Kategória: Színház
Keresés
Dátum választó
Rendezés
26 találat
2023.11.23

BENJAMÍN LABATUT: MANIAC - Olvasópróbának ad otthont a CAMPUS

Különleges programra várja a nézőket a Kecskeméti Nemzeti Színház egy rendhagyó helyszínen: a Neumann János Egyetemen ingyenes felolvasószínházi előadást tartanak többek közt Koltai-Nagy Balázs, Szabó Dorottya, Körtvélyessy Zsolt és Bori Réka színművészeink részvételével, Cseke Péter rendezésében. Az érdeklődők ajándék könyvvel térhetnek haza.
2023.11.23

Barta Dóra a Múzsában: a Diótörővel szeretnénk megerősíteni a gyermekek színházlátogatási szokásait

Barta Dóra viszi színre Kecskeméten november 26-tól a Diótörőt. A rendező-koreográfus produkciós menedzser a közelgő bemutató kapcsán volt a KTV Múzsa magazinjának vendége. Mint a műsorból kiderült az előadást azzal a céllal rendezik meg ismét Kecskeméten, hogy megerősítsék a gyermekek színházlátogatási szokásait. A Hírös Agóra folyamatosan keresi a kapcsolatot a fiatal korosztállyal annak érdekében, hogy maradandó élményt adjon számukra. A Múzsa adásából számos érdekesség is elhangzott a Diótörő, előkészületeiről.
2023.11.19

A nemzet színésze, Csomós Mari is elment

Életének 81. évében, 2023. november 18-án hosszú betegség után elhunyt Csomós Mari Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész, a Radnóti Színház tagja, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a nemzet színésze. Színházban és filmekben egyaránt emlékezetes szerepeket alakított, Kecskeméten is sok szép sikert aratott. Mindig azt vallotta: a színház az élete.
2023.11.17

Az élet kisebb és nagyobb csodáiról mesél a Ciróka legújabb előadása

Tiszavirág - Meg minden, ami véletlen eszembe jutott valakinek a születésnapján Ezzel a sokat ígérő címmel mutatják be szombaton a Ciróka Bábszínház legújabb produkcióját. Az elsősorban óvodásoknak szóló progresszív, kísérletező előadást Varsányi Péter írta és rendezte bábszínpadra. Mint megtudtuk, egy igazán örült, szabad és játékos darabra készülhet a közönség az élet apróbb és nagyobb csodáiról.
2023.11.16

Megérkeztek az Operaházból a Diótörő-kellékek

Hatalmas kamion gördült be a Hírös Agóra Kulturális Központ mögé: egyenesen a Magyar Állami Operaházból érkeztek a mesés díszletelemek és kellékek az Agóra önálló rendezésű saját produkciójához, a Diótörőhöz. Az egyik legszebb karácsonyi történet premierje november 26-án lesz Barta Dóra táncművész-koreográfus rendezésében.
2023.11.16

Kecskeméti éveire így emlékezett: „Az egész egy csoda volt!”

Életének 92. évében, 2023. november 16-án, csütörtökön, méltósággal viselt betegségben elhunyt Galambos Erzsi Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulata és a József Attila Színház örökös tagja. Elsősorban zenés játékok, operettek szubrett- és primadonnaszerepeiben aratta sikereit, de jelentős prózai szerepekben is színpadra lépett. A kecskeméti színházszeretők is gyakran ünnepelték. 1958 és 1962 között a helyi társulat tagja volt, de később is gyakran fellépett a hírös városban.