Kategória: Oktatás
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1 találat
2024.03.18

A refis Tóth Áron Dániel beszélt meséjéről, mellyel országos első díjat nyert

Tóth Áron Dániel, a Kecskeméti Református Általános Iskola tanulója Az utolsó tánc című meséjével első helyezést ért el korcsoportjában a „Richter TETT: Te és a természettudományok – mesés történetek 2023” elnevezésű mese- és történetíró pályázaton. Idén 710 alkotó nevezett a versenyre, a kiskamaszok voltak a legtermékenyebbek. A KTV Kiemelő magazinjának hétfő esti adásában Tóth Áron Dániellel és szüleivel beszélgettünk.
2024.03.14

Megduplázta jelentkezői számát a Neumann János Egyetem

Nehezített pályán is hozza az eredményeket a kecskeméti Neumann János Egyetem. A tervezetthez képest kétszer többen jelentkeztek 2024-ben a kecskeméti intézménybe. Az elsőhelyes jelentkezési adatok alapján Kecskemét felsőoktatási intézménye várhatóan tartani tudja az elmúlt évek rekordértékű növekedését és ismét közel 2000 hallgató kezdheti meg tanulmányait a Neumannon.
2024.03.12

HÍRÖS VÁROS AZ AAFŐDÖN KECSKEMÉT – Izgalmas beszélgetésen mutatták be az egyetem új kötetét

Mi lehetne Kecskemét új szlogenje? Hogyan látják városunkat a nagyvilágban? Mi teheti boldoggá egy település lakóit? Hogyan lehet felépíteni a városmarketinget? Ilyen izgalmas kérdések kerültek szóba kedden délután a HÍRÖS VÁROS AZ AAFŐDÖN KECSKEMÉT című településmarketingről szóló tanulmánykötet ünnepélyes bemutatóján a Városháza Kada Elek termében.
2024.03.12

Pályaorientációs napot tartottak a Kadában

Harmadik alkalommal szervezett ma (kedd) pályaorientációs napot a Kecskeméti SZC Kada Elek Technikuma. A délelőtti rendezvényen az iskola volt diákjai mutatták be életútjukat és szakmájukat, így a tanulók jobban megismerkedhettek a különböző karrier lehetőségekkel.
2024.03.11

Változások az érettségiben

Változtak az érettségi vizsgák követelményei, 2024. január 1-je után kizárólag az új követelmények szerint lehet vizsgát tenni. A módosított Nemzeti alaptantervnek (Nat) megfelelő, jelenleg hatályos részletes követelmények egyes vizsgatárgyak esetében új elemeket tartalmaznak, amelyek érinthetik a vizsgák szerkezetét vagy az elvárásokat.
2024.03.08

Díjazták a megye legjobb matekosait

Pénteken délután a Kodály Iskola dísztermében adták át a megye matematika verseny legjobbjainak járó díjakat. Összesen 147 diák és 21 felkészítő pedagógus kapott elismerést. A legjobb kecskeméti matekosnak a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola valamint a Bányai Júlia Gimnázium diákjai bizonyultak.