20 tonna zöldséggel borult fel egy kamion az M5-ösön, mindhárom sávot elfoglalta

2024. 07. 11., 08:02
Egy felborult kamion miatt zárták le az M5-ös autópályát Kiskunfélegyházánál, ami elfoglalta mindhárom sávot, emiatt hatalmas volt a torlódás ma hajnalban.
Fotó: Donka Ferenc
A galéria 31 képet tartalmaz

A 20 tonna zöldséget szállító török kamion Budapest felé haladt, amikor vezetője valószínű elaludt, áttért a belső sávba, ahol leszakította a szalagkorlátot, majd a sofőr ellenkormányzott a jármű a sztrádán keresztben felborult, elfoglalva mindhárom sávot. Információnk szerint a kamiont vezető férfit az odaérkezők emelték ki a felborult fülkéből. A helyszínre mentő is érkezett, de a sofőr kisebb zúzódásokkal megúszta a balesetet. 

Az esethez a kiskunfélegyházi tűzoltók és a Bács-Kiskun vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat vonult, a kamiont áramtalanították, az M5-ös ezen szakaszán hatalmas torlódás alakult ki. A kamion műszaki mentése majd csak ezután kezdődik, mert előtte a 20 tonna zöldséget át kell pakolni egy másik járműre, ezután tudják csak kerekeire állítani a nyerges vontatót, majd megszüntetni a forgalmi akadályt. A feltorlódott kocsisorban két kisteherautó és egy kamion ütközött, ők a leállósávban álltak meg, itt személyi sérülés nem történt.