Kategória: Oktatás
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1 találat
2024.07.24

Végigizgulták a fiatalok a Pont Ott Partit!

Ismét megtartotta a Pont Ott Partit a Neumann János Egyetem. A Deák Ferenc téren felállított HA Dóm kupolája alatt, valamint a Hírös Agóra bejárata melletti kivetítőn követhették figyelemmel a fiatalok az eredményeket, melyeket este 8 órakor tettek közzé. A végén csupa mosolygós, örömkönnyeket hullajtó diákokat láttunk, akik szeptembertől megkezdhetik az életüket olyannyira meghatározó egyetemi éveket.
2024.07.24

A Fudan Egyetem hallgatói versenyeznek Kecskeméten

Hétfő óta zajlik hazánkban az NJE MNB Intézet Eurázsia Központ közreműködésével, a Fudan Egyetem nemzetközi hallgatóinak versenye. A megmérettetés fő napja ma (szerda) a NJE kecskeméti Campus-án zajlik, ahol a közel 100 döntőbe jutott hallgató csapatokban méri össze tudását a mesterséges intelligencia, valamint a fenntarthatóság témakörében.
2024.07.23

A shanghaji Fudan Egyetemmel rendez ifjúsági világversenyt a Neumann János Egyetem

Megnyitották a sanghaji Fudan Egyetem és a Neumann János Egyetem közös szervezésében létrejött Youth International Competition on Global Governance 2024 (YICGG) világverseny ötnapos döntőjét. A shanghaji Fudan Egyetemnek a főszervezésében létrejött versenyre 40 országból több száz diák jelentkezett, amelyből 100 fő jutott a döntőbe. A világverseny szervezésében a kecskeméti Neumann János Egyetem is részt vesz.
2024.07.23

Neumann Pont Ott Parti szerdán a Deák téren!

Idén is a diákokkal közösen várja a felvételi ponthatárok kihirdetését a Neumann János Egyetem. A kecskeméti Deák téren a HA Dóm a futball Európa-bajnokság színei után az NJE fekete-narancs hangulatába öltözött és így ad otthont a 2024-es Pont Ott Partinak július 24-én, szerdán este. A Hírös Agóra közreműködésével szervezett rendezvény házigazdái Kincses Szabi és Regán Lili DJ-páros lesznek.
2024.07.18

Új intézményvezetők Kecskeméten-Dr. Ittzés Tamás lett a Kodály Iskola főigazgatója

Augusztustól új igazgatók kezdik meg munkájukat több kecskeméti oktatási intézményben. A Kecskeméti Tankerületi Központ tájékoztatása szerint új vezetője lesz többek között a Kodály Iskolának, amelyet a következő tanévtől dr. Ittzés Tamás vezet majd. A Kadafalvi Általános Iskola tagintézmény-igazgatói pályázata viszont eredménytelen volt, ezért itt a központi intézmény vezetője tesz majd javaslatot a feladat ellátására.
2024.07.11

Harmadik hete tart a Grapevine Tánctábor

Egy hét intenzív tánctábor felér akár egy féléves vagy éves oktatással is. Ez a tapasztalata a közel harminc éve táboroztató Grapevine Tánciskolának. A képzett táncpedagógusokból álló csoport kétszáz gyermekkel foglalkozik nyaranta. A gyermekek kedvükre választhatnak a hip-hop, a modern-, és showtánc, valamint az akrobatika közül.
2024.07.10

Múzsa - Hollókői Huba a Panula-karmesterkurzusról

Hollókői Huba, a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője volt a KTV kulturális magazinja, a Múzsa legutóbbi adásának vendége. Kriskó János szerkesztő-műsorvezető a neves finn karmester, Jorma Panula Kecskeméten tartott karmesterkurzusáról beszélgetett Hollókői Hubával, aki maga is Panula mester tanítványa volt a helsinki Sibelius Akadémián és számos mesterkurzuson.
2024.07.09

A Hírös Lovarda a lovaskultúra oktatási központjává válik

Átadták a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Nemzeti Lovaskultúra Oktatási és Képzési Központját Kecskeméten kedden délelőtt. Az épületkomplexumban az általános iskolások, az egyetem hallgatói és testnevelő tanárok tanulhatják szeptembertől a lovas kultúrát. Cél, hogy minden járásban elérhető legyen a lovaglás, valamint hogy a Kárpát-medence lovas központjává váljon a Hírös Lovarda, melyet az építő B. Tóth Ferenc ajánlott fel az államnak.
2024.07.05

Diplomaátadó ünnepséget tartottak a Neumann János Egyetemen

344 hallgató vehette át diplomáját pénteken a Neumann János Egyetem CAMPUS-án. Több mint 60 százalékuk már elhelyezkedett a munkaerőpiacon. Dr. Fülöp Tamás rektor kiemelte, hogy egyre vonzóbb a kecskeméti egyetem, amit egyértelműen igazolnak az elmúlt időszak felvételi eredményei. Ebben nagy szerepe van a duális képzésnek, a vállalati partnerségnek, valamint a szakmai és gyakorlati hálózatnak – mutatott rá.