Adventi kocogó: jótékonysági futás a dombnál

2023. 12. 02., 19:14
December első szombatján rendezte a IUSTITIA Egyesület az évi utolsó futóeseményét. Lehet versenynek is nevezni, de most nem ez volt lényeg. Advent első hetében a futók is csatlakoztak az adománygyűjtéshez.
A kép illusztráció!

A szervezők ezúttal a bűncselekmények áldozatává vált gyermekek számára igyekeztek kellemesebbé tenni az ünnepet. Olyan gyermekeknek szerveztek gyűjtést, akik a családon belüli erőszak elszenvedői: kapcsolati erőszak, verbális és fizikai bántalmazás, zaklatás, csalás és szexuális erőszak. Szörnyűségek, melyeket védtelen gyermekek keserítik meg, életre szóló negatív élményekkel. Nekik szerettek volna ajándékot tenni a karácsonyfa alá. 

- Már a verseny előtt sokan jelezték részvételi szándékukat, a lelkesedést csupán az időjárás tudta elrontani. Talán az előző napok esőzései miatt végül kevesebben jöttek el a kocogás napján. A támogatói szándékuk azonban tiszteletre méltó.  Mint ahogy elismerés illeti azokat is, akik nemcsak támogatni, de futni is akartak – mondta Varga Tibor főszervező, a IUSTITIA Egyesület elnöke. Kiemelte, öröm volt látni a kis ovisokat ebben a ködös, hűvös időben.

A felázott, sok helyen csúszós talaj külön kihívás volt a futók számára, de a feladatot mindenki ötösre megoldotta, elesés, baleset nélkül ért mindenki célba. 

A leglelkesebb és legaktívabb a Szász család volt: tőlük hárman is dobogóra állhattak.

A mai napon a klasszikus (7,2 km) távon a leggyorsabb Rajnai Bernadette (42:21) és Kiszel Sándor (32:50) volt. Őket követte T.Nagy Magdolna (45:58) és Seres János (33:20). A dobogóra állhatott Szabóné Bazsó Ágnes (45:59) és Jánosity Róbert (45:13).

S akinek igazán verseny volt a kocogás: Baranyi Zoltánnak mindössze 47:25 kellett a 10,6 km táv teljesítéséhez! A leghosszabb távot Farkas Krisztina 57:22 alatt teljesítette. 

További eredmények és képek a www.juszti.hu oldalon.