Címke: közlemény
Keresés
Dátum választó
Rendezés
1 találat
2024.02.23

Négy újabb Gripennel erősít a Magyar Honvédség

Hazánk megnövekedett külföldi szerepvállalása és a megváltozott biztonsági környezet miatt szükségessé vált a légierő harcászati repülő képességének továbbfejlesztése. A meglévő 14 darab JAS-39 Gripen többcélú harcászati repülőgép mellé ezért a magyar kormány további négy darab JAS-39C beszerzéséről döntött – jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
2024.01.29

NAV: Nincs teendő az igazolásokkal, de érdemes őket megőrizni

Február közepéig mindenki megkapja a tavalyi jövedelme és az önkéntes pénztári, nyugdíj-előtakarékossági vagy nyugdíjbiztosítási befizetései után a munkáltatói, kifizetői és pénztári igazolásokat. Ezek alapján ellenőrizhető az szja-bevallási tervezet és a pénztárakba befizetett összegek után járó adó-visszatérítés összege. Az igazolásokat nem kell beküldeni a NAV-hoz, azokat az elévülési idő végéig meg kell őrizni.
2024.01.11

Befejeződött az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Kecskeméten” című európai uniós projekt

Kecskeméten a Széchenyi 2020 program keretén belül az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Kecskeméten” című projekt kapcsán, az Európai Regionális Fejlesztési Alap által finanszírozott 523,47 millió forintos vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően, köznevelési és gyermekjóléti feladatokat ellátó önkormányzati tulajdonú intézmények energetikai korszerűsítése valósult meg. A projekt célja az épületek hőveszteségeinek csökkentése volt, növelve ezzel az intézményekben tartózkodó gyermekek és dolgozók komfortérzetét. A korszerűsítéssel elősegíthető a közintézmények hatékonyabb energiahasználata és a működtetési költségek csökkentése.
2023.10.11

Folytatódik a Reile Géza utcai parkolók felfestése

Jó ütemben haladt a Reile Géza utcai parkolók lezárt szakaszainak felfestése. A parkolóhelyek jelentős részét már szerda kora délutántól fel tudta szabaditani a Kecskeméti Városüzemeltetési Kft. - írták közleményükben. Csütörtöktől az Univer Áruház felőli szakaszon folytatják a munkát.
2023.09.19

Határidő előtt befejeződött a munka a Kálvin téren

Befejeződött a belvárosi távhő gerincvezeték javítása Kecskeméten. Így az érintett társasházakban kedden - az előre meghirdetettnél korábban - helyreállt a melegvíz-szolgáltatás, a holnapi napon pedig a területrendezés is megkezdődik a Kálvin téren.
2023.07.27

Lopás: Rezet rejtett a babakocsi és a kuka

A kecskeméti járőr a hajnali órákban figyelt fel két férfira: babakocsi és kerekes kuka volt náluk, ami a korai órában nem mindennapi látvány a vármegyeszékhelyen. A különös páros igazoltatásakor aztán kiderült, hogy nem sétálni indultak.
2023.07.18

Rétvári Bence: egyetlen ujjlenyomattal elérheti minden magyar a leleteit

Eddig 2,3 millióan töltötték le telefonra az EgészségAblak applikációt, illetve több mint 2 millió leletet is letöltöttek, így már minden magyar ember egyetlen ujjlenyomattal elérheti az összes leletét - mondta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkár a IX. kerületi Drégely utcai háziorvosi rendelőben tartott sajtótájékoztatóján hétfőn.
2023.07.17

Javult a vasúti átjárós baleseti statisztika

Az idei baleseti statisztika szerint körültekintőbben és szabálykövetőbb módon közlekednek az autósok a vasúti átjárók közelében - olvasható a MÁV közleményében. 2023-ban vasúti átjáróban eddig 31 baleset következett be, amelyek során egy ember meghalt és ketten súlyosan megsérültek. Tavaly azonos időszak alatt 54 vasúti átjárós baleset történt, ebből kilenc volt halálos (19 áldozattal), és 6 végződött súlyos sérüléssel. Bár egyetlen baleset is sok, az esetszámok idei csökkenése a 2022-ben elindított vasútbiztonsági kampány sikerét igazolhatják.
2023.07.05

Brüsszel ne büntesse a magyar városokat!

Ezt kéri Facebook oldalán Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a Megyei Jogú Városok Szövetségének álláspontját képviselve. A három pontból álló közleményben többek között azt kérik, hogy a fejlesztésekhez nélkülözhetetlen uniós forrásokat mihamarabb biztosítsa Brüsszel a hazai városoknak.