Családi ház tetőszerkezete égett Szabadszálláson – Vármegyei katasztrófavédelmi események

2023. 06. 29., 16:26
Az elmúlt 24 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 4 tűzesettel és 18 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy családi ház tetőszerkezete kedden kora reggel Szabadszálláson, a Maros közben. A szabadszállási önkormányzati és önkéntes, valamint a solti és a kecskeméti hivatásos tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a lángokat. A nagyjából száz négyzetméter alapterületű ház lakórészére nem terjedt át a tűz. A tűzesetnél senki sem sérült meg.

Mintegy három hektáron égett a gaz, az avar és a nádas kedden délelőtt Orgovány és Ágasegyháza közötti területen. Az orgoványi önkéntes és a kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet három vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották.

Munkavégzés közben egy munkagép megrongált egy gázvezetéket, melynek következtében szivárgott a gáz kedden délelőtt Kiskunfélegyháza külterületén. A kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral biztosították a helyszínt. A gázszolgáltató szakemberei a szivárgást megszüntették, személyi sérülés nem történt.

Egy családi ház udvarán összehordott szemét égett kedden délután Kalocsán, a Malomszögi utcában. A kalocsai hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották. 

Két személygépkocsi ütközött kedden délután Kecskeméten, a Batthyány utcában. A balesetben senki sem sérült meg. A kecskeméti hivatásos tűzoltók az egyik járművet áramtalanították, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Egy fém szerkezetű buszmegállóban egy pár cipő izzott kedden este, Kiskőrös külterületén. Az kiskőrösi hivatásos tűzoltók a tüzet eloltották.

Kedden tizenhárom esetben kérték a tűzoltók segítségét kidőlt fák, lehasadt faágak eltávolításához, egy esetben a szél által megbontott tetőszerkezet miatt és két esetben lakásba történő behatoláshoz.

Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Ktasztrófavédelmi Igazgatóság