Kategória: Kultúra
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1 találat
2024.07.26

A Holland Ifjúsági Vegyeskar és a De Tuin adott koncertet a piarista templomban

A Kodály Művészeti Fesztivál keretében csütörtök este a Holland Ifjúsági Vegyeskar (Netherlands Mixed Youth Choir) és a De Tuin adott koncertet a kecskeméti piarista templomban Irene Verburg és Nemes László Norbert vezényletével. A műsorban mások mellett Kodály, Schubert és Mendelssohn művei hangzottak el, de a Lennon-McCartney szerzőpáros két dala is felcsendült énekkari átdolgozásban.
2024.07.25

Ez történt a Kodály Fesztivál 3. napján

A város emblematikus kulturális helyszínein és közterein zajló Kodály Művészeti Fesztivál egy héten át 9 helyszínen, 11 fő programelemmel és 7 kísérőprogrammal várja az érdeklődőket. A fesztivál programjában a változatos stílusokat képviselő hazai és külföldi együttesek koncertjei mellett képzőművészeti és fotókiállítás, valamint koncertfilm vetítések is szerepelnek.
2024.07.24

Végigizgulták a fiatalok a Pont Ott Partit!

Ismét megtartotta a Pont Ott Partit a Neumann János Egyetem. A Deák Ferenc téren felállított HA Dóm kupolája alatt, valamint a Hírös Agóra bejárata melletti kivetítőn követhették figyelemmel a fiatalok az eredményeket, melyeket este 8 órakor tettek közzé. A végén csupa mosolygós, örömkönnyeket hullajtó diákokat láttunk, akik szeptembertől megkezdhetik az életüket olyannyira meghatározó egyetemi éveket.
2024.07.24

A Fudan Egyetem hallgatói versenyeznek Kecskeméten

Hétfő óta zajlik hazánkban az NJE MNB Intézet Eurázsia Központ közreműködésével, a Fudan Egyetem nemzetközi hallgatóinak versenye. A megmérettetés fő napja ma (szerda) a NJE kecskeméti Campus-án zajlik, ahol a közel 100 döntőbe jutott hallgató csapatokban méri össze tudását a mesterséges intelligencia, valamint a fenntarthatóság témakörében.
2024.07.24

Ilyen volt a Kodály Fesztivál második napja

A Kodály Művészeti Fesztivál keretében a magyar és nemzetközi zenei élvonal és a kecskeméti művészeti élet legkiválóbbjaival találkozhatnak azok, akik maradandó élményt nyújtó szórakozásra vágynak. Nézze meg a Kecskeméti Televízió összeállítását a második nap eseményeiről!
2024.07.24

Keleti kórus Kecskeméten

Európai turnéja során hazánkba is ellátogat a Good Hope School Choir (Hong Kong). Az ifjú énekeseket a kecskeméti Aurin Leánykar tagjai látják vendégül a hét végén. Közös koncertjükre július 28-án, vasárnap kerül sor a Szentcsalád Plébánia és Közösségi Ház (Kecskemét, Irinyi J. u. 62.) nagytermében. A 19.30-kor kezdő ingyenes programra szeretettel várják az érdeklődőket.
2024.07.23

Ilyen lesz a 2024. évi Kurultaj

A Magyar Turán Szövetség a legnagyobb magyar hagyományőrző közösség a Kárpát-medencében. A szövetség a Magyar Turán Alapítvánnyal közösen, 2024-ben, augusztus 9-10-11-én Bugacon ismét megrendezi a Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűlést. A Kurultaj a magyar ősöknek és a magyar történelem nagy alakjainak állít emléket, és olyan összekötő kapoccsá vált, ami az egész Kárpát-medencei magyarságot egyesíteni tudja. Az ünnep az sztyeppei lovas-nomád népekkel való rokonság révén egy nagy törzsi gyűlés, a magyarokkal rokon keleti népek kulturális találkozója is.
2024.07.23

A shanghaji Fudan Egyetemmel rendez ifjúsági világversenyt a Neumann János Egyetem

Megnyitották a sanghaji Fudan Egyetem és a Neumann János Egyetem közös szervezésében létrejött Youth International Competition on Global Governance 2024 (YICGG) világverseny ötnapos döntőjét. A shanghaji Fudan Egyetemnek a főszervezésében létrejött versenyre 40 országból több száz diák jelentkezett, amelyből 100 fő jutott a döntőbe. A világverseny szervezésében a kecskeméti Neumann János Egyetem is részt vesz.
2024.07.23

Ilyen volt a Kodály Fesztivál első napja

Hétfőn rajtolt el a Kodály Művészeti Fesztivál Kecskeméten Csurka Eszter Munkácsy-díjas képzőművész SHIFT című tárlatának megnyitójával. Ezután a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar ütőstriója adott rövid koncertet a Deák téri Kodály Ponton, majd este a Rákóczi úti KultKaszinó nagytermében a Kodály Vonósnégyes hangversenyével zárult az első fesztiválnap. Nézze meg videós összeállításunkat az első nap eseményeiről!
2024.07.23

Neumann Pont Ott Parti szerdán a Deák téren!

Idén is a diákokkal közösen várja a felvételi ponthatárok kihirdetését a Neumann János Egyetem. A kecskeméti Deák téren a HA Dóm a futball Európa-bajnokság színei után az NJE fekete-narancs hangulatába öltözött és így ad otthont a 2024-es Pont Ott Partinak július 24-én, szerdán este. A Hírös Agóra közreműködésével szervezett rendezvény házigazdái Kincses Szabi és Regán Lili DJ-páros lesznek.
2024.07.23

Közvilágítást kapott a Hunyadi tér és a szekérkerék is visszakerült a helyére

Az 1456-os nándorfehérvári diadal emléknapját ünnepelték hétfő este a Hunyadi János téren, ahol ez alkalomból visszahelyezték a Hunyadi-szoboregyüttes részét képező, korábban ellopott szekérkereket, és felgyulladt az a három lámpa is, mely mostantól minden éjjel megvilágítja a lovasszobrot, valamint a közeli haranglábat. Az eseményen részt vett Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is.