Ünnepi állománygyűlés

2024. 10. 23., 19:20
Az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvannyolcadik, valamint a Köztársaság kikiáltásának harmincötödik évfordulója alkalmából a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ünnepi állománygyűlést tartott - olvasható a Bács-Kiskun Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében.

A Himnuszt követően Marozsi András tűzoltó alezredes, a Kecskeméti Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője mondott ünnepi beszédet. „1956 október 23-dika történései ugyanis a jövőnek szóltak a polgárok, a munkások, a diákok értünk, Magyarország jövőjéért harcoltak” – fogalmazott beszédében az alezredes. Felelevenítette az 1956-os eseményeket, és betekintést engedett a forradalom és szabadságharc előzményeibe. „Nemzetünk nagy pillanatai azért váltak ünneppé, azért váltak hitelessé, mert lényegük mélyén a közösség állt, s az emberek tekintetüket az igazság felé fordították” – zárta beszédét Marozsi András.

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság állománya idén is tisztelgett az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei előtt. A katasztrófavédelem központjában október 21-én megtartott ünnepi állománygyűlésen elismeréseket is átadtak a legkiválóbbaknak. A főigazgatóság rendezvényén Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere tűzoltósági tanácsosi címet adományozott Kelemen Gábor tűzoltó főtörzsőrmesternek, a Kiskőrösi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjének. Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója beosztásában hosszú időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréseként dicséretben és jutalomban részesítette Kaszap Ferenc tűzoltó törzszászlóst, a Kecskeméti Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjét.

Az ünnepséget a Szózat hangjai zárták.