Kategória: Színház
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1 találat
2023.01.25

Nyit a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

Egy bérletes premierrel kezd a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház a téli bezárást követően. A miniszter félrelép című klasszikus vígjátékot február 3-án mutatják be a Nagyszínházban. Cseke Péter igazgató elmondta, bárhogy alakul az időjárás, nem terveznek további bezárásokat.
2023.01.19

A magyar kultúra napja: kevés, de színvonalas programmal ünnepel Kecskemét

Idén a szokásosnál kevesebb, de ezúttal is színvonalas programokkal ünneplik Kecskeméten a magyar kultúra napját január 22-én, vasárnap és a környező napokon. A megyei könyvtárban szombaton Agócs Gergely népzenekutató, népzenész tart előadást, vasárnap egy Fehérlófia-előadással újra kinyit a Ciróka Bábszínház, hétfő este pedig a Kodály Iskolában ad koncertet a neves fuvolaművész, Ittzés Gergely.
2023.01.18

Múzsa: ingyenes dráma- és színházpedagógiai tréning indul Kecskeméten

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színjátszócsoport-vezetők, drámapedagógusok részére tart komplex foglalkozásokat. A tréning célja a tanórai keretek között vagy szakkör formájában drámajátékot alkalmazó, rendezői feladatokat ellátó pedagógusok munkájának segítése, kiegészítése színházi eszközökkel. A részletekről beszélt a KTV keddi Múzsa magazinjában Tóth Kata dramaturg, dráma-és színházpedagógus.
2022.11.26

Elítélhető-e az önérdekű boldogságkeresés?

Felkavarodott az állóvíz a Kelemen László Kamaraszínház színpadán péntek este – igaz, csak a történet szerint. A teátrum Ivan Szergejevics Turgenyev legjelentősebb színpadi művét, az Egy hónap falun című előadást mutatta be, a nézők Mészáros Tibor rendezésében láthatták a boldogságkeresés olykor elítélhető, máskor szívet melengető formáit bemutató darabot.
2022.11.25

A 120 éve született Latabár Kálmánra emlékeztek

Régi színészdinasztia tagjaként, 120 évvel ezelőtt Kecskeméten látta meg a napvilágot Latabár Kálmán Kossuth-díjas színművész, érdemes és kiváló művész. Rá emlékeztek a Kecskeméti Színjátszó Műhely diákjai és a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház művészei november 24-én a Katona József Könyvtárban, Cseke Péter színigazgató védnöksége mellett.
2022.11.21

Találkozó a Kecskemét City Balett sztárjaival

Látott Ön mostanában bármilyen zenés előadást a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban? Esetleg nem mindennapi táncszínházi előadást? Nos, ezeknek főszereplői a teátrum balett-tagozatának, a Kecskemét City Balettnek tagjai voltak, akik egész évadon át erőn felül dolgoznak. Éppen a napokban értek haza Bosznia-Hercegovinából, ahol vendégjátékon jártak Szárnyalás című előadásukkal.