Kategória: Oktatás
Keresés
Dátum választó
Rendezés
4 találat
2024.02.23

Zöld, élhető, modern - Bemutatták a Homokbányára tervezett új városközpont koncepcióját

Zöld, élhető, modern, de egyúttal a kecskeméti hagyományokhoz illeszkedő – ilyennek álmodta meg Zoboki Gábor építész és csapata a Homokbányára tervezett új kecskeméti városközpontot. A két éve zajló munka, melyhez több százan járultak hozzá ötleteikkel, a végéhez érkezett. A koncepciót péntek délután mutatták be a Neumann János Egyetemen. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester szerint a Széchenyiváros építése óta nem volt ilyen lehetősége a városnak arra, hogy egy vadonatúj városrészt álmodjon meg.
2024.02.22

Megrázó, gondolatébresztő tárlat nyílt a Malomban a Bűncselekmények Áldozatainak Napján

Az emberkereskedelem, a prostitúció, a családon belüli erőszak áldozataira és a bűncselekmények megelőzésére hívja fel a figyelmet a Malom Központ második emeletén csütörtökön megnyílt kiállítás. Február 22-e, a Bűncselekmények Áldozatainak Napja alkalmából megrázó és elgondolkodtató performanszt is bemutatott a Malomban Sebők Maja és társulata. Az esemény kapcsán szakembereket kérdeztünk az aktuális magyarországi és kecskeméti helyzetről.
2024.02.20

Kihirdették a Szerelemre ítélve című novellapályázat eredményét

A Házasság Hetéhez kapcsolódva novellapályázatot hirdetett az önkormányzat 25 év alatti fiatalok részére Szerelemre ítélve címmel. A legjobb pályamunkák szerzői kedd délután vehették át a díjakat a Lechner Kávéházban rendezett ünnepi eseményen. A pályázat kedvcsinálóként is szolgált egy hamarosan elinduló kecskeméti irodalmi műhelyhez, mely a fiatal tehetségek kibontakozását lesz hivatva segíteni.
2024.02.19

Híres orvosokról nevezték el a Szent-Györgyi Albert Technikum négy termét

A Magyar Ápolók Napján névadó ünnepséget szervezett a Kecskeméti Szakképzési Centrum (KSZC) Szent-Györgyi Albert Technikuma. A felszerelt gyakorló termek ezentúl dr. Gábor Aurél belgyógyász, dr. Vass-Eysen Ervin gyermekgyógyász, dr. Svébis Mihály sebész, kórház főigazgató és dr. Ikrényi Imre gyermekgyógyász neveit viselik, akik mindannyian az iskola tanárai is voltak.
2024.02.16

Két diplomaosztót is tartott pénteken az egyetem

Történelmében először egy nap alatt két diplomaosztót is tartania kellett a Neumann János Egyetemnek a megnövekedett hallgatói létszámnak köszönhetően. A 2023/2024-es tanév őszi félévében összesen 329 hallgató záróvizsgázott. A GAMF Műszaki és Informatikai Karon 203, a Gazdaságtudományi Karon 91, míg a Kertészeti és Vidékfejlesztési Karon 35 hallgató tett záróvizsgát.
2024.02.09

Nyílt napot tartott a Károli Egyetem

Nyílt napot tartott a Károli Gáspár Református Egyetem Gazdaságtudományi, Egészségtudományi és Szociális Kara csütörtökön a Családtámogató Szolgálat Olimpia utca 6. szám alatti épületének közösségi termében. A rendezvény célja az volt, hogy az érdeklődők első kézből kapjanak hiteles tájékoztatást az intézmény által kínált, városunkban elérhető szociális munka, szociálpedagógia és diakónia szakokon induló levelező képzésekről, illetve az egyetem további képzési lehetőségeiről.
2024.02.08

Újabb járműipari cég költözött a kecskeméti CAMPUS-ra

A Kecskeméten új gyárát építő ZF Chassis Modules Hungary Kft. a Neumann János Egyetem CAMPUS Oktatási Épületében nyitja meg első irodáját a városban. A német autóipari beszállító 24 milliárd forintos beruházás keretében két új telephellyel bővíti magyarországi jelenlétét. A Kecskeméten elindult fejlesztés eredményeként 250 új munkahely jön létre.
2024.02.05

Megérkeztek a megemelt pedagógusbérek

Megérkeztek a pedagógusok és az óvónők számára a megemelt bérek. Volt olyan pedagógus, aki már pénteken megkapta fizetését. Az iskolákban a tanárok, a tanítók, az óvodapedagógusok és a gyógypedagógusok fizetését átlagosan 32,2 százalékkal emelték meg. A következő évben további 20 százalék emelés várható.
2024.02.04

Hajnal Gabriella: 140 ezer köznevelésben dolgozó pedagógust érint a béremelés

Összesen 140 ezer köznevelésben dolgozó pedagógust érint a béremelés, közülük 80 ezer tanár állami fenntartású iskolában dolgozik. A kormány a tavalyi átlagbérhez viszonyítva ad 32,2 százaléknyi plusz bértömeget, a lényeg az, hogy az uniós vállalásnak megfelelően az idei pedagógus átlagbér elérje a diplomás átlagbér 71,8 százalékát - mondta a Klebelsberg Központ elnöke a Mandinernek adott, szombaton megjelent interjújában.