Álmából felriadó gyermek érte tetten a tolvajt

KÖZLEMÉNY
2024. 04. 25., 08:49
A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kifosztás kísérlete, magánlaksértés és többrendbeli lopás miatt vádat emelt egy nővel szemben, aki számos bolti lopás mellett éjjel egy családi házban a gyermekszobában kutatott, aminek zajára a kiskorú felébredt és kérdőre vonva a tolvajt, visszavette tőle az íróasztaláról frissen elemelt pénzt.

A vád szerint a kiskunhalasi nőnek – az ügy vádlottjának – foglalkozása, munkahelye, rendszeres jövedelme nem volt, ezért lopásokból tartotta fenn magát. 2023 elején üzletekből márkás italokkal rendszeresen fizetés nélkül távozott Egy alkalommal a több mint 400 ezer forint értékben alkohollal, húsáruval és csokoládéval megpakolt bevásárlókocsival kisétált a fotocellás bejárati ajtón keresztül, kihasználva egy vásárló érkezése miatt az ajtó nyitódását.

A nő Kiskunhalas környéki tanyákat is fosztogatott, onnan éjjelente kakasokat vitt el, amiket utóbb eladott.

Elfogását megelőzően, 2023. szeptember közepén éjjel a vádlott a nyitott ajtón át bement egy családi házba. Épp a gyerekszobában kutatott, amikor a zajra az ott alvó gyermek felébredt és nemcsak kérdőre vonta, de vissza is vette a meglepett tolvajtól az íróasztalról frissen elemelt készpénzt. A hangoskodásra felébredt a másik szobában alvó szülő is és együtt kizavarták a hívatlan éjjeli látogatót.

Az ügyészség a többszörös és különös visszaesőnek számító nőt összesen 9 bűncselekménnyel: kifosztás bűntettének kísérletével, magánlaksértés bűntettével, valamint hétrendbeli lopás bűntettével illetve vétségével vádolja. Az elfogása óta letartóztatásban lévő vádlottal szemben az ügyészség fegyházbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy kedvezménnyel nem szabadulhat. Bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség