Burkolatfelújítás az M5-ösön Petőfiszállásnál

KÖZLEMÉNY
2024. 06. 12., 07:12
Az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán a 122-es kilométerszelvényben található Petőfiszállási pihenőhelyen 2024. június 10-től várhatóan 2024. június 26-ig burkolatfelújítási munkálatokat végeznek. A munkálatok ideje alatt a pihenőhely és az üzemanyag töltő állomás – az ütemezett munkavégzésnek megfelelően –korlátozottan elérhető. Az AKA Zrt. a munkálatok okozta forgalomkorlátozások miatt a közlekedők szíves türelmét kéri.

A munkálatok előreláthatóan 2024. június 10-én kezdődnek az érintett pihenőhelyen. Az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán a 122-es kilométerszelvényben található Petőfiszállási pihenőhely a felújítási munkálatok ideje alatt korlátozottan elérhető marad.
A munkálatok első ütemében – 2024. június 10. és június 16. között – az üzemanyagtöltő állomás, a személygépjármű, a busz-, és a tehergépjármű parkoló, az étterem, valamint a panzió változatlanul elérhető marad. A munkálatok második szakaszában – 2024. június 17. és június 26. között – az üzemanyagtöltő állomás, a személygépjármű, a busz-, és a tehergépjármű parkoló csak korlátozottan áll rendelkezésre. A pihenőhely területén 30 km/h sebességkorlátozásra kell számítani. A munkálatok várhatóan 2024. június 26-án befejeződnek.

Az aktuális forgalomkorlátozásokról és terelésekről folyamatos tájékoztatást nyújt az Útinform a www.utinform.hu weboldalon, az AKA Zrt. a www.aka.hu honlapon és az üzemeltető A-WAY Zrt. Az AKA Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal, a sebességkorlátozásoknak megfelelően közlekedjenek az M5-ös autópályán és vigyázzanak a terelésben dolgozókra.
Nem várt események eltérést eredményezhetnek az ütemtervtől. Az AKA Zrt. a változtatás jogát fenntartja.

Biztonságos utazást kívánunk!

AKA Zrt.