A gyermek biztonsága az őt szállító szülő felelőssége!

2023. 04. 03., 13:31
Egy hete még csak dorgáltak, vagy csokival jutalmaztak a rendőrök, de ma (hétfőn) már keményen büntettek. A cél a szabályok betartatása, különösen, ha gyermek is ül az autóban.

Egy hete Bács-Kiskun vármegyében az oktatási intézményekbe gépkocsival érkező szülőket és gyermekeiket állították meg pár másodperce a rendőrök. Az ellenőrzés akkor még preventív jellegű volt, ha mindent rendben találtak, egy csokival jutalmazták a szabálykövetőket. A rendőrség weboldalán és a helyszíneken egyaránt felhívták a figyelmet arra, hogy a következő hétfőn ismét ellenőriznek, de akkor már a szabálytalankodókkal szemben szankciót fogunk alkalmazni.
Ahogy a rend őrei ígérték, vissza is tértek! Az ellenőrzés során kilencen nem használtak biztonsági övet, valamint 17 esetben nem volt semmilyen gyermekbiztonsági rendszer az autóban. Sőt, két iskolába érkező szülő autójának műszaki hiányosságára is fény derült.

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy a közlekedési szabályok betartás életet menthet. Ne sodorja veszélybe mások, de legfőképpen gyermeke életét! 
— – hangsúlyozta Hürkecz Zoltán r. őrnagy, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.