Kategória: Kultúra
Keresés
Dátum választó
Rendezés
679 találat
2024.04.26

Hatvani Mónika igazgatóhelyettes a Vásárhelyi Erasmus+ programjáról

Megvalósult a Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában az Erasmus+ program, aminek köszönhetően számos tevékenységben vehettek részt az oktatók, valamint a diákok is. Ezzel kapcsolatban beszélgettünk Hatvani Mónikával, az intézmény igazgatóhelyettesével a KTV Kiemelő magazinjának péntek esti adásában.
2024.04.26

Tehetségeit díjazta a város a Kecskeméti Ifjúsági Fesztivál gáláján

Az első Kecskeméti Ifjúsági Fesztivál egyik kiemelt eseménye volt az a tehetséggála, amelyre péntek délután került sor a Városháza díszteremében. A rendezvényen az önkormányzat az adott tanév legsikeresebb, kimagasló eredményeket elért általános és középiskolás kiválóságait és a jövő nemzedéke előtt példaként szolgáló felnőtt közéleti személyeit köszöntötte, valamint kihirdették a "tehetség nagyköveteit" is. A gálaműsort tehetséges diákok produkciói is színesítették.
2024.04.25

Nagy Feró is fellép a kecskeméti majálison

Idén is izgalmas programokkal várja a családokat a Kecskeméti Majális a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. Az egész napos rendezvénysorozatot a hagyományoknak megfelelően 10 órakor a Kecskemét Táncegyüttes Májusfa tánca nyitja meg, a nap zárásaként pedig a Beatrice és Nagy Feró lép színpadra este 9 órakor.
2024.04.25

Lányok Napja a Neumann János Egyetemen

Tartalmas kerekasztal-beszélgetéssel és izgalmas bemutatókkal várta a középiskolás lányokat a Neumann János Egyetem április 25-én a Lányok Napja elnevezésű program keretében, melyet kilencedik alkalommal rendezett meg az intézmény. A rendezvény célja, hogy a lányok körében is népszerűsítsék a mérnöki és informatikai szakokat. Idén 31 középiskolás diák vett részt a témanapon, akik az ország különböző pontjairól érkeztek az eseményre.
2024.04.25

Hiteles tanúk az információözönben - Lupus atya tartott előadást Kecskeméten

Az információ mértéktelen áramlásának negatív hatásairól és a kiút lehetőségeiről tartott előadást szerda este Kecskeméten Farkas István "Lupus" atya a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) szervezésében. A Kecskeméthez ezer szállal kötődő 75 éves piarista atya derűjével és lényeglátásával ezúttal is lenyűgözte közönségét.
2024.04.24

Akikre büszkék vagyunk - Szöllősi Adrienn interjúja

Előző cikkünkben bemutattuk a Kecskeméti Médiacentrum Akikre büszkék vagyunk pályázatának 3. díjat elnyert alkotását. Ezúttal a második helyezett, Szöllősi Adrienn pályaműve következik, aki a színház kulisszái mögé kalauzol minket egy kettős interjú keretein belül. A Katona József Gimnázium 10. évfolyamos tanulója Tóth Katát, Nemzeti Színházunk 2023-ban Magyar Bronz Érdemkeresztet kiérdemelt dramaturgját és Szegvári Júlia Magyar Ezüst Érdemkeresztben részesült színésznőjét kérdezte. A díjkiosztó alkalmával a zsűri értékelte az interjú témaválasztását, a személyes hangvétele mellett is informatív és átfogó tartalmat, valamint a kérdező őszinte érdeklődését, mely fiatalos hangvételt, frissességet kölcsönöz munkájának.
2024.04.23

30 éves a Kecskeméti Nyugdíjasszövetség

Jubileumi gálaműsorral ünnepelt ma (kedd) este a Kecskeméti Nyugdíjasszövetség a Hírös Agóra Kulturális Központban. Harminc évvel ezelőtt 1994. április 22-én hozta létre 11 kecskeméti nyugdíjasklub 60 küldöttel a város nyugdíjasait összefogó szövetséget. Az eseményen Szemereyné Pataki Klaudia polgármester ajándékot adott át a születésnap alkalmából a szövetség számára.