benjamin, a kecskeméti Bolyai János Gimnázium végzős tanulói „Ha a légellenállás is számít” című projektjükkel I. díjban részesültek. Konzulens tanáruk Vincze Zoltán.