Az elmúlt 24 óra katasztrófavédelmi eseményei

2023. 02. 08., 17:25
Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 5 tűzesettel és 4 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Egy lakóépület kéményében korom égett kedden reggel Kunbaján, a Petőfi utcában. A bácsalmási önkormányzati és önkéntes tűzoltók a kéményből az éghető anyagot eltávolították, a kéményseprőt értesítették.

Teljes terjedelmében égett egy családi házhoz épített kazánház kedden késő délután Kiskunmajsán, az Ötfa tanyán. A tűz a kazánház melletti helyiségre is átterjedt. A kiskunmajsai önkéntes, valamint a kiskunmajsai, a kisteleki és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltók két vízsugár és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat. A tűzesetnél senki sem sérült meg.

Összeütközött két személyautó kedden este az 55-ös főút, Baja és Pörböly közötti szakaszán. A műszaki mentést végző bajai hivatásos tűzoltók áramtalanították az autókat, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben senki sem sérült meg.

Egy romos házban összehordott hulladék égett kedden késő este Kecskeméten, a Zsinór utcában. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották. A mentők egy embert kórházba szállítottak.

Egy családi ház teraszán elektromos kutyaház, fotel és klíma égett szerdán hajnalban Kalocsán, a Foktői úton. A tűzoltók kiérkezése előtt egy gázpalack felrobbant. A kalocsai hivatásos tűzoltók két vízsugárral a tüzet eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Kedden egy esetben riasztották a tűzoltókat száraznövényzet tüzéhez és három esetben kérték a segítségüket kidőlt fák eltávolításához.