Csütörtökig lehet jelentkezni a középfokú felvételi központi írásbeli vizsgáira

KÖZLEMÉNY
2023. 11. 27., 19:11
2023. november 30-ig, csütörtökig lehet jelentkezni a középfokú felvételi januári központi írásbeli vizsgáira. A jelentkezést abba a középiskolába kell benyújtani, amelyikben a tanuló a vizsgát meg kívánja írni.

A középfokú iskolák már korábban közzétették felvételi tájékoztatójukat, amelyben meghatározták, milyen tanulmányi területeket indítanak a 2024/2025-ös tanévben. Megjelölték azt is, hogy – az adott jogszabályi keretek között – milyen felvételi eljárással veszik majd fel a hozzájuk jelentkező tanulókat, és jelezték, ha a jelentkezőknek központi írásbeli vizsgát kell tenniük.

Idén 535 középiskola (az érintett intézmények 48%-a) írta elő, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók vegyenek részt a központi írásbeliken. Ha egy tanuló úgy tervezi, hogy ezek valamelyikébe jelentkezik, a későbbi sikeres felvételi érdekében mindenképp részt kell vennie a központi írásbeli vizsgákon.

A központi felvételi vizsgákkal és a középfokú felvételi eljárás további menetével kapcsolatos információk elérhetők az oktatas.hu honlapon.