A Szent Imre Iskola adományt gyűjtött Beregszásznak

2023. 02. 16., 15:14
A háború kitörése óta ötödik alkalommal szervezett gyűjtést a Szent Imre Iskola, Beregszász testvérvárosunkban élők számára. Az adományokat december végén és januárban adták át a BEKECS és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével.
sdr

A közel 1 millió forint értékű adományok – tartós élelmiszerek, aggregátorok, ruhák, gyermekjátékok, akkus lámpák – több közösség felajánlása révén gyűltek össze. A Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola, a Szegedi Piarista Gimnázium, a Sík Sándor Piarista Egyetemi Szakkollégium, a Kecskeméti Baptista Gyülekezet, a Szentcsalád Plébánia Bárka közössége vett részt a gyűjtésben.

"Cél volt, hogy az adományok gyűjtésével, eljuttatásával és a közösség megélésével mindnyájan épüljünk hitben, kitartsunk a reményben és növekedjünk szeretetben" 
—  ahogy azt a BEKECS Beregszász-Kecskemét Baráti Társaság Egyesület is megfogalmazta.

- Az adományozásban, találkozásban hálás szívvel éltük meg, hogy bár életünket sok szenvedés beárnyékolhatja, de Jézus Krisztus és a róla szóló örömüzenet minden körülményben megerősít és megtart, valamint gondja van a lelki és anyagi szükségben lévőkre - mondták az adománygyűjtés szervezői.