Címke: Izrael
Keresés
Dátum választó
Rendezés
224 találat
2023.10.09

Több mint 500 célpontra mért ellencsapást az éjjel Izrael

Újabb rakétatámadás érte hajnalban Izraelt, a Hamász terrorszervezet a Gázai övezetből Tel-Avivot lőtte, a Ben Gurion nemzetközi repülőteret vették célba. Támadás érte a Gázai övezethez közel fekvő Askelónt is. Izrael több mint ötszáz célpontra mért csapást az éjszaka folyamán a Gázai övezetben. Amerikai források szerint Izrael 48 órán belül szárazföldi műveletbe kezd és bevonul a Gázai övezetbe.
2023.10.08

Izrael - Nagyon sok ember meghalt, sok embert elraboltak

Több Izraelben élő magyarral is sikerült felvennünk a kapcsolatot. Köztük olyanokkal is, akik közvetlenül a gázai övezet mellett élnek, ahova a rakéták becsapódtak. Azt mondták: jól vannak, de borzalmas állapotok uralkodnak és nagyon megijedtek. Ha megszólalnak a szirénák, azonnal óvóhelyre kell menekülniük.
2023.10.07

Terrortámadás: Izraeli katonákat ejtettek túszul, utcai harcok folynak Izraelben a behatolt Hamász egységekkel

Miközben folyamatosan rakétákat lőnek a Gázai övezetből Izraelre, izraeli katonákat ejtettek túszul, s utcai harcok folynak Izraelben a behatolt Hamász egységekkel – jelentette a helyi média Izraelben szombaton. Kibi Sabtáj rendőrfőkapitány bejelentette, hogy gyakorlatilag háborús helyzet van Izraelben. Az X-en közzétett felvételek szerint az Izraelbe bejutott terrosisták már több civilt lemészároltak, de ezt még hivatalosan nem erősítették meg.