Baseballütővel támadtak, de pénzt nem láttak

2023. 12. 06., 11:43
Hiába volt az erőfölény és egy baseballütő, végül pénz nélkül menekültek az elkövetők, akik egy kiskunfélegyházi házba törtek be december 5-én.

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 2023. december 5-én felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás bűntett kísérlete miatt őrizetbe vett két helyi férfit és egy nőt. Továbbá súlyos testi sértés miatt gyanúsítottként hallgattak ki egy szintén helybéli férfit.

Az adatok alapján az egyik kiskunfélegyházi ház bejárati ajtaját betörve jutott az ingatlanba a két férfi és a nő. Egyikük az ott lakó ismerősüket egy baseballütővel akarta megtámadni, de a sértett védekezésének köszönhetően az eszközt kiverte támadója kezéből, és dulakodás alakult ki közöttük. A támadás során többször is pénzt követeltek a férfitől. A hangzavarra bement a negyedik társuk is, aki meglátva a dulakodást egy székkel megütötte a sértettet, majd elhagyta az ingatlant. A támadássorozatnak az vetett végett, hogy a robajra kihívták a rendőröket. A negyedik, aki alapvetően figyelt, beszaladt az ingatlanba, hogy értesítse társait. Ezt követően elszaladtak.

A kiskunfélegyházi nyomozók kezdeményezték a két férfi és a nő letartóztatását. A súlyos testi sértés miatt kihallgatott társuk az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezik.