A talicskanyom buktatta le a betörőt

2023. 03. 23., 17:12
A kiskunfélegyházi rendőrök „megérzése” egészen a tolvaj házáig vezetett. A 33 éves férfit előállították és kihallgatták, időközben pedig kiderült, hogy közel egy tucat vagyon elleni bűncselekményt elkövetett.

Betörésről tett bejelentést a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányságra 2023. március 22-én délután egy petőfiszállási férfi, aki elmesélte, hogy valaki kirámolta az egyébként lakatlan tanyáját. Az ingatlanban értékes holmikat tárolt, azokat a bejárati ajtón egy lakat védte. Azonban az ismeretlen elkövetőt ez sem tartotta vissza: leverte a lakatot, és az ajtót is levette a helyéről, hogy hozzáférjen a házban lévő zsákmányhoz. A tolvaj válogatás nélkül vitt el mindent, amit csak tudott, többek között egy gáztűzhelyt, két gázolajos hordót, egy lovas ekét, egy gereblyét, öt fém csövet, három dugaljt, valamint 20 mázsa fát. A sértett szerint az eltűnt holmik értéke 150.000 forintra tehető.

A kiérkező körzeti megbízottak különös dologra figyeltek fel: talicskanyom vezetett a háztól, ám a sértett elmondta, hogy neki bizony nincs talicskája.

A rendőrökben felmerült a gyanú, hogy az esetleges szállítóeszköz hagyhatta védjegyét a porban, ezért elindultak a nyom mentén azt remélve, hogy az elkövetőhöz vezeti őket. Az egyenruhások megérzése most sem csalt: a nyom egészen egy másik házig vezetett, ahol nem csak az eltulajdonított holmikat, de több, feltehetőleg máshonnan lopott cuccot is találtak a rendőrök.

Az ingatlanban a tolvajt is megtalálták, akit előállítottak a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányságra. A nyomozók kihallgatták a 33 éves férfit, aki elismerte a bűncselekmény elkövetését és további vagyon elleni bűncselekmények elkövetéséről is beszámolt. A rendőrök azt gyanítják, hogy legalább tíz másik hasonló jellegű bűncselekményt elkövetett. A sértettek felkutatása folyamatban van.