Az "Év Pálinkás Bonbonja" a soltvadkerti Szent Korona Cukrászdában készült
KÖZLEMÉNYA több mint két évtizede életre hívott fesztivál volt az első, amely felvállalta a magyar pálinka népszerűsítését, hiszen 2010-ben még igencsak gyerekcipőben járt a pálinkafogyasztás népszerűsége, bár voltak akkor is neves, egyedi hazai, sőt vármegyei pálinkák a polcokon. 2013-ban a pálinka hungarikum lett, és megindult az italkülönlegesség tudatosítása. Ma már aligha akad felnőtt ember az országban, aki ne kóstolta volna egyik-másik főzde kiválóságait, sőt a magyar gasztronómia sem képzelhető el e nemes hungarikum nélkül.
A fesztivál keretein belül 2023-ban Magyarországon először, Az Év Pálinkás Bonbonja díjat is kiosztották. A verseny célja a HUNGARIKUM magyar pálinka, mint a nemzeti italunk, és a kiváló minőségi csokoládék közös kulináris élvezeti értékeinek népszerűsítése. További cél a hazai kézműves csokoládés műhelyek, cukrászüzemek, édesipari termékeket is előállító vendéglátóhelyek, és a minőségi gyümölcspálinkákat gyártó cégek szakmai együttműködésének előmozdítása. A zsűriben kiváló, nemzetközileg is elismert cukrászmesterek, csokoládé mesterek, édesipari és pálinkás szakemberek vesznek részt, akik garantálják a verseny kiemelkedő szakmai hitelességét.
A csoportképen középen Szervánszky Judit, a Szent Korona Cukrászda egyik tulajdonosa, balján pedig Farkas Miklós, a Schiszler Pálinkafőzde pálinkamestere
forrás:bacskiskun.hu