Címke: demensbarát város
Keresés
Dátum választó
Rendezés
705 találat
2023.10.03

Demencia a családban – „Olyan, mintha lenne még egy gyerekünk, aki nem tanul, csak felejt”

A demencia ma már népbetegség. Becslések szerint világszerte 55 millió embert érint, hazánkban pedig mintegy 250 ezer idős nőt és férfit sújt a memóriazavarral, szellemi és testi hanyatlással járó gyógyíthatatlan kór. Mivel egyre többen élnek meg szép kort, egyre több családnak jelent embert próbáló feladatot a demensek gondozása. Riportunkban négy érintett történetén keresztül mutatjuk be a demencia különböző szakaszait, és azt, hogy milyen támogatásra számíthatnak városunkban az idősek és hozzátartozóik.
2023.09.20

Demenciával is lehet minőségi életet élni - Kecskeméten minden adott hozzá

Jelenleg 55 millióan élnek demenciával a Földön, az előrejelzések szerint ez a szám 2050-re a 139 milliót is eléri majd. Ezért is nagy segítség, hogy Kecskemét városa immár több éve nyújt szolgáltatásokat a Települési Demencia Akcióprogram keretében a demenciával élő polgárai, illetve hozzátartozóik számára. Cikkünkből kiderül, milyen támogatásra számíthatnak az érintettek.
2023.09.18

Kecskemét demensbarát város

Szeptember az Alzheimer-kór világhónapja. Ennek kapcsán a számos program mellett, idén is lesz Alzheimer-séta Kecskeméten. A programmal a demenciával élők drasztikusan növekvő számára hívják fel a figyelmet szeptember 21-én.