Kategória: Kultúra
Keresés
Dátum választó
Rendezés
2 találat
2023.04.01

NyusziKaLand az Agórában húsvétig

Ingyenes programsorozattal várja a gyermekeket és szüleiket a Hírös Agóra húsvéthoz közeledve. Az intézmény NyusziKaLand elnevezéssel hirdetett meg hat napon át tartó színes programokat nagypéntekig. A NyusziKaLand első napján játéknyuszi-kiállítás nyílt meg a húsvétra készülők előtt.
2023.04.01

„Mozdulj ovis” rajzpályázat díjátadó és családi délelőtt a Lánchíd Utcai Iskolában

„Mozdulj ovis” elnevezésű rajzpályázat díjait vehették át a kis művészek a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolában szombaton délelőtt. Az eseménnyel egybekötve rendezték meg a TheShow családi sportdélelőttöt is, ahová az iskola jelenlegi tanulói és jövőbeli lánchídasok érkeztek, hogy kipróbálják a mintegy húszféle játékos feladatot és sportvetélkedőt.
2023.04.01

A zsűri tagjai kápráztatták el a közönséget a Starker János Gordonkaverseny nyitókoncertjén

A XIV. Országos Starker János Gordonkaverseny ünnepi nyitóhangversenyét péntek este tartották meg a Kodály Iskolában, az országban elsőként Kecskeméten elindított ének-zenei általános iskola alapítójáról, egykori igazgatójáról, Nemesszeghy Lajosné Szentkirályi Mártáról elnevezett díszteremben. A koncerten a háromnapos megmérettetés zsűrijének tagjai, Rohmann Ditta, Pólus László és Zétényi Tamás gordonkaművészek játékában gyönyörködhettek a zeneszeretők.
2023.04.01

I. Bolondos Családi Futás Kadafalván - Az iskolai alapítvány javára is gyűjtöttek

Három távon: 500, 1000 és 2000 méteren indulhattak az I. Bolondos Családi Futás résztvevői Kadafalván szombat délelőtt. Az esemény célja az volt, hogy a helyi általános iskola diákjait, tanárait és a szülőket közös sportra ösztönözze és egy kellemes délelőttöt töltsenek el együtt. A futás kézműveskedéssel, hajfonással és sütivásárral is kiegészült, utóbbi bevétele az iskola alapítványát gyarapítja.
2023.03.31

Vastag Csaba és Vastag Tamás testvérkoncert | Két testvér egy színpadon sorozat

Nem ritka, hogy egy családban többen is tehetségesek ugyanazon szakmában, nincs ez másképp a művészcsaládokban sem. A testvéri kötelék gyakran a színpadon még lenyűgözőbb. Ezekbe a pillanatokba szeretne bepillantást engedni a Hírös Agóra, az új sorozatán keresztül. A Vastag testvérpár koncertje április 14-én, 19:00 órakor kezdődik a Hírös Agórában.
2023.03.30

Kiosztották a megyei matematikaverseny díjait

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány Megyei Matematikaversenyének mai díjkiosztóján 134 diák vehetett át díjat. A megmérettetést 12 vármegyében rendezték meg. A verseny második fordulójának feladatait a megye hat városának nyolc iskolájában oldották meg a versenyzők.
2023.03.30

Szabadság, bűn és irgalom: Finta József tartott előadást a KÉSZ sorozatában

A szabadság, a bűn és az isteni irgalom kapcsolatát járta körül dr. Finta József plébános, érseki helynök a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) havonta megrendezett előadássorozatának március 29-ei alkalmán. A főplébánia Lestár téri közösségi terme megtelt a nagyböjt derekán tartott előadásra, mely számos alapfogalmat és hittételt segített tisztázni a húsvétra készülő híveknek.